Oprydning i SkoleIntra

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Videregående pc-vejledning Modul 13: Brug af tekstbehandling 60+Bornholm.
Advertisements

Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Velkommen.
- Folkebibliotekernes nye ebogsservice.
Peder Ohrt  Start på Dagens Klik her Start på Dagens Klik her  5 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her 5 grundlæggende funktioner på Fronter Klik.
Rigtige mænd tager ikke backup - de græder!
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
Klik på Aktivér redigering på meddelelseslinjen.
1 Download af musik fra netmusik.dk Sådan downloader og overfører man musikken til computer og MP3-afspiller.
Konferencer & Rettigheder FCkursus Februar © 2005 Jan BøghVUCnet: Konferencer & RettighederDias nr.: 2 Indhold 1. Hvorfor skal jeg som lærer kunne.
Udlægning af en ny cache
WordPress Nyeste version af WordPress kan hentes her:
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
Skift mellem flere åbne vinduer
Introduktion til CSS I gang med min første HTML & CSS hjemmeside.
Ældre Sagen Sommer1 Opret en ny mappe Vigtigt for at kunne holde orden i dokumenterne= filerne og billeder.
Peder Ohrt Fagligt netværk  I Projekt Faglige Netværk er der udviklet 4 forskellige typer af virtuelle netværk som adskiller sig ved deres funktion, målgruppe.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret oktober 2012.
Kontrolpanelet Lær lidt om mulighederne i kontrolpanelet Tryk for start.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Alle børn skal have mindst et fornavn og et efternavn … det skal computerens ”børn” også !! Computerens ”børn” kaldes alle for filer uanset hvilke programmer.
Introduktion til indholdsfortegnelser j Tryk derefter på F5, eller klik på Slideshow > Fra begyndelsen for at starte kurset. Klik på Aktivér redigering.
Peder Ohrt Rammenetværk  I Projekt Faglige Netværk er der udviklet 4 forskellige typer af virtuelle netværk som adskiller sig ved deres funktion, målgruppe.
Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her 4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her  Vil du vide mere Klik her (introduktionsvideo.
Brug af ordbøger via computer Engelsk - Dansk Dansk - Engelsk Indlagte på gymnasiets computere.
Sådan bruger vi LærerIntra
Skriv måned og årstal ind manuelt FORSIDE TIL DIN PRÆSENTATION: Du skal vise hjælpelinjer som er nødvendig ved placering af billeder og billedebaggrunde:
Lav en lydfortælling på computeren Find programmet Her kommer en kort i, hvordan du åbner Lydlab, og hvordan du arbejder med de mest elementære dele.
CFU 1 Center for Undervisningsmidler PowerPoint-kursus Enkle præsentationer.
Center for Undervisningsmidler Dispositionsvisning Den hurtige professionelle måde at arbejde på. Her kan du koncentrere dig fuldstændig om indholdet.
Ældre Sagen Funktionen ”Send til” inkl. Brænd en CD 1. Du får dette billede når du højreklikker på, mapper, dokumentfiler, billedfiler, lydfiler m.fl.
Oprettelse af Digital Post
Vejledning i testfunktionen på Absalon Testfunktionen er et værktøj som kan bruges til eksamen, status af de studerendes standspunkt eller som de studerende.
Picasa billedbehandling
Oversigtsvejledning til Lync 2013 FORTROLIGT. Må kun distribueres til partnere med aftale om hemmeligholdelse. Microsoft giver ingen garantier, hverken.
Finde og åbne et chatrum Brug søgefunktionen i Lync til at finde de rum, du har adgang til. 1.I hovedvinduet i Lync skal du klikke på fanen Chatrum. 2.Skriv.
Elevplan Implementeringserfaringer Folmer Kjær. Varedeklarationen for denne workshop I workshoppen gennemgås cases på hvordan skoler har grebet implementeringsprocessen.
Papirkurven En sidste chance for at redde en tabt fil. Start, tryk her.
Videregående pc-vejledning Modul 03: Harddisken 2 60+Bornholm.
Gem et dokument Følg numrene osv..
Konference den 24. og 25. september Filarkiv
Interaktive knapper Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
Word 2007 F-Niveau Lektion 1 Keld Hinsch.
Brevudskrivning Du vil gerne skrive et brev, i dette tilfælde til en kreditor. I din venstre menubjælke finder du derfor Kreditor og trykker på den. Derved.
INDFAK2 Rekvirent VELKOMMEN.
IT for let øvede Modul 5: ”Tekstbehandling ”. Formål KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF: Kunne skrive en tekst med store og små bogstaver.
Publiceringsgenvej i OJS Send din færdigformaterede fil uden om det redaktionelle workflow og direkte til elektronisk publicering Denne publiceringsform.
Frivillignettet Adgang via Hjerteforeningens hjemmeside Klik på menu.
Power up Your PowerPoint Udarbejdet af Irene Krainer Larsen Irla.
Vær opmærksom på, at afspilning af filmene kræver internet.*
GUIDE TIL DELING AF DOKUMENTER
GUIDE TIL AFLEVERING AF OPGAVE
GUIDE TIL BRUGEN AF FÆLLES MATERIALER (ELEV)
Vær opmærksom på, at afspilning af filmene kræver internet.*
Skabelon mailopsætning
Folmer Kjær Pia Kristoffersen
OneDrive Med OneDrive kan du sikkert gemme dine billeder, filer og mapper på ét sted, dele dem med andre og få adgang til dem overalt.
Vejledning i at scanne..
GUIDE TIL OPRETTELSE AF LINKS
GUIDE TIL AFLEVERING AF OPGAVE
GUIDE TIL OPRETTELSE AF DOKUMENTER
Sådan indsættes dette dias i præsentationen
GUIDE TIL BRUGEN AF MAPPER I MINE DOKUMENTER
Oprydning i SkoleIntra, skolens brugere og lokal opsætning af Aula
Opbygning og opgavetyper
- fra SkoleIntra til Aula
Skabelon for billede til sociale medier
INTRODUKTION TIL SKOLELEDERE
Præsentationens transcript:

