Vigtige opdateringer af din computer og mobil

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den sidste adgangskode du skal huske - Nogensinde
Advertisements

Flickr.com – online billeddeling
Rigtige mænd tager ikke backup - de græder!
PC1 Lad os komme i gang…..
Videregående pc-vejledning Modul Sik: Sikkerhed Lidt om antivirusprogrammer mm. 60+Bornholm.
Windows ® 7 og Office 2010 til små og mellemstore virksomheder WINDOWS ® 7 OG OFFICE 2010 TIL SMÅ OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER Vi anbefaler ægte Microsoft.
Beskyt din computer og dine data!
Kontrolpanelet Lær lidt om mulighederne i kontrolpanelet Tryk for start.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
V/ Heine M. Jensen –
Digital Post til foreninger Kommunikation mellem det offentlige og din forening.
FORTROLIGT. Må kun distribueres til partnere med aftale om hemmeligholdelse. Microsoft giver ingen garantier, hverken udtrykkeligt eller stiltiende. ©
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Planlægge et Lync-møde Du kan planlægge et Lync-møde ved at bruge Outlook tilføjelsesprogrammet.
PC - Vedligeholdelse Hvordan gør jeg Pc’en sikker og hurtig igen ? En kronologisk gennemgang.
Studiestart - hjælp med IT
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. Økonomi på Spil (Arbejdshæftet: Styr på dine penge)
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. PengeSpillet (Arbejdshæftet: Viden om penge)
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. OPLÆG TIL GÆSTEUNDERVISNING 2016 LØN, LÅN OG OPSPARING (Til arbejdshæftet.
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. OPLÆG TIL GÆSTEUNDERVISNING 2016 BUDGET, OPSPARING OG LÅN (Til.
Windows 10 Leif Jonasson Mathias Alsted Flinck. Hvem er vi? Leif: -15 år som chefredaktør for Komputer for alle -Forfatter til bog om IT -Foredragsholder.
GoMINIsite – og få en ny og bedre hjemmeside på minutter 0.
Skriv den gode tekst ”Det er ikke sin mor, man skriver til. Hvis læserens opmærksomhed ikke bliver fanget i de første fem linjer, når han aldrig den sjette.”
INTERNET SIKKERHED….. Hvad betyder internet sikkerhed og hvad kan man gør for at beskytte sig selv, sine børn og sin pc når man benytter det ”vilde internet”
Programmering I Java/C# Datatekniker Dit første projekt.
Quick Guide Sådan booker du din egen samtale på Jobnet.dk For at booke et møde ved jobcenteret skal du logge på Min Side via Jobnet.dk. Herefter vælger.
Stavekontrol i Word. Klik på fanen ”Filer”, Klik på ”Indstillinger” Klik på ”Korrektur”. Opsætning kan se således ud. Opsætning af stavekontrol i Word.
Sikkerhedskursus (følgende lektioner er tilgængelige i dette kursus
Sourcing via Jobindex.dk
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Stil op klassevist efter fornavn ved bordene med skilte
Nye e-beviser og uddannelsesplaner
Microsoft® Office Excel® 2007-kursus
Anvendelse.
Arbejd Overalt - Workshop
Vidensbrønden Et interaktivt læringsgulv
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Lydbøger i Word.
God Filosofi.
Senior IT Allerød
Installer og registrer PFS softwaren
Undgå falske beskeder Hackerne beder om dine personlige oplysninger i en mail eller sms. Det ville pengeinstitutter, virksomheder eller myndigheder aldrig.
Tag sikkerhedskopier Når uheldet er ude – enten fordi dine ting går i stykker, eller fordi du bliver offer for kriminalitet – er det godt at have sikret.
Unge og digital sikkerhed
Opdatér dine programmer
Tjek altid “om os”-siden
Tag sikkerhedskopier Når uheldet er ude – enten fordi dine ting går i stykker, eller fordi du bliver offer for kriminalitet – er det godt at have sikret.
Opdatér dine programmer
Køreteknik.
Link til video:
Det kan ramme os alle Alle kan blive ramt af hacking, også dig.
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Erfaringer fra virksomhedsbanken
Læs alt om det Microsoft Nyheder i SharePoint
Sådan bruges video- s og emnerapporter
PengeSpillet 2018 #Pengeuge Til arbejdshæftet "Viden om penge"
Præsentation af app til Stafet For Livet Formålet med Stafet For Livet Appen er, at skabe en app, der fungerer som en samlet indgang til stafetten for.
På biblioteket giver vi også hinanden licenser
Sikker adfærd er vigtig - Som sundhedspersonale arbejder vi med personoplysninger og oplysninger der skal behandles fortroligt, og dem skal vi passe godt.
Velkommen til det nye PowerPoint
Forebyggelse Station Syd
Unge og digital sikkerhed
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Du kan gøre nogle glade engang imellem…
Velkommen til det nye PowerPoint
Velkommen til det nye PowerPoint
Hold dit NemID for dig selv
CMS – Inner Wheel Danmarks hjemmesider
Support- Hvordan får jeg hjælp fra Danmarks Miljøportal?
Præsentationens transcript:

