Ophavsretsloven Lavet af Kani & Nick.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvem synger? "Kom i gang igen - arbejd arbejd.".
Advertisements

Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Photo story. Velkommen til denne lille manual omkring Photo Story 1.Du kan vælge at se hele filmen og detaljeret se hvordan du bedst kommer i gang med.
Journalisering- dokumentation af fysioterapi
Videresalg af digitale værker i lyset af UsedSoft-dommen Professor, dr
Informationsteknologi B-A, HHX, 2005,
NemID har en offentlig digital signatur
En lille introduktion Angående links til
Opgaveskrivning Informationssøgning
Nettet og etik Hvad må eleverne – må ikke?
Vejledning i weblog-værktøjet
ForældreIntra Østerhøjskolen Formålet er
Videndeling og IPR Livslang Læring kursus
Trådløst net. Trådløst netværk i hele huset • Det nytter ikke at købe internetudbyderens hurtigste forbindelse, hvis den trådløse netværksrouter er.
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Videreoverdragelse af software EU-Domstolens afgørelse i UsedSoft vs
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2008.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret februar 2009.
Evaluering af EMU Juni 2010 Undervisningsministeriet / Niras (
Copyright overfor ophavsret Det anglo-amerikanske copyrightsystem beskytter fortrinsvis forretningsinteresser og investeringer. Arbejdsgiveren ejer med.
11. september 2001 IT-rettigheder v/Susanne Hjortgaard Christensen.
Hvad må jeg juridisk Skoleintra efter lovens bogstav
ACTA, SOPA og alt det andet farlige! – Betyder det noget for bibliotekerne? Andrew Cranfield EBLIDA direktør /15/2012 Herning Centralbibliotek.
Lav jeres egen forretning
Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har fået?
1 Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har fået? Hvis du som medarbejder har fået en fuldmagt af en borger, betyder det, at du kan handle på vegne af.
1 Kom i gang med it på IT-Universitetet Introkursus forår 2007.
Bibliotekernes BRUGERUNDERSØGELSE 2013 HJÆLP BIBLIOTEKET TIL AT BLIVE BEDRE Et par ting, du skal vide, når du rekrutterer i udlån.
E-publicering Ophavsretlige spørgsmål Harald v. Hielmcrone.
Pc-kørekort Mere om software. Programmering Definition: at skrive et program ved hjælp af en tekst–editor på en måde, som computeren kan forstå Instruktionerne.
Patentering af computerprogrammer Indledning Patenter Ophavsret Samspillet Open source og Jura Spørgsmål?
Øvelsesgang 1 - DWDK Rikke Poulsen. Timernes indhold supplement til læsningen og forelæsningen Jeres behov? Gennemgang af opgaverne? Andre emner, i vil.
Videregående pc-vejledning Modul 10: Sådan gør du 60+Bornholm.
Ophavsret til materiale på internettet Advokat ph.d. Hanne Bender Forskningsnettets konference 2. November 2005.
Webetik Om ophavsret, kopiering og brug af billeder fra internettet i skoleopgaver og på hjemmesider.
1 Creative Commons IT Universitetet, 22 April 2008 Jan Trzaskowski Copenhagen Business School.
Program Velkommen AKT i Herning Kommune
Søgeformer på WWW Associativ læsning Anbefaling Systematisk Katalog Fritekstsøgning.
DWDK Øvelsesgang 2. Tegnsæt: utf-8 vs. iso Utf-8 = universelt tegnsæt Giver advarsel i validator Dokument skal gemmes i utf-8 format i notepad.
Hjemmesiden Stilen Funktionalitet Mangler. Stilen Simpel, enkle linier, klart mønster Få farver i tekst – symbolik – valgt med henblik på kunstnerens.
Ophavsret Hensyn til skaberen >< hensyn til samfundet –betaling for indsats >< fri information –fortsat informationsstrøm >> betaling for indsats –  betaling.
Tekstformidling på Internettet/ /Lektion 11 Tekstformidling på Internettet Forår 2004 Lektion 11: Webformidlingens daglige praksis.
Præsentation Oskar Kovacs Cand.merc. (jur.) Konsulent i DR.
Photo Story Den smarte måde at lære på Tradium – Randers Malerskole.
Intro til digital selvbetjening på rejsekort.dk – Lær om oprettelse, bestilling og anvendelse af rejsekort.
PHP Intro Webintegrator PHP. PHP Baggrund PHP er et server-side programmeringssprog anvendt til udvikling af dynamiske webapplikationer og websteder.
Ophavsret på nettet  Denne PP gør rede for danske regler  Internationale regler er anderledes og ofte mere kompliceret  Er cyberspace = ”det vilde vesten”
Hjemmesider Begynderguide. Editor En editor er et program, hvor du kan skrive dine koder. Se videoen her for gennemgang af, hvordan du kan downloade og.
Kapitel 14 Immaterialret Kapitel 14 handler om: Designret – Designloven Ophavsret – Ophavsretsloven Varemærkeret – Varemærkeloven Patentret - Patentloven.
Frivillignettet Adgang via Hjerteforeningens hjemmeside Klik på menu.
OPHAVSRETSLOVEN Paragrafer, Bekendtgørelser og Vejledninger.
DANSK OG INTERNATIONAL ERHVERVSRET, 3. UDGAVE Kapitel 12 Immaterialret.
Morten Rosenmeier
It og lovgivning Jan Christiansen Nyborg Gymnasium It B.
Almen sTudieforberedelse 2017
Ophavsretsloven.
Generel juridisk sondring mellem hovedtyper data i et forskningsprojekt Kildedata Kildedata er de data, som analyseres og indgår som grundlag for forskningsprojektet.
Bjarne Wahlgrens definition
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
De grundlæggende redskaber
Titellayout Undertitel.
1.09 Dokumentation.
GUIDE TIL OPRETTELSE AF LINKS
De grundlæggende redskaber
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Ophavsret på nettet Denne PP gør rede for danske regler
Informationssøgning og referencer
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Billede med billedtekstlayout
Informationssøgning og referencer
Præsentationens transcript:

