Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Tilbedelsen af Jesus Kristus

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Tilbedelsen af Jesus Kristus"— Præsentationens transcript:

1 Tilbedelsen af Jesus Kristus
TEMA: Discipelskab TITEL: Tilbedelsen af Jesus Kristus TEKSTER: Joh.11: :8 FORMÅL: At blive inspireret til at være en ægte tilbeder af Jesus Kristus MÅL: Inspiration til tilbedelse igennem Maria fra Betania. Advarsel mod falsk religiøsitet afsløret i Judas Iskariots holdning til Maria og Jesus. Jesu retningsgivende instruktioner vedrørende ægte NT tilbedelse Hvor står du?

2 Joh 11:55 – 12:2 Jødernes påske nærmede sig, og mange ude fra landet drog op til Jerusalem før påsken for at rense sig. De ledte efter Jesus og sagde til hinanden, mens de stod på tempelpladsen: ”Hvad mener I? Mon han kommer til festen?” Men ypperstepræsterne og farisæerne havde givet ordre til, at hvis nogen fik at vide, hvor Jesus var, skulle man melde det, så de kunne gribe ham. Seks dage før påske, kom Jesus til Betania, hvor Lazarus boede, han, som Jesus havde oprejst fra de døde. Dér holdt de et festmåltid for Jesus; Martha sørgede for maden, og Lazarus var en af dem, der sad til bords sammen med ham.

3 Joh.12:3 – 12:8 Maria tog et pund ægte, meget kostbart nardusolie og salvede Jesu fødder og tørrede dem med sit hår; og huset fyldtes af duften fra den vellugtende olie. Judas Iskariot, en af Jesu disciple, han, som skulle forråde ham, sagde da: ”Hvorfor er denne olie ikke blevet solgt for tre hundrede denarer og givet til de fattige?” Det sagde han ikke, fordi han brød sig om de fattige, men fordi han var en tyv; han var nemlig den, der stod for pengekassen, og han stak noget til side af det, der blev lagt i den. Da sagde Jesus: ”Lad hende være, så hun kan gemme den til den dag, jeg begraves. De fattige har I jo altid hos jer, men mig har I ikke altid.”

4 Tilbederen Maria Hvad Jesus betød for Maria? Hans ord talte dybt ind i hendes sjæl. Hans nådeskraft oprejste hendes bror. Hans offervilje vil føre ham i døden. Tilbedelse, som total hengivelse. Hendes dyrebare gave. Hendes hengivne hyldest. Hendes totale underkastelse. Hvem er Jesus? Profet Konge Ypperstepræst ... Gud !

5 Foræderen Judas Forargelse over Maria. Chokerende, skandaløs og pinlig. Frås, dårskab og overdreven spild. Kvalmende ”Jesu dyrkelse”. Hykleri sminket som humanitet. ”De fattige”. Begærlighed og havesyge. Judas provokeret af Jesu forsvar. Afstandtagen fra Jesus Foragt for Jesus Had for Jesus Forræderi af Jesus

6 Jesus forsvarer de svage. Forsvarer og ophøjer Maria
Jesus forsvarer de svage. Forsvarer og ophøjer Maria. Afviser Judas smædekampagne. Maria har set noget, de ikke har set. Gudsmennesket Jesus Storhedsvanvid eller guddommelighed? Hvem vil vove at sige? ”De fattige har I jo altid, mig har I ikke altid”. Tilbedelse af Jesus, disciplens rigtige og passende virke. Guds vilje at hans Søn herliggøres!Jesu guddommelige bevidsthed.

7 Hvor står du? Jesus tvinger os til et valg! Afvisning eller tilbedelse. Den, der afviser. Hadefuld vrede. Kold ligegyldighed. Den, der tilbeder. Den totale hengivelse. En forgudelse af Jesus Kristus. At elske Gud af hele sit hjerte, af hele sin sjæl, sind og styrke!

8 Hvad er kristen tilbedelse?
Pris ham med ord! Lev det ud i efterfølgelse! Hengiv dig i Åndens glød! Vis det i tjeneste!

9 Den, der tilbeder Guds mennesket Den, der afviser
Lad os bestandig ved ham bringe takoffer, det vil sige frugten af læber, som bekender hans navn. Glem heller ikke godgørenhed og gavmildhed, det er den slags ofre, Gud finder behag i. Heb.13:15-16


Download ppt "Tilbedelsen af Jesus Kristus"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google