Det sårbare fællesskab

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Nadverens indhold og betydning
Advertisements

Noget at tale om…og tænke på
Lav din egen ikon MM Anne Mette Gundesen / Hvad skal jeg sige? 2014.
Filipperbrevshymnen.
Mat.5:1-2 Jesus klatrede op på et bjerg..
Nøgler til menighedens vækst
Å.
”Kaldet til kærlighed”
Paulus’ brev til de kristne i Efesus
”Kaldet til kærlighed”
Genoprettelse af et brudt fællesskab mellem mennesker ”Vær gode mod hinanden, vær barmhjertige og tilgiv hinanden, ligesom Gud har tilgivet jer i Kristus.
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
Ungdomsvelsignelse Søndag d. 24. marts Evangeliet i en nøddeskal Joh 3,16 For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver,
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
Livets Ord Juni 2011 ”Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det gode,
En menighed, der søger enhed
Kol. 3:13 Bær over med hinanden og tilgiv hinanden Mark. 9:50 Hold fred med hinanden. 1. Pet. 4:9 Vær gæstfrie mod hinanden uden tværhed. Efs.
Ef 4,1-16: Hvordan fastholder vi Åndens enhed i vor menighed?
Introduktion til Kongen og hans Rige
Giv generøsiteten videre til næste generation. Generøse Gener ”I skal ligne Gud, som hans kære børn og vandre i kærlighed, ligesom Kristus elskede os.
iBehave Et helligt hjerte
Salme 69:2-3 Frels mig, Gud, for vandet når mig til halsen, jeg er sunket i bundløst dynd og kan ikke få fodfæste. Jeg er kommet ud på det dybe vand, strømmen.
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
Kaldet til at være kanal for kærligheden!. Menigheden i Korinth ville hellere synge solo end synge i kor! Korinth lektien svarer to spørgsmål: 1. Hvad.
Livets Ord Livets Ord Januar 2012 Januar 2012 Også i år fejres Den Økumeniske Bedeuge - også kaldet Bedeugen for Kristen Enhed. Den finder sted over.
Guds glæde gennem generøsitet
Ap.G Fil. 1:1-2 Fil. 1:3-30: Glæde og lovsang i fængslet, jordskælv, menighed grundlagt. Gør min glæde fuldstændig ved at have Jesu tjenersind.
Opstandelse, bortrykkelse og dom. Teksten 1 Thess 4,13-18 (1084) så sandt som vi tror, at Jesus døde og opstod Gud vil føre de hensovede sammen med ham.
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen De herliges lidelser er nåde Romerbrevet 8,17-39 De herliges lidelser er nåde Søndag, den 9. august 2015 Aalborg Frimenighed.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 3. APRIL 2016 SOGNEDAG ØSTER HORNUM PROFESSOR (MSO) ANDERS-CHRISTIAN JACOBSEN AARHUS UNIVERSITET ARTS.
Guds kærlighed er stærke, milde hænder 1, S1 Guds kærlighed er stærke, milde hænder, som dækker dig med miskundhed og fred. Guds kærlighed dig ud i livet.
De ti bud Jeg er Herren din Gud. De første bud Gud talte alle disse ord: »Jeg er Herren din Gud, som førte dig ud af Egypten, af trællehuset. Du må ikke.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
Ingen billig nåde 1.Johannes 1:5-2:2. 1.Johannes 1:5-10 Og dette er det budskab, som vi har hørt af ham og bringer videre til jer: Gud er lys, og der.
Komme dit rige iblandt os
Uenighed uden bitterhed. Spørgsmål 1. Kan man være uenige uden at blive bitre? 2. Kan uenighed have et formål? 3. Kan man være enige om at være uenige?
Du blev skabt til lighed med Kristus Det målrettede liv 4. del.
Johs. Evangeliets formål Søndag d. 3. april 2016.
768_Endnu et år oprinder 1, S1 Endnu et år oprinder velsignet nyt for mig! O, Jesus, lad det blive et år i pagt med dig!
At leve under Jesu Kristi lov Matthæus 5: Matthaus 5:17 – 5:20 Tro ikke, at jeg er kommet for at nedbryde Loven eller Profeterne. Jeg er ikke kommet.
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
Hvordan skal vi leve som kristne i hverdagen
Pilgrimsvandring.
Frem til Paradis – midt i den rodede virkelighed
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
“Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile” (Matt 11,28). Livets Ord Juli 2017.
Tror du på løgnen eller sandheden?
Hver en ny dag er bedre end i går,
Sådan udvikler du din tro til modenhed
Jesus, jeg vil gi’ Dig mit liv 1, S1
423 – Fuldkommenhed i kærlighed 1, S1
Katekismus- gudstjeneste Bejsnap kirke – 31. oktober 2010
012 – Du store Gud, vor Fader god 1, S1
Halleluja dødens magt er brugt 1, S1
Matt. 5:3-11 Salige er de fattige i ånden, for Himmeriget er deres. Salige er de, som sørger, for de skal trøstes. Salige er de sagtmodige, for de skal.
Endnu et år oprinder velsignet nyt for mig! O, Jesus, lad det blive
Tak - mens vi lever 25 år som præst - om 9 mdr.!
Gud er for dig Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
Du er mit svar Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen.
Livets Ord Februar 2018.
Livets Ord Marts 2018.
Livets Ord August 2018 “Med evig kærlighed har jeg elsket dig, derfor bevarer jeg min troskab mod dig” (Jer 31, 3)
“Salige er de, som stifter fred, for de skal kaldes Guds børn.”
“Min nåde er dig nok, for min magt udøves i magtesløshed”
Du skal ikke være bange Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
056 – Kærlighed er lysets kilde 1, S1
Kirken og samfundet omkring os.
Herre, vi vil stille mindes dine ord, dele dine gaver
Præsentationens transcript:

