Menu teori.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Introduktion til OK13. Det generelle resultat 2 årig overenskomstperiode Rammen:  1. år: 0,82 % - da reguleringsordning er i minus => ingen lønstigning.
Advertisements

Stæren er kommet Og dermed foråret! Der er nu det sker. Vi må i gang
Da vores danske køkken turned into a global cuisine !! Indsendt af: Familien Gluud/Madsen Herlev Indhold: 1.Food is Culture 2.Opskriften på ”En ven for.
Menuteori - hvordan man planlægger en menu
Menuteori ved Jesper Rye - hvordan man planlægger en menu til selskab.
februar februar 26. marts januar – festsalen set fra fysiklokalet 22. januar – festsalen set mod scenen 6.
Mad til mennesker.
Menu teori.
En buffet af uddannelsesmuligheder
Velkommen til nye børn som er kommet fra vuggestue og dagpleje eller hjemmefra. Blomsterprojekt hvor vi får blomster hjemmefra som vi passer, vander og.
Menuteori ved Jesper Rye - hvordan man planlægger en menu til selskab.
Menuteori - hvordan man planlægger en menu
Årshjul 2012 Børnehuset Hørgården Her er det naturen der er i fokus.
Årshjul for aktiviteter 2013– 14 med indarbejdet læreplanstemaer
2. Birkerød Øjeblikke fra året der gik. Leder- seniortur – Ravnsholt division – januar 2009.
Workshop: Spiselige eksperimenter Navn: Finn Skaarup Jensen Målgruppe: Natur/teknik.
Januar:De store starter med at øve til forstilling Mellem og små har almindelig skovdage Februar:Forestilling for forældre og bedsteforældre Lave fastelavnspynt.
1. årsprøver og eksamensregler
DANSKE ØLENTUSIASTER L O K A L A F D E L I N G B I R K E R Ø D
Standardregulativer Høringsmøde - organisering 10. november 2008 velkommen til Miljøstyrelsen.
Januar Rytmik / gymnastik Vinteraktiviteter Fællesmandag, første mandag i måneden.
Indhold Balancen Historie Højtiderne Gudinden Den hornede Gud.
Udeskole – baseret på erfaringer fra den nyeste forskning - samt opbygget viden i 100 år. Skolehaven var jo den første egentlige udeskole i Danmark.
Enhedens navn Studiefremdriftsreformen Hvad betyder den for mig? Oplæg v/ Studievejledere Trine og Luise & Studiekoordinator Lasse.
Tamfjerkræ vi anvender i køkkenet
Samarbejdet med sundhedsvæsnet i relation til rehabiliteringsteamet Lisbeth Jeritslev Souschef November 2013.
To change the document information in the footer, press [Alt + F8] and use the “FORM“ Chaîne des Rôtisseurs du Danemark.
Stegt 8 g fedt Rå 11 g fedt Uden fedtkant 4 g fedt FEDTINDHOLD I EN SKIVE FLÆSKESTEG Landbrug & Fødevarer.
FEDTINDHOLD I EN FRIKADELLE Fedtindhold i hakket svinekød 6% 10% 18% Fedtindhold i en stegt frikadelle 3 g fedt 4 g fedt 7 g fedt Landbrug & Fødevarer.
Dansk fisk i sæson - januar Torskefisk Torsk Lyssej Mørksej Kuller Kulmule Fladfisk Skrubbe Ising Øvrige Torskerogn Blåmuslinger Østers.
Klimavenlig mad Rasmus Fredslund.
Årskursus i Hjertemotion
FAGDAGE 1.x Matematik - Josefine Onsdag 16. august Dansk - Anne-Mette
Visiteret tid til hjemmeplejen samt private leverandører
Aktivitets- Årshjul 2017 §18 midler ansøgningsfrist,1/11
Udkast til justering af KS
Aktivitets- Årshjul 2017 §18 midler ansøgningsfrist,1/11
Årshjul for vintertjeneste Vej- og trafikteknisk ordbog
Introduktion til OK13 1.
Plan for det videre arbejde med uddannelsesprogrammer
August 2009 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Januar 2010 SØNDAG MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG
Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014.
Børnehaven Engelshøj Årsplan 2016
Årsplan skolesundhedsplejen 2015,
Seniorboliger Borgermøde 11. april 2018.
Aktivitets- Årshjul 2018 §18 midler ansøgningsfrist,1/11
ÅRETS GANG På minkfarmen.
ÅRSPLAN FOR __________________________________ Sendes til sekretariatet sammen med certifikat og evalueringsskema, når I ønsker at søge om Det Grønne.
Forløbsbeskrivelse Det nationale ledelsesprogram i sundhedsvæsenet
2010 Månedskalender Du kan udskrive denne skabelon og bruge den som vægkalender, eller du kan kopiere de enkelte sider og bruge dem i din egen præsentation.
Proces for boligpolitik
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Visiteret tid til hjemmeplejen samt private leverandører
Januar 2010 SØNDAG MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Skolekalender Du kan skrive ut denne malen for å bruke den som veggkalender, eller du kan kopiere siden for hvilken som helst måned for å legge.
August 2009 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
VIRKSOMME kvinder Årshjul Januar Landsledelsesmøde Udsendelse af
Introduktion til OK13 1.
Årshjul Planlagte Aktiviteter VHK 2018 December Januar Februar
Myrernes Årshjul 2018 Kulturelle udtryksformer Farve/malerier
Høring af forslag til Budget
Biernes Årshjul 2018 Kulturelle udtryksformer. Farver
Billernes Årshjul 2018 Kulturelle udtryksformer. Farver
Sept 2017 Aktivitetsplan Mundhygiejne & formidling; seminar – 21. november tbc & januar Konference om mikrobiom, resistens og hygiejne - 3. marts.
Mariehønsenes Årshjul 2018
Præsentationens transcript:

