1. Mos 1:1-2 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd svævede over vandene.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
- en kraft, der trodser død og modgang
Advertisements

Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Nøgler til menighedens vækst
Tag en gave til børnene Et pinse-opgavehæfte fra Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.
Håbets folk. Møde Jesus igen for første gang Er vi tro mod dét, han var tro imod? Prædiker vi det evangelium, han prædikede? Lever vi evangeliet, som.
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
Hvilken slags kirke ønsker vi at være
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Kristen mystik – den spirituelle gudsopfattelse..
Ap. G. 2:37-47: Da de hørte det, stak det dem i hjertet, og de spurgte Peter og de andre apostle: »Hvad skal vi gøre, brødre?« Peter svarede: »Omvend.
August 2016 “Én er jeres mester, og I er alle brødre” (Mt 23, 8) Livets Ord.
Liturgiens evangelium. En god gudstjeneste er som et H.C. Andersens eventyr tematisk - genkendelig - overraskende.
Nikodemus´ hjørne 1. maj Joh 3:1-8 Der var et menneske, en af farisæerne, ved navn Nikodemus, medlem af jødernes råd. Han kom til Jesus om natten.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.
At fyldes af Helligånden. Ap.G. 2,1-13 Nicolaifællesskabet d. 21/
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
Galaterne 1-2 Nåde og Fred fra Gud Fra Paulus, apostel, ikke fra mennesker, ikke udsendt af et menneske, men af Jesus Kristus og Gud Fader,
Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen. Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
En passion, der tåler lidelse og krise Paulus Ap. Gern. 9,15-16 Vendepunktet: Vort livs første alvorlige korsvej Kaldet – livsopgaven ”Det-der-er-lige-mig-oplevelsen”
482 – Guds kirkes kraft og udspring 1, S1 Guds kirkes kraft og udspring er Herren Jesus Krist. Vi er hans nye skabning ved vand og ordets kraft, for han.
Søndag, den 26.april 2009 Apostolsk Kirke i Århus Et fornyet fællesskab.
Uenighed uden bitterhed. Spørgsmål 1. Kan man være uenige uden at blive bitre? 2. Kan uenighed have et formål? 3. Kan man være enige om at være uenige?
Johs. Evangeliets formål Søndag d. 3. april 2016.
Livets fyrste dræbte I… Ap.G. 3,12-26 Nicolaifællesskabet d. 2/
Hvad skal vi gøre? Ap. G. kap 2, v Nikolaifællesskabet d. 18/ Christian Backer Mogensen.
232_Gud, efter dig jeg længes 1, S1 Gud, efter dig jeg længes, når jeg af synden trænges, til dig står al min lid; jeg på dit ord, o Fader, på nåden mig.
Livet i menigheden Ap.G. 4,23-37 Nicolaifællesskabet d. 27/
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
Kontekst Befinder os i Jerusalen Det er 10 dage siden Jesus steg op til himmels Byen er fyldt med mennesker for at fejre høsten/ugefesten/pinsen ifølge.
Advent Jesus KOM og han KOMMER TEMA: Advent
Pinsedagen kom!. Pinsedagen kom! Ap.G. 2,1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød,
Ølgod kirke 10. april 2011.
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
S1.
“Thi Kristi kærlighed tvinger os” (2 Kor 5, 14).
Prædiken Ånd og kød.
Ølgod kirke 29. maj 2011.
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
2. Tim. 3:16-17 Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed, så.
At forholde sig til sin muslimske næste i en terror tid
Juleevangeliet Af evangelisten Lukas.
Livets Ord Marts 2017.
”Tror du på julemanden?”
Kristus i os – Hvad betyder det?
Julens symboler Matthæus 2
At forholde sig til Bibelens voldelige tekster i en terror tid.
Nadver, Bøn og tak, S1 Bøn og tak
Frelse af nåde ved tro Hvordan syndere bliver forligt og kan leve i fællesskab med den levende Gud Kristian Guttesen.
067 – Hvad mener i om Kristus 1, S1
En søndag morgen Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
Det kan jeg da ik’ Den tabte identitet.
Kærlige hænder brødet nu ta'r
Født af vand, født af Ånd Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
PÅSKE-SALME-SANG.
Hvem er Jesus og hvad har han gjort
Livets Ord “Tag med sagtmodighed imod det ord, som er indplantet i jer, og som kan frelse jeres sjæle” September 2018.
Vi udfordres til at leve i opstandelsens frihed
Hjerte, løft din glædes vinger!
Mark. 10:17-22 Og da Jesus gik ud på vejen, kom der én løbende og faldt på knæ for ham og spurgte: »Gode Mester, hvad skal jeg gøre for at arve.
Lev livet bedre At lære er at leve.
Hvilken rolle vil du spille i Guds historie?
851_Du kære Gud og Fader god 1, S1
John. 20:31 Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn, og for at I, når I tror, skal have liv i hans navn.
En livsstil som en bedre ven
Ap. G. 2:1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor.
Livets Ord Juni 2019 “I skal få kraft, når Helligånden kommer over jer, og I skal være mine vidner.” Ap. G. 1, 8.
Foran tronen står jeg nu
Præsentationens transcript:

1. Mos 1:1-2 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd svævede over vandene.

1. Mos 2:7 Da formede Gud Herren mennesket af jord og blæste livsånde i hans næsebor, så mennesket blev et levende væsen.

