Lasersvejsning Grundlæggende teori.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Radioaktivitet 1 Isotoper og henfald.
Advertisements

Det Internationale Fysikår
Bohr, Einstein og Picasso
Kært barn har mange navne -
Lysets Natur Lys og Farver.
Fremtidens energi Sol, vind og brint Bæredygtig energiproduktion.
Svingninger & Bølger Sidste Chance.
Bølger – Lys Redegør for bølgeudbredelsens centrale begreber herunder interferens. Redegør for gitterligningen og for det tilhørende forsøg. Redegør for.
Vores syn og optiske illusioner
Skal vi passe på optiske fibre, eller tåler de alt ?
– en historie om lysets berømtheder fra Euklid til Einstein
Lys bølger eller partikler?
Lavet af: Daniel, Simon, Naja og Mikkel
Atomare kvantegasser Når ultrakoldt bliver ‘hot’
Radioaktivitet Af Leif D. Hansen.
Findes det onde? Billederne er taget af Marcel Cohen.
Fra partikel-bølge dualitet til kvantesimulatorer
Lektion 4 Atomfysik Laseren Vævs optiske egenskaber Interferometer.
Hvordan kan det forklares?
Undervisningsplan fysik B (foreløbig) 22/8
HOKUS, FOKUS… LYS. HOKUS, FOKUS… Farver Brydning Spejlning Lyskilder Polarisation LYS Øjet Bølger Overlejring Kommunikation Top ”10” Afbøjning.
Og andre klimafænomener
Uv-C stråler rammer et oxygenmolekyle. Energien i Uv-C strålingen går til at splitte oxygenmolekylet op i to oxygenatomer O – et oxygen-atom O 2 – et oxygen-molekyle.
Atomer Atomer betyder udelelig på græsk
TEC Frederiksberg Lyd og Lys
Reflekteret praksis og kvalitetsudvikling i Blå Kors - hvad er det lige, vi skal med en Forskningsafdeling?
Vejen til en beslutning Tilbygning eller ny skole? Er det muligt at gøre gamle bygninger bæredygtige? Lokalisering i by eller på landet?
Det atomare verdensbillede
TEC Frederiksberg Lyd og Lys
Undervisningsplan fysik B (foreløbig) 21/8 INDLEDNING -Naturvidenskabelig metode -Forsøg & matematisk model -Målemetoder -Enheder -(vi vender løbende tilbage.
Stående bølger.
Repetition - naturfag © Tommy Rasmussen.
Svovl.
BRINT Af Alexander og Wootae.
Opsummering af begreber
TRANSISTOR Af Line, Christina og Trine
Ca – Galilei introducerer den eksperimentielle metode i fysikken Ca. 400 f.Kr. – Demokrit: alle stoffer opbygget af de udelelige partikler, atomer.
Islands- hesten.
Atomer og molekyler.
Atomer Atomer betyder udelelig på græsk. De gamle grækere lavede et tanke eksperiment der gik ud på, at alt i verden er opbygget af små dele som ikke.
Atomer og Molekyler Lavet af Lykke og Nanna.
Lektion 2 Elektromagnetiske Bølger Spejle Linser Mikroskopet.
Lektion 3 Lysets bølgeegenskaber Laser doppler.
Gruppe: Arne, Jonas, Marc og Mikkel
Sortlegeme stråling Niels, Thomas og Peter. Generelt om sortlegeme stråling Er udstråling fra et perfekt sortlegeme, der er i termisk ligevægt Ved højere.
Undervisningsforløb I Optik.
Undervisningskompendie i Lyd
Undervisnings forløb i
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Grundstoffer og kemiske forbindelser
GANSKE KORT OM KOSMOLOGIENS UDVIKLING FØR 1920: HELE UNIVERSET FORMODES AT VÆRE NOGENLUNDE AF SAMME STØRRELSE SOM MÆLKEVEJEN OMKRING 30,000 LYSÅR.
Oxygen.
598 – Et kald du gav mig, Gud 1, S1 Et kald du gav mig, Gud, at herliggøre dig, fra mørkets magt at redde ud en sjæl til lysets vej.
Lysets historie og det hvide lys’ farvespektrum. Hvad er lys? Lys er bølger – ligesom lyd- og vandbølger med de samme bølgeegenskaber Lys er partikler.
Kosmologiens Historie. Begreberne Kosmologi – er læren om universet og dets udvikling Astronomi – er læren om himmellegemerne (primært Solsystemet) Astrologi.
Stjernerne Fødsel, liv og død.
UNIVERSET Om stjerner, galakser og Big-Bang.
FJERNER ALLE LUGTGENER 2 modeler: 200 eller 500 mg/time
Lys og Lyd Naturfag.
Michelson’s & Morley’s forsøg
Brintkursus.
Vi vil gå med kærlighed fra Gud 1
611 – Vi vil gå med kærlighed fra Gud 1, S1
Atomare kvantegasser Når ultrakoldt bliver ‘hot’
DET PEIODISKE SYSTEM Grundstofferne.
Hvorfor kalder vi det ioniserende stråling?
Præsentationens transcript:

Lasersvejsning Grundlæggende teori

Laserens historie Allerede omkring år 1900 opstillede Einstein en teori om, at atomer kunne bestråles med lys, og derved bringes til at lyse. Niels Bohr’s teorier om atomets opbygning fremmede ideerne til laserens udvikling, men i 1930’erne var der ikke rigtig nogen der troede det var muligt.

Laserens historie I 1958 fremsatte de to Amerikanske fysikere, Charles H. Townes og Artur Schawlow teorien for selve laserens virkemåde, og i 1960 blev den første faststof laser konstrueret, via en kunstig rubin sammensat af aluminium, ilt og krom. Året efter, i 1961, blev den første helium/neon-gasstof laser fremstillet. Siden da er der udviklet mange forskellige typer lasere, som stadig bliver bedre og bedre. Artur Schawlow modtog i 1981 Nobelprisen i fysik, for udviklingen af laseren

Laser Light Amplified by Stimulated Emitted Radiation

Laser lys har ensartet bølgelængde Lysbølgerne vandrer og bølger i takt, i absolutte rette stråler (kohærent) – derfor er laser lys voldsomt stærkt. Laser lys er menneskeskabt, og frembringes ved at påvirke atomer med lysfotoner(A) – det enkelte atom vil da gå op til et højere energiniveau. Atomets elektroner vil søge tilbage til atomets grundtilstand, og ved denne proces udsendes en ny lysfoton(B) På denne måde skabes en kædereaktion der generer laser lys

Princip 1. Resonator 2. Energi (lys) 3. Spejl 4. Spejl 5. Laserstråle

Co2 laser Laser lyset dannes i en gasblanding

YAG laser Yttrium Aluminium Garnet

Yttrium Yttrium er det 39. grundstof i det periodiske system

Aluminium Aluminium er det 13. grundstof i det periodiske system

Garnet På dansk: Granat En mineralsten der bl.a. bruges til smykker

Fiber laser Laser lyset dannes i optiske fibre

Fiber laser

Bølgelængde Lys består af stråler – og inden for et meget lille område, er strålerne synlige for det menneskelige øje. Laser lys kan være synligt, og i mange farver, men kun når bølgelængden er inden for vores synsområde, hvilket er ca. 400 nm – 700 nm. (nm = nanometer) Bølgelængden på lyset fra vores laser er 1064 nm, og er derfor ”usynligt”. Når der arbejdes med åben laser, SKAL der altid bæres beskyttelsesbriller der som minimum er CE godkendte, og brillernes filter skal svare til bølgelængden på den laser der anvendes.

laserSkader i øjet