Julens symboler Matthæus 2

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Advertisements

Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Skelgårdskirken, den 12. marts 2012
Nøgler til menighedens vækst
Juleafslutning for Kostskolen Assersbølgaard.
Menneskets fald og genoprejsning
Tag en gave til børnene Et pinse-opgavehæfte fra Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
En guddommelig vækkelse (4), Salomo
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
Et barn er født i Betlehem
Overvældet af Jesu opstandelse!
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Ungdomsvelsignelse Søndag d. 24. marts Evangeliet i en nøddeskal Joh 3,16 For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver,
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
At vente på Guds time.
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Gud trøster dem, der venter med forventning.
Dejlig er den himmel blå, lyst det er at se derpå,
Dejlig er den himmelblå
Du kom til vor runde jord, barn, på bare fødder, midt i engles julekor, med Himlens frakkeskøder. Du var dreng i Nazareth, stod i tømrerlære,
Kristen mystik – den spirituelle gudsopfattelse..
Historien om Jesus’ fødsel
Den opsøgende Gud. Matthæus 21:1-7 Da de nærmede sig Jerusalem og kom til Betfage ved Oliebjerget, sendte Jesus to disciple af sted og sagde til dem:
Sammenligningsspejle
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
Et rige, hvor Kristus besejrer mørket Esajas 9-10 Bibelcamping Fårevejle 2015.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.
Josef og hans brødre - I forbindelse med projektet Søskendejalousi.
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
Ingen billig nåde 1.Johannes 1:5-2:2. 1.Johannes 1:5-10 Og dette er det budskab, som vi har hørt af ham og bringer videre til jer: Gud er lys, og der.
Galaterne 1-2 Nåde og Fred fra Gud Fra Paulus, apostel, ikke fra mennesker, ikke udsendt af et menneske, men af Jesus Kristus og Gud Fader,
Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen. Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
1. Mos 1:1-2 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd svævede over vandene.
Uenighed uden bitterhed. Spørgsmål 1. Kan man være uenige uden at blive bitre? 2. Kan uenighed have et formål? 3. Kan man være enige om at være uenige?
Den kommunikerende Gud (4), Lukas 4. Evangeliets formidling, Jesu virke, Kirkens kald.
Indsættelse og åndelig bemyndigelse Søndag d. 26. juni 2016.
Livet i menigheden Ap.G. 4,23-37 Nicolaifællesskabet d. 27/
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
JEHOVA RAFA – HERREN SOM HELBREDER DIG!. ”Jeg er Herren, der læger dig!” Jehova Rafa - ES
I lære hos Jesus, om samtale og bøn JOHANNES EVANGELIET KAP. 18.
Jesus Kristus indvarsler Guds rige her i verden
“Jeg er med jer alle dage indtil verdens ende” (Matt 28,20)
Tilbedelsen af Jesus Kristus
Hvem er så egentlig min næste?
Prædiken Ånd og kød.
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
At forholde sig til sin muslimske næste i en terror tid
”Tror du på julemanden?”
604 – Gud, din kærlighed du os sender 1, S1
At forholde sig til Bibelens voldelige tekster i en terror tid.
Det inviterende fællesskab
088 – Gør døren høj, gør porten vid! 1, S1
De hellig tre konger så hjertensglad
Se, en stjerne Se, en stjerne i det fjerne!
Livets Ord April 2018.
Mark. 10:17-22 Og da Jesus gik ud på vejen, kom der én løbende og faldt på knæ for ham og spurgte: »Gode Mester, hvad skal jeg gøre for at arve.
Har jeg virkeligt evigt liv?
Hvilken historie var de vise mænd drevet af?
Kom, alle kristne, lad os sammen ile til barnet i krybben i Betlehem.
Hvilken historie ønsker du at være en del af?
Hvad siger Bibelen om tro?
Hvilken rolle vil du spille i Guds historie?
Se, en stjerne Se, en stjerne i det fjerne!
John. 20:31 Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn, og for at I, når I tror, skal have liv i hans navn.
Ap. G. 2:1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor.
729_ O, Gud ske lov for håbet 1, S1
Præsentationens transcript:

Julens symboler Matthæus 2 TEMA: Jul TITEL: Julens symboler. TEKST: Mt.2:1-12 FORMÅL: At formidle Evangeliet om Jesus ud fra julens symboler. MÅL: LYSET – At bede Jesus åbne vores øjne, så vi kan finde ham STJERNEN - At lade Bibelen ved Helligånden lede os til opdage Jesus TRÆET - At høre Jesu ord, om at kun han kan føre os til Gud og det evige liv GAVEN - At tage imod Guds ubeskrivelige kostbare gave, hans søn, Jesus Kristus

Matthæus 2:1-6 Da Jesus var født i Bethlehem i Judæa i kong Herodes’ dage, se, da kom der nogle vise mænd fra østerland til Jerusalem og spurgte: ”Hvor er jødernes nyfødte konge? For vi har set hans stjerne gå op og er kommet for at tilbede ham.” Da kong Herodes hørte det, blev han forfærdet, og hele Jerusalem med ham. Og han sammenkaldte alle ypperstepræsterne og folkets skriftkloge og spurgte dem, hvor Kristus skulle fødes. De svarede ham: ”I Betlehem i Judæa. For således er der skrevet ved profeten: Du Betlehem i Judas land, du er på ingen måde den mindste blandt Judas fyrster. Fra dig skal der udgå en hersker, som skal vogte mit folk Israel”. Så tilkaldte Herodes i al hemmelighed de vise mænd og forhørte

Matthæus 2:7-12 dem indgående om, hvornår stjernen havde vist sig. Og han sendte dem til Betlehem og sagde: ”Gå hen og spørg jer nøje for om barnet, og når I har fundet det, så giv mig besked, for at også jeg kan komme og tilbede det”. Da de havde hørt på kongen, tog de af sted, og se, stjernen, som de havde set gå op, gik foran dem, indtil den stod stille over det sted, hvor barnet var. Da de så stjernen, var deres glæde meget stor. Og de gik ind i huset og så barnet hos dets mor Maria, og de faldt ned og tilbad det, og de åbnede for deres gemmer og frembar gaver til det, guld, røgelse og myrra. Men i drømme fik de en åbenbaring om ikke at tage tilbage til Herodes, og de vendte hjem til deres land ad en anden vej.

Jeg er verdens lys. Den, der følger mig, skal aldrig vandre i mørket Lyset Jeg er verdens lys. Den, der følger mig, skal aldrig vandre i mørket men have livets lys. Johannes.8:12

Stjernen Hvor er jødernes nyfødte konge? For vi har set hans stjerne og er kommet for at tilbede ham. Matthæus 2:2

Juletræet Jeg er vejen, og sandheden og livet. Ingen kommer til Faderen uden ved mig. Johannes 14:6

Gaven For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver, som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv. Johannes 3:16

Alle dem, som tog imod ham, gav han ret til at blive Guds børn. Lyset Stjernen Træet Gaven Alle dem, som tog imod ham, gav han ret til at blive Guds børn. Johannes 1:12