Knallertens udstyr Beskyt dig selv

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Gammelheds-Philosophy
Advertisements

Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
FORSTÅ DIN NABO! VI ER FORSKELLIGE.
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Forholdsregler under nedsat sigtbarhed
Kørekort og højresving
I dag er temaet Visualisering
Videregående pc-vejledning Modul Sik: Sikkerhed Lidt om antivirusprogrammer mm. 60+Bornholm.
Velkommen til Jeopardy: Trafiksikkerhed i Øjenhøjde
Vi har købt en lille bjerghytte på fjellet, og tænkte på om du ville tage familien med eller nogle venner og komme en tur i julen for en lille julegløg.
Økologiske rygsække, LCA, og MIPS Et spørgsmål om perspektiv
Forebyggelse af alvorlige trafikulykker
I det efterfølgende ses på tre forskellige indgangsvinkler i kommunikationen med medarbejderne De tre temaer er Samtalen Synlig ledelse og gennemslagskraft.
Mere om kameraet Fokus, Lysmåling, Eksponeringskompensation, Hvidbalance, Lysfølsomhed (ISO), Blitz, Selvudløser.
Hjælp mig med at finde den !!! En stor belønning til dem, der SER bedst! Præsenterer Klik her for at starte JEG HARMISTET MIN MIS !! Red Bulls.
Knudsgaard – lav selv dine trækul Maj 2007 Mikkel & Ole
Den traditionelle opfattelse af retrorefleksion En bilist på vej mod en retroreflekterende vejtavle Belysningen fra en af lygterne reflekteres tilbage.
Den teoretiske undervisning og teoriprøven
Spørgsmål: 1 Hvad er en knallertansvarsforsikring? Svarmuligheder: Ja
Velkommen til FDM Sjællandsringen En verden af motorsports aktiviteter for alle.
Kunsten at ændre vaner Hvorfor er det så svært at ændre vaner?
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Ældres Trafiksikkerhed Og Trafikcafeer. De ældre er over repræsenteret i ulykkesstatistikken med 28% hvis vi tager fra +65 år, men de udgør kun 14% af.
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Lysstyrker af forlygters nærlys En vejtavles luminans er proportional med forlygternes lysstyrker i retningerne mod vejtavlen Det kritiske tilfælde er.
Åh, nej! Hvad er der sket !.
Projekt Lavet af Jonas og Marcus. Idéen går ud på: Idéen går ud på at når man sætter nøglen i hoveddøren tænder lyset i entréen. Lyset slukker efterfølgende.
Fototeori Lukkertid.
Når adfærdsændring ikke er så nemt Den 18. maj
Stress En folkesygdom?.
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
Velkommen til Gjern Rideklub! Kære forældre og børn Hjertelig velkommen i Gjern rideklub. Vi håber, at du og Jeres barn/børn bliver glade for at færdes.
Ka´du klare det? Dialogredskab - Krav i arbejdet HR Arbejdsmiljø, O&P 2015.
Navn på underviser 1.  Navn  Lidt om underviserens faglige baggrund  Beskrivelse og mål for kurset 2.
Politiworkshop. Humor. Præsentation. Målsætning. Hvad kan vi nå af klasser. 1., 3., 6. og gerne 8/9. klasse. Positive oplevelser med politiet. Præge børnene.
Temadag om unge, 10. april De unge knallertkørere og deres forældre.
Køresikkerhed for chauffører Navn på underviser 1.
Introduktion til skærm-præsentation Lidt om… farver og typografi.
Video i Undervisningen Hvorfor anbefales dette supplement til undervisningen / uddannelsen ??
Ergonomi & Forflytningsteknikker
Køreteknik Sæt I gang Før du kører ud i trafikken, skal du kunne køre din knallert sikkert. Du skal kunne holde balancen, trække, sætte i gang, standse,
Fototeori Lukkertid.
Typiske ulykkessituationer
Statistik, bøder m.m. Statistik
Kryds og rundkørsler.
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Åh, nej! Hvad er der sket !.
Procedure til alle kritiske situationer
Velkommen til Quiz om Rygning!!!.
Statistik, bøder m.m..
Badmintonsportens hjælpetrænerkursus 1
Køreteknik.
Statistik, bøder m.m..
Andre trafikanter.
Øveprøve – lille knallert
Stråle-Simon og jagten på de sure kræftceller
Tæt trafik.
Placering, orientering og tegngivning
Typiske ulykkessituationer
Knallertens udstyr.
Herren er min hyrde salme 23
Sigtlængder på vejstrækninger
Trafikpolitik for Durup Skole.
Færdselsundervisning
Sikker adfærd er vigtig Som lærere arbejder vi med væsentlige og ofte fortrolige eller følsomme informationer, og dem skal vi passe godt på Sikkerhedspakken.
Åh, nej! Hvad er der sket !.
Fra anledning til udvikling
Åh, nej! Hvad er der sket !.
729_ O, Gud ske lov for håbet 1, S1
Præsentationens transcript:

Knallertens udstyr

Knallertens udstyr Beskyt dig selv Det betyder meget for din sikkerhed, at din knallert er både lovlig og godt vedligeholdt. Du skal vide, hvilke krav der gælder til knallerten og dens udstyr, og hvordan du tjekker, at din knallert er lovlig og sikker.

