Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Programmering I Java/C# Datatekniker Dit første projekt.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Programmering I Java/C# Datatekniker Dit første projekt."— Præsentationens transcript:

1 Programmering I Java/C# Datatekniker Dit første projekt

2 Intro to C#  C# (C Sharp)  Et enkelt, moderne, generelt anvendeligt, objektorienteret programmeringssprog  Udviklet af Microsoft, ledet af danskeren Anders HejlsbergAnders Hejlsberg  C# er baseret på programmeringssprogene C++ og JavaC++Java  C# er Stong typed .NET  Er et software-framework som kan installeres på Microsoft Windows  Kan betragtes som et abstraktionslag mellem applikationen og styresystemet (På samme måde som Java Virtual Machine)  ASP  Står for Active Server Pages og er et dynamisk server- side script programmeringsmiljø ligesom PHP  Udviklet af Microsoft og læner sig op ad Visual Basic/C# © Mercantec 2014

3 Visual Studio  Visual Studio  et integreret udviklingsmiljø fra Microsoft  bruges til at udvikle f.eks. CLI- (konsol) eller GUI- (grafisk) applikationer eller hjemmesider  kodeeditor med IntelliSense (autofuldførelse af kode)  integreret debugger  Findes i gratis Express version med begrænset funktionalitet eller som 90 dages trial version. Kan downloades fra msdn.microsoft.com/da-dk/vstudio Det er desktop versionen i skal hentemsdn.microsoft.com/da-dk/vstudio  Gratis tilgængelig for studerende via Dream spark © Mercantec 2014

4 Installation  Hent visual studio express på msdn.microsoft.com eller den fulde version på dream spark © Mercantec 2014

5 Opret projekt © Mercantec 2014

6 Vælg type og navn © Mercantec 2014

7 Hello world © Mercantec 2014 Indsæt de viste linier og tryk på start. Resultatet vises i consolvinduet herunder

8 Streng variable © Mercantec 2014 Vi vil nu lave en variabel som vi kalder ‘name’. En variabel er en skuffe som programmet kan gemme oplysninger i. Skuffen får navnet ‘name’. I C# skal man også fortælle hvilken type af data som variablen/skuffen kan indeholde. I dette tilfælde er det en String det betyder at den kan indeholde alm. tekst. Derefter laver vi en ReadLine som beder brugeren indtaste sit navn. Resultatet fra dette gemmer vi i variablen ‘name’. Til sidst udskriver vi det indtastede navn. Når programmet møder variable navnet ‘name’ indesætter det selv det som ligger i skuffen name. Klik på start for at køre programmet.

9 Flere Strenge © Mercantec 2014 I eksemplet her oprettes først variablene name og ageStr, begge af type String. Derefter læses navn og alder. Til sidst udskrives det hele.

10 Tal variable © Mercantec 2014 Hvis vi gerne vil regne ud hvor gammel brugeren bliver næste gang er vi nødt til først at lave alder om fra en Streng til et Tal. Bogstaverne ‘13’ er altså ikke det samme som værdien 13, men det kan det blive med Convert.ToInt32(); I programmet herunder opretter vi en variable age af type Int32 (Hel tal) Derefter indtaster vi alder i streng variablen ageStr. Konvertere strengen til et tal. Lægger 1 til tallet og skriver det ud.

11 Tal variable © Mercantec 2014 Nu tilføjer vi en variabel mere som vi kalder age. Da age altid er et tal skal den være af typen Int32. Vi har altså en variabel/skuffe vi kalder name som kan indeholde tekst, og en anden variable/skuffe age som kun kan indeholde tal. Når vi opretter en variabel skal vi fortælle hvilken type den er (hvad den kan indeholde), og hvilket navn den skal have (hvilken label vi sætter på fronten af skuffen) Med ReadLine kunne vi gemme det navn brugeren indtaster i variablen name. Nu vil vi også gemme alder i variablen age, men da ReadLine altid giver en String (Tekst) skal den først konverteres til Int32 (tal) inden den lægges i skuffen. Kør programmet og se hvad der sker.

12 If Then Else © Mercantec 2014 Når brugeren har indtastet sin alder kan vi med en if sætning spørge om han er over eller under 18. Hvis han er under skriver vi Du er ikke gammel nok ellers skriver vi OK Du må gerne være med. Prøv at starte programmet og se hvad der sker.

13 Do While Loop © Mercantec 2014 Med ”do while” kan vi få programmet til at blive ved med at spørge på alder så længe age er mindre en 18.

14 Try Parse © Mercantec 2014 Hvis du i programmet fra før prøver at indtaste bogstave i alder vil programmet gå ned. Det sker fordi Convert.ToInt32 ikke kan konvertere bogstaver til tal. Hvis vi i stedet anvender Int32.TryParse kan vi spørge på om konverteringen gik godt. Her under fortsættes sålænge Int32.TryParse giver false.

15 Dagens opgave  Hent bogen C# 1 fra bookboon og læs kapitel 3 og 4 og halvdelen af 5 (if then else).  Lav Hello world der tager fødselsår som input og beregner alder.  Lav Hello world der tager fødselsdato som input og beregner alder. Søg på nettet efter DateTime.TryParse  Lav Hello world der bliver ved at bede om ny dato indtil input er ”lovligt”. Kig i kapitel 5 under while  Dit program skal sælges til USA. Ret programmet så det anvender amerikansk datoformat. ”mm-dd-yy” © Mercantec 2014


Download ppt "Programmering I Java/C# Datatekniker Dit første projekt."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google