Oprydning i SkoleIntra Oprydningsplan og vejledning Individuel medarbejder

Oprydningsplanens opbygning 21/6 DEADLINE FOR ALLE OPGAVER I PLANEN: 21/6 OPDELT I 5 FASER MED HVER SIN DEADLINE

2 typer opgaver Opgaver Opgaver OPRYDNINGSPLAN 2 typer opgaver MED FAST PLACERING I DEN PÅGÆLDENDE FASE Den må kun udføres i den fase, den er placeret i MED ANBEFALET PLACERING/DEADLINE: Det anbefales at følge placeringen i planens faser for at sikre, at der ikke sker en opgaveophobning lige inden den endelige deadline 21/6. Men opgaven kan udføres i foregående eller efterfølgende fase, såfremt den løses inden 21/6 Opgaver Med gul skrift Opgaver Med hvid skrift

FASE 1 FASE 2 FASE 3 FASE 4 FASE 5 OPRYDNINGSPLAN DEADLINE 14/2 DEADLINE 29/3 DEADLINE 26/4 DEADLINE 31/5 DEADLINE 21/6 FASE 1 FASE 2 FASE 3 FASE 4 FASE 5 Oprydning, sletning og flytning af filer fra individuelt dokumentarkiv Oprydning og sletning individuelle samlemapper Stillingtagen til og flytning af individuelle links, læringsforløb og skabeloner (udviklet lokalt) Flytning af aktuel elevplan, hvis SkoleIntra er brugt til dette Overførsel af læsekontrakter (igangværende) til Klasselog Arkivering af vigtige beskeder til Beskedarkiv INDIVIDUEL Oprydning og sletning af filer fra fælles dokumentarkiv Oprydning, sletning og download af filer fra billedarkiver Oprydning og sletning af filer fra fælles samlemapper

Hvorfor er det vigtigt at følge vejledningerne? VEJLEDNINGER TIL OPRYDNINGSPLANEN Hvorfor er det vigtigt at følge vejledningerne? I FÅR DE HURTIGSTE ARBEJDSGANGE IFT. AT SIKRE: At lovgivningen overholdes ift. hvilke typer filer, der skal bevares og hvor det skal opbevares henne At de rette filer følger med over i Aula og tilknyttes de rette elever (fx gamle elevplaner, klasselogsnoter, kontaktbogsnoter og lign.) At I får bevaret indhold af værdi At I ikke får en masse overflødigt overført til Aula - som I efterfølgende selv skal rydde op i

Individuel Opgaver i fase 1

Oprydning, sletning og flytning af filer fra transportmappen INDIVIDUELT Oprydning, sletning og flytning af filer fra transportmappen Klik på “Min forside” i topmenuen Klik på “Min transportmappe” (den kan være placeret forskellige steder på siden pga. personlige indstillinger) Gennemgå alle filerne i din transportmappe og SLET dem, du ikke ønsker at beholde Klik på ZIP-knappen og der downloades en ZIP-fil med alt indholdet fra din transportmappe Udpak ZIP-filen (højreklik og vælg “Udpak alle”) Flyt filerne til de rette opbevaringssteder (jvf. materiale om anbefalet opbevaring og deling, som du finder HER)

OPRYDNING, SLETNING OG FLYTNING AF FILER FRA INDIVIDUELT DOKUMENTARKIV (BESKYTTEDE OG ÅBNE MAPPER) Klik på “Arkiv” i venstre side Klik på “Dokumenter” Gennemse de mapper, du selv har oprettet. SLET EGET indhold eller EGNE MAPPER, du ikke vil beholde og som du er sikker på, kun har værdi for dig. Vil du beholde en mappe, skal du selv flytte den ud af SkoleIntra: Klik på ZIP-knappen og der downloades en ZIP-fil med alt indholdet fra din mappe Udpak ZIP-filen (højreklik og vælg “Udpak alle”) Flyt filerne til de rette opbevaringssteder (jvf. materiale om anbefalet opbevaring og deling, som du finder HER)

Oprydning og sletning af filer fra individuelle samlemapper INDIVIDUELT Oprydning og sletning af filer fra individuelle samlemapper Klik på “Arkiv” i venstre side Klik på “Samlemapper” Gennemgå indholdet af dine PRIVATE samlemapper (findes øverst på listen) og SLET indhold, du ikke vil beholde. Du skal især være opmærksom på følgende: ALT indhold fra samlemapper overføres automatisk til Aula, men da Aula ikke en filopbevaringsplatform, skal du derfor selv efterfølgende flytte alt indhold fra Aula til Google Drev eller OneDrive 4. Download det indhold, du vil bevare ved at trykke på zip-ikonet. Udpak dine filer og opbevar dem fremover på enten OneDrive eller Google Drev (jvf. materiale om anbefalet opbevaring og deling, som du finder HER) 5. SLET alt indhold i dine samlemapper, når du har downloadet det (ellers overføres det til Aula, og du skal selv fjerne det derfra).