Pointer S.40 Geometri i plan og rum Af Tobias og Valther.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Leg og lektier Idéer til 2-4 piger Alder 4. klasse
Advertisements

Matematik årsplan for 3.x
Lidt om pladsholdere.
Politisk styring - Pædagogisk styring
Beviser og ”Overbeviser”
INTERPERSONEL KOMMUNIKATION MODEL 1 situation1situation 2 et sted i verden situation 3 tid K1 g1 g2g1 K2 g2 g1 K1 K2 P1 P2 C1 C2 S1: Cyl(g2) S2: Cyl(g2)
Fælles Mål 2009 – konklusioner
Yachtskipper /2013 Navigation - 1. del.
Storylinepunkt Nøglespørgsmål Aktiviteter Genopfriskning Hvem er vi? Gruppen finder personerne, id-kortene, jobkatotek og biografier frem og genopfrisker.
Hvor bor familien? På land eller i by?
Tværfagligt projekt med matematik og billedkunst
Matematik. Matematik er et grundfag på 75 lektioner. Det er bestemt af de faglige udvalg indenfor de enkelte håndværksfag hvilke grundfag eleverne skal.
Pythagoras beviser.
Geometri Areal og omkreds.
Kubeforløbet på Graeme College. Baggrund om Sydafrikas skolesystem  Kønsopdelt  Meget store forskelle på rige og fattige skoler  Centralt styret mht.
Brandbjerg sommerkursus 2008
Gratisprogrammer i matematikundervisningen
Matematik har bevæget sig
FFM og årsplaner Vemmedrup
INTERPERSONEL KOMMUNIKATION MODEL 1
RUMLIGT KOORDINATSYSTEM
Trigonometri – 6. og sidste forløb i 10G
Pythagoras Et bevis IM.
AFM og simpel litografi. Kalibrering af AFM Figur 2. AFM scanning af TGZ01. Målingerne verificerer at AFM’et er indstillet korrekt. Figur 1. Kalibreringsgitter.
Lærde skildpadder Specialisering af skildpadder – nye kompetencer (metoder/kommandoer)
Lærde skildpadder Specialisering af skildpadder – nye kompetencer (metoder/kommandoer)
Grafik Modeller, objekter og opførsel. dIntProg, F08Grafik.2 Nye begreber Repetition (iteration) –gentagelse af opførsel Parametrisering –generalisering.
Matematik A på htx v/fagkonsulent Marit Hvalsøe Schou.
DAIMIIntroducerende objektorienteret programmering2A.1 Lærde skildpadder Specialisering af skildpadder – nye kompetencer (metoder/kommandoer)
1 Kap. 13.Tyngdefelts-modellering samt Jordens overflade, Torge 6.5. Indtil 1990 kunne man ikke betragte Jordens overflade som kendt – nu kendt fra radaraltimetri,
Geometri i 4.Y.
Hvordan er billedet bygget op?
Geometriforløb i 3. klasse - med IT, papir og blyant… Forløbet Billeder Elevprodukter Det sagde eleverne…. Tips & Tricks Klik på en firkant (ikke teksten)
1. 2 HVORFOR? Opgave 3 Løsning: Find omkredsen af cylinderen vha. formlen for cirklens omkreds. Find arealet af cylinderen som arealet af et rektangel,
Geometri i Plan og Rum Pointer.
GeoGebra 1 Mål: Du kan tænde og slukke for algebravindue og tegneblok.
Hvor bor familien? På land eller i by?
Praktisk geometri.
E-learning om ballonprojektet
Matematikkens dag Andreas mogensen.
Hjælp til ballonprojektets matematik del
Introduktion til projektionstegning:
Beregning af trekantsmodel (TIN-model)
IBSE & matematik til småbørn i naturformidling Hvad skal vi bruge det til? Og hvordan? Læreplaner – Sprog – Noget med ud ad døren.
Målestok forhold Lars Alexander Clark.
Rumfang & Areal Lars Alexander Clark.
emne erklæring SmartArt-grafik med billeder på rød baggrund
Matematik Geometriske figurer.
SketchUp En intro i 3D tegning.
Matematik Niveau F E D C.
Ф =(1+√5)/2 Ф′ =(1-√5)/2 En guddommelige brøk ? ≈ ≈
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
Program onsdag den 20. marts 2019
Præsentationens transcript:

Pointer S.40 Geometri i plan og rum Af Tobias og Valther

Emner ›Skitser af plane og rumlige figurer ›Forklaring af oplysninger du skal kende for at konstruere kongruente trekanter. ›Sammenhængen mellem omkreds og areal i rektangler. ›Forklar hvor mange n-kanter der er i en regulær n-kant og hvorfor. ›Undersøgelse af diagonaler i firkanter. ›Modeller af rumlige figurer. ›Beregning af rumfang og overflade areal i rumlige figurer. ›Hvordan vi løser geometriske problemer, hvis ikke vi kender metoden vi skal bruge.

Skitser af plane figurer

Skitser af rumlige figurer

Oplysninger du skal kende for at konstruere to kongruente trekanter To trekanter, der ved en spejling, drejning eller forskydning kan dække hinanden fuldstændigt, er to kongruente trekanter. Så de skal være fuldstændig ens i målene.

Sammenhængen mellem omkreds og areal rektangler. Man bruger siderne til at finde frem til bade arealet og omkredsen.

Forklar hvor mange n-kanter der er i en regulær n- kant og hvorfor N står for antal sider i polygonerne så hvis du har en 6 kant er der 6 sider i 6 kanten

Undersøgelse af diagonaler i firkanter I en firkant er der 2 diagonaler. Diagonaler er streger man sætter fra et hjørne til et andet hjørne i en polygon dog kan man ikke sætte streger til de hjørner der er på samme linjestykke.

Beregning af rumfang og overflade areal i rumlige figurer V= Rumfang/Volume G= Areal af grundfladen H=Højde L=Længde B=Bredde En Kasses rumfang= L*B*H En Prismes rumfang= H*G En cylinders rumfang= Pi*r2*H En kegles rumfang=1/3*H*Pi*r2 En Pyramides rumfang=1/3*H*G En kugles rumfang=4/3*Pi*r3 r=Radius s=den skrå sidelængde A=areal h=højde Pyramide den krumme overflade: A=Pi*r*s Pyramide den totale overflade: A=Pi*r*(r+s) Kugle den totale overflade: A=4*Pi*r2 Kegle den krumme overflade: A=2*Pi*r*h Kegle den totale overflade: A=2*Pi*r*(r+h)

Hvordan løser vi geometriske problemer, hvis ikke vi kender metoden vi skal bruge. Vi bruger formelsamlingen.