Menu teori

Dagens menu Dansk bøf med bløde løg, rødbeder, hvide kartofler, skysauce og surt Pandestegt hakkebøf af Limosinekvæg fra Jelling Naturkød, serveret med langtidsstegte bløde løg, hjemmesyltede rødbeder fra Lolland, karens agurkesalat og hvide kartofler med persille frits.

Menukort tekst En menukorttekst er kokkens beskrivelse af sine retter til gæsterne. Selv om tjeneren gerne vejleder gæsterne og fortæller om de forskellige retter kan de ikke over komme at forklare alle retter, specielt ikke i rykket. En godt udformet menukorttekst sælger retten til gæsterne, fordi gæsterne kan se retterne for sig. Menukortet er også en opskrift for den rutinerede kok , idet en dygtig kok kan fremstille retterne alene ved en dækkende menukorttekst.

cigarfar CIGARFAR

Selskabsmenu – A la carte menu Selskabsmenuer: bliver altid aftalt med personen der er vært for festen , der igen bliver vejledt af en kok/køkkenchef, tjener , restauratør. A la carte menuer : udarbejdes af Køkkenchefen eller restauratøren der bestemmer hvad man vil satse på og hvad man tror der kan sælges i forretningen.

Sæson Forår – marts – april - maj Sommer – juni – juli - august Efterår – september – oktober - november Vinter – december – januar – februar Udlever sæsonskema

Ting at tage hensyn til Dato. - sæson Klokkeslæt. – forberedelse – slags mad Antal gæster. – hvor mange skal vi lave mad til Anledning. – begravelse - fødselsdag Prislag. – flæskesteg - østers

Oplysninger Vegetar. – ingen kød Diabetiker. – sukker – fedt - allergi Religion. – muslim – jøder - Nationaliteter – inder – USA – ikke lave deres mad Hvor mange retter menuen skal bestå af. -

Mætningsgrad Børn & ældre – spiser ikke så meget Herre & damer – så spiser de normalt Kun herre – 250 g kød – med bearnaise Kun damer – finere lettere

Samhørighed Ikke blande luksus og ordinere retter - Østers – flæskesteg med rødkål Om sommeren spiser man mindre end om vinteren. -

regler Sæson - Tilberedningsformer - Saucer – Det æstetiske indtryk – Undgå gentagelser - Krydderier -

Menukortteksten skal indeholde Hovedemne – udskæring, for tilberedning, speciel krydring. Hovedemnets tilberedningsform Navn på garniturer og tilberedningsform Sauce fumet, tilberedning, tilsætning, tilpasning til retten Når man skal komponere en menukorttekst, bør man tage opskriften på retten og understrege, hvilke ting man skal have med i teksten og derefter forme selve teksten. Prøv en på tavlen!!!

Menu Kort / Design

Dagens opgave Sammensæt en Festmenu Træk et selskab. – Menu seddel & info Agnes fylder 80 – Ninnas barnedåb Velkommen hjem Alexander – Jens’s konfirmation. Det danske køkken i Dubai – Dorthe & Bennys bryllup. Menu + Design