Knallertens udstyr Beskyt dig selv Det er vigtigt for din sikkerhed, at du beskytter dig selv. Kør altid med styrthjelm (der er spændt), og hav ordentligt tøj på. Det er fx en dårlig idé at køre med shorts og kortærmet t-shirt. Tag lange bukser på og hav lange ærmer, gerne af kraftigt stof. Du kan gøre dig mere synlig ved at køre med lyst tøj eller refleksvest, når det er mørkt.

Knallertens udstyr Sikkerhedsudstyr Bremser

Knallertens udstyr Sikkerhedsudstyr Baglygte

Knallertens udstyr Sikkerhedsudstyr Forlygte

Knallertens udstyr Sikkerhedsudstyr Reflekser

Knallertens udstyr Sikkerhedsudstyr Blinklys

Knallertens udstyr Sikkerhedsudstyr Motor og udstødning

Knallertens udstyr Sikkerhedsudstyr Styrthjelm

Knallertens udstyr Sikkerhedsudstyr Styr

Knallertens udstyr Sikkerhedsudstyr Sidespegle

Knallertens udstyr Sikkerhedsudstyr Horn elller klokke

Knallertens udstyr Sikkerhedsudstyr Speedometer

Knallertens udstyr Sikkerhedsudstyr Dæk

Knallertens udstyr Sikkerhedsudstyr Belæsning

Knallertens udstyr Vedligeholdelse Din knallert skal være godt vedligeholdt. Det er særlig vigtigt, at: - Styretøjet kan betjenes let, sikkert og hurtigt. Bremserne fungerer sikkert, hurtigt og virksomt. Det kan få store konsekvenser for din sikkerhed, hvis du ikke vedligeholder din knallert.

Knallertens udstyr Vedligeholdelse Hvis dine bremser er slidte, kan du ikke bremse hurtigt nok, hvis der sker noget uforudset. Din bremselængde bliver også for lang. Hvis dit styretøj er slidt eller dårligt vedligeholdt, kan det låse sig fast, mens du kører. Overvej: Hvad kan der ske, hvis du kører med bremser, der ikke virker ordentligt?

Knallertens udstyr Vedligeholdelse Hvordan kan du blandt andet kontrollere, at din forbremse virker? Ja / Nej Bremsegrebet skal kunne ramme styret, når jeg trækker den i bund. (NEJ) Bremsegrebet kan normalt kun trækkes 2/3 ind mod håndtaget. (JA)

Knallertens udstyr Vær synlig Det kan være svært at se en knallert i mørke. En knallert er lille og har kun for- og baglygte. Selv hvis knallerten har to forlygter, sidder de så tæt, at det på afstand kun ser ud som én lygte. De andre trafikanter vil ofte fokusere på større og mere synlige køretøjer. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at være så synlig som mulig.

Knallertens udstyr Vær synlig Med refleksvest

Knallertens udstyr Vær synlig Uden refleksvest

Knallertens udstyr Vær synlig Kør defensivt Selv om du tydeligt kan se andre trafikanter, er det ikke sikkert, at de har set dig. Derfor er det klogt at køre defensivt – altså som om det er svært for andre trafikanter at se dig. Blændes du af lyset fra modkørende, kan det være svært at se, hvor du selv kører. Sæt farten ned, og undgå at se direkte ind i lyskeglen. I mørke bliver det også sværere at se ting i vejsiden som sten og parkerede biler. Pas endvidere på fodgængere i mørkt tøj og cyklister uden lys.

Knallertens udstyr Vær synlig Hvad kan du gøre for at undgå at køre ind i noget, som er svært at se, når det er mørkt? Ja / Nej Jeg kan sørge for aldrig at køre hurtigere, end at jeg kan nå at reagere. (JA) Hvad jeg gør, er helt uden betydning. (NEJ) Jeg kan være særlig opmærksom. (JA)

Knallertens udstyr Motor og udstødning Når du køber en lille knallert, er motoren begrænset til at kunne køre maksimalt 30 km/t. Du må ikke ændre ved motoren eller lyddæmpningssystemet (udstødningen), så knallerten kommer til at køre hurtigere og/eller støje mere. Overvej: Hvad kan være årsag til, at din knallert støjer mere end almindeligt?

Knallertens udstyr Motor og udstødning En knallertmotor forurener. Du kan skåne miljøet ved først at starte knallerten, lige før du kører, og slukke den, så snart din køretur er slut. Hurtige accelerationer giver et højt benzinforbrug og forurener mere, end hvis du accelererer stille og roligt. Du må aldrig have motoren tændt i en lukket garage: Motoren udvikler kulilte, som er farligt at indånde selv i meget små mængder. Kulilte kan hverken ses eller lugtes.

Knallertens udstyr Motor og udstødning Hvad kan der ske, hvis din knallert støjer meget? Ja / Nej Det kan genere de mennesker, der bor i området. (JA) Det er helt uden betydning, at min knallert larmer. (NEJ) Jeg kan få en bøde. (JA)