Vigtige opdateringer af din computer og mobil Undervisers navn Undervisningssted

Windows XP Windows 10 Windows 7 MacOs Kan du genkende dit styresystem? Har du en ældre udgave er det vigtigt at du opdaterer til en nyere, da du ellers er ekstra udsat for angreb. MacOs

Har du Windows XP? Så skift hurtigt til en nyere udgave HISTORIE De ældre Windows styresystemer opdateres ikke og er derfor nemmere for hackere at komme ind på.

Hvorfor skal jeg opdatere? FORKLARING Hvorfor skal jeg opdatere? Ligesom din bil skal til eftersyn og repareres en gang imellem, skal din computer, telefon og tablet også have et sikkerhedstjek med jævne mellemrum. For at lukke huller i programmer på computer og telefon hvor svindlerne kan komme ind Heldigvis kan du gøre det hjemmefra

Det kan være lidt bøvlet ... men det er vigtigt FORKLARING Det kan være lidt bøvlet ... men det er vigtigt Din telefon eller computer lukker ned under opdateringen Programmet kan have skiftet udseende eller funktionalitet Men især ”sikkerhedsopdateringer” er vigtige

FORKLARING Apps er også vigtige Mange apps har adgang til dine private filer og vigtige funktioner på din telefon Besked-apps som Messenger og Whatsapp indeholder en masse privat information Ligesom på computeren kan udseendet ændre sig

Sådan ser opdateringerne ud FORKLARING Sådan ser opdateringerne ud Opdateringerne ser forskellige ud afhængigt af programmet. Det er VIGTIGT at du opdaterer så hurtigt som muligt. Opdateringen vil ALTID dukke op på din skærm

Sådan ser opdateringerne IKKE ud FORKLARING Sådan ser opdateringerne IKKE ud Du vil ALDRIG blive bedt om at opdatere i en mail Microsoft vil ALDRIG ringe til dig for at ”hjælpe”

Automatisk opdatering GODE RÅD Automatisk opdatering Hvis ikke du har slået automatisk opdatering af dine programmer og apps til, så er det en god idé. Så skal du ikke længere selv sørger for at holde programmer og apps opdateret Du kan sætte computeren til at opdatere på tidspunkter, hvor det er belejligt for dig – husk at tilslutte strøm og internet Hvis ikke du har slået automatisk opdatering af dine programmer og apps til, så gør det nu. Sæt din telefon/computer/tablet til at hente og installere de vigtige sikkerhedsopdateringer på tidspunkter, hvor det er belejligt (f.eks. i forbindelse med madlavning eller om natten) – og husk at tilslutte enheden til strøm og internet, ellers sker der ikke noget.