Det sårbare fællesskab

Det sårbare fællesskab Jesus har ikke bedt os om at KOMME i kirke, men om at VÆRE kirke

Det sårbare fællesskab Tegnet på, at vi har en relation til Jesus er udelukkende, at vi elsker mennesker

Det sårbare fællesskab 1. kor. 13, 4 – 7: v4  Kærligheden er tålmodig, kærligheden er mild, den misunder ikke, kærligheden praler ikke, bilder sig ikke noget ind. v5  Den gør intet usømmeligt, søger ikke sit eget, hidser sig ikke op, bærer ikke nag. v6  Den finder ikke sin glæde i uretten, men glæder sig ved sandheden. v7  Den tåler alt, tror alt, håber alt, udholder alt.

Det sårbare fællesskab Kol. 3, 12 -15: Bær hinandens byrder, således opfylder I Kristi lov. Ifør jer da, som Guds udvalgte , hellige og elskede, inderlig barmhjertighed, godhed, ydmyghed, mildhed, tålmodighed. Bær ovre med hinanden og tilgiv hinanden, hvis den ene har noget at bebrejde den anden. Som Herren tilgav jer, skal I også gøre. Men over alt dette skal I iføre jer kærligheden, som er fuldkommenhedens bånd. Kristi fred skal råde i jeres hjerter; til den blev I jo kaldet som lemmer på ét legeme.

Det sårbare fællesskab Sårbarhed er en skabergave

Det sårbare fællesskab David Benner: ” Kun der, hvor kærligheden modtages i sårbarhed, har den magt til at forvandle mennesker. Kærlighed er ikke noget, vi modtager med hovedet. Det er ikke det faktum, at Gud elsker mig, som forandrer livet. Det er det at tillade mig selv at blive elsket uden betingelser, som er forvandlende.”

Det sårbare fællesskab Den kirke, som tør vise svaghed og bygge på relationer, den er et ægte fællesskab, som mennesker vil søge til

Hvad tænker jeg nu om sårbarhed? Hvad kan jeg gøre for at bidrage til et fællesskab, der bygger på sårbarhed og relationer?