Ophavsretsloven Lavet af Kani & Nick

Kort om ophavsretsloven? ”Ophavsretten er det regelsæt, der beskytter ophavsmænd, producenter og udøvende kunstnere mod, at deres værker og præstationer bliver kopieret og brugt offentligt uden deres samtykke.” –www.koda.dk Det vil sige, at hvis du laver et værk har du rettighed til det, hvilket betyder at folk ikke må kopiere det uden din tilladelse.

Hvem og hvad skal den sikre? Jf. bekendtgørelse af lov om ophavsret § 1. skal ophavsretsloven sikre ophavsmanden ift. at dennes værk ikke bliver kopieret.(Kilde: www.retsinformation.dk) Eksempel 1: Knud laver en hjemmeside hvor han skriver koden selv. Dagen efter kommer Per og kopierer Knuds kode, Per udgiver derefter koden som værende sin, uden at ændre noget i den. Her dækker ophavsretsloven Knuds kode, og derfor er det Per gør ulovligt. Eksempel 2: Tager vi udgangspunkt i scenarie 1, men denne gang ændrer Per koden sådan at den indeholder elementer af hans egen kode. Dette betyder at ophavsretsloven ikke dækker Knuds kode, og derfor er det Per gør ikke ulovligt.

Det må du og det må du ikke Som nævnt tidligere må du ikke kopiere eller stjæle en andens værk og udgive det som værende dit eget. Ifølge § 4. har den som ændrer i værket således at det bliver til en anden litteratur- eller kunstart, ophavsret til værket i denne skikkelse.(ibid.)

Gode www hvor vi kan hente info Link til Retsinformation: https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=164796#Kap1 Link til Koda: http://www.koda.dk/omkoda/ophavsret/hvad-er-ophavsret/