Tjek: Har du en gammel opdatering liggende? ØVELSE Tjek: Har du en gammel opdatering liggende?

Vælg ”Systemindstillinger” i Apple-menuen Guide til Mac/apple computer

Vælg ”softwareopdatering” i menuen Guide til Mac/apple computer Vælg ”softwareopdatering” i menuen

Guide til Mac/apple computer Klik på ”Opdater nu”

Klik på ”Windows” - ikonet Guide til Windows computer

Klik på ”tandhjulet” for at åbne indstillinger Guide til Windows computer

Klik på opdatering og sikkerhed Guide til Windows computer Klik på opdatering og sikkerhed

Her kan du se om du har en opdatering der venter Guide til Windows computer Her kan du se om du har en opdatering der venter

Tjek: Har du en gammel opdatering liggende? ØVELSE Tjek: Har du en gammel opdatering liggende?

Indstillinger Generelt Softwareopdatering Guide til iPhone

Indstillinger Generelt Softwareopdatering Guide til iPhone

Indstillinger Generelt Softwareopdatering Guide til iPhone

Indstillinger Generelt Softwareopdatering Guide til iPhone

Indstillinger Softwareopdatering Guide til andriod

Indstillinger Softwareopdatering Guide til andriod

Indstillinger Softwareopdatering Guide til andriod

Find det rigtige tidspunkt at installere opdateringer ØVELSE Find det rigtige tidspunkt at installere opdateringer

Find det rigtige tidspunkt til opdatering ØVELSE Find det rigtige tidspunkt til opdatering Vælg tidspunkt på computeren/telefonen Mens du Børster tænder Laver mad Sover Etc. Sæt computeren/telefonen Til strøm og internet/Wi-Fi Så opdaterer den automatisk Har alle slået automatisk opdatering af software til? Flere og flere har det uden at vide det, fordi det er standardindstilling mange steder, men ikke overalt. [Deltagerne bliver vist, hvor de kan tjekke det efter, og hvordan de kan udskyde de vigtige opdateringer til belejlige tidspunkter, uden at de bliver glemt] Har du en større opdatering liggende på computer/telefon/tablet? Det kan være, at du har udskudt den nogle gange og glemt alt om den. [Deltagerne bliver hjulpet til finde frem til der, hvor man kan se, om der ligger en sikkerhedsopdatering og venter]

Godt råd: Se om du kan klikke på certificeringen VIGTIGE OPDATERINGER Gode råd Tjek om du har nogle gamle opdateringer Slå automatisk opdatering af dine programmer til Vælg et tidspunkt at opdatere der passer dig Godt råd: Se om du kan klikke på certificeringen Find ud af hvem du handler med I netbutikken: ”Om os”-siden skal være i orden Webadressen er den samme som butikkens navn Kig efter e-mærket I privat nethandel: NemID-valideret Bruger MobilePay Intet i verden er gratis  Lyder det for godt til at være sandt? Så er det nok fup. https://sikkerdigital.dk/borger/gode-raad/opdater-dine-programmer/

Godt råd: Se om du kan klikke på certificeringen VIGTIGE OPDATERINGER Når skaden er sket Er du blevet ramt af et angreb kan du søge hjælp hos: https://sikkerdigital.dk/borger/naar-skaden-er-sket/ Godt råd: Se om du kan klikke på certificeringen Find ud af hvem du handler med I netbutikken: ”Om os”-siden skal være i orden Webadressen er den samme som butikkens navn Kig efter e-mærket I privat nethandel: NemID-valideret Bruger MobilePay Intet i verden er gratis  Lyder det for godt til at være sandt? Så er det nok fup.

Dette materiale er udarbejdet af Digitaliseringsstyrelsen, KL, Danske Regioner, Finans Danmark, Ældre organisationer og biblioteker Indsæt logoer

Vigtige opdateringer af din computer og mobil Tak for nu Vigtige opdateringer af din computer og mobil Undervisers navn Undervisningssted