John 3:5-8 Jesus svarede: »Sandelig, sandelig siger jeg dig: Den, der ikke bliver født af vand og ånd, kan ikke komme ind i Guds rige. Det, der er født af kødet, er kød, og det, der er født af Ånden, er ånd. Du skal ikke undre dig over, at jeg sagde til dig: I må fødes på ny. Vinden blæser, hvorhen den vil, og du hører den suse, men du ved ikke hvor den kommer fra, og hvor den farer hen. Sådan er det med enhver, som er født af Ånden.«

Ap. G. 2:37-41 Da de hørte det, stak det dem i hjertet, og de spurgte Peter og de andre apostle: »Hvad skal vi gøre, brødre?« Peter svarede: »Omvend jer og lad jer alle døbe i Jesu Kristi navn til jeres synders forladelse, så skal I få Helligånden som gave. For løftet gælder jer og jeres børn og alle dem i det fjerne, som Herren vor Gud vil kalde på.«

Ap. G. 2:37-41 Og med mange andre ord vidnede Peter og formanede dem og sagde: »Lad jer frelse fra denne forkvaklede slægt!« De, som tog imod hans ord, blev døbt, og den dag blev der føjet næsten tre tusind mennesker til.

Ap. G. 2:46b-47 jublende og oprigtige af hjertet priste de Gud og havde hele folkets yndest. Og Herren føjede hver dag nogle til, som blev frelst.

John. 1:12 Men alle dem, der tog imod ham, gav han ret til at blive Guds børn, dem, der tror på hans navn;

1. John. 3:1 Se, hvor stor kærlighed Faderen har vist os, at vi kaldes Guds børn, og vi er det!"

John. 14:15-18 Elsker I mig, så hold mine bud; og jeg vil bede Faderen, og han vil give jer en anden talsmand, som skal være hos jer til evig tid: sandhedens ånd, som verden ikke kan tage imod, fordi den hverken ser eller kender den. I kender den, for den bliver hos jer og skal være i jer. Jeg vil ikke efterlade jer faderløse; jeg kommer til jer.

1. Kor. 12:3 Derfor vil jeg gøre jer bekendt med, at ingen, som taler ved Guds ånd, kan sige: Forbandet er Jesus! og ingen kan sige: Jesus er Herre! undtagen ved Helligånden.

Ap. G. 2:1-13 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor de sad. Og tunger som af ild viste sig for dem, fordelte sig og satte sig på hver enkelt af dem. Da blev de alle fyldt af Helligånden, og de begyndte at tale på andre tungemål, alt efter hvad Ånden indgav dem at sige.

Ap. G. 2:1-13 I Jerusalem boede der fromme jøder fra alle folkeslag under himlen. Da nu denne lyd hørtes, stimlede folk sammen, og de blev forvirret, fordi hver enkelt hørte dem tale på sit eget modersmål. De var ude af sig selv af forundring og spurgte: »Hør, er de ikke galilæere, alle de, der taler? Hvordan kan vi så hver især høre det på vort eget modersmål?

Ap. G. 2:1-13 Vi parthere, medere og elamitter, vi der bor i Mesopotamien, Judæa og Kappadokien, Pontus og provinsen Asien, Frygien og Pamfylien, Egypten og Kyrene i Libyen, vi tilflyttede romere, jøder og proselytter, kretere og arabere – vi hører dem tale om Guds storværker på vore egne tungemål.« Alle var ude af sig selv, og i deres vildrede spurgte de hinanden: »Hvad skal det betyde?« Men andre spottede og sagde: »De har drukket sig fulde i sød vin.

Helligånden formidler

Helligånden giver kraft

Helligånden formidler Helligånden giver kraft Ap. G. 1:8 Men I skal få kraft, når Helligånden kommer over jer

Helligånden formidler Helligånden giver kraft Ap. G. 1:8 Men I skal få kraft, når Helligånden kommer over jer og I skal være mine vidner både i Jerusalem og i hele Judæa og Samaria og lige til jordens ende.

Helligånden formidler Helligånden giver kraft Helligånden er pant

Helligånden formidler Helligånden giver kraft Helligånden er pant Efs. 1:13-14a I ham blev også I, da I hørte sandhedens ord, evangeliet om jeres frelse – i ham blev også I, da I kom til tro, beseglet med forjættelsens hellige ånd, som er pantet på vor arv

Helligånden formidler Helligånden giver kraft Helligånden er pant 2. Kor. 1:21-22 Og den, som knytter både os og jer fast til Kristus, og som salvede os, er Gud, der også beseglede os og gav os Ånden som pant i vore hjerter

Ap. G. 4:31 Da de havde bedt, rystedes det sted, hvor de var forsamlet, og de blev alle fyldt af Helligånden, og de forkyndte Guds ord med frimodighed.

Ap. G. 9:17 Så gik Ananias, og da han kom ind i huset, lagde han hænderne på ham og sagde: »Broder Saul, Herren har sendt mig, Jesus, som viste sig for dig på vejen hertil, for at du igen skal kunne se og blive fyldt af Helligånden.

Ap. G. 13:9 Saulus, som også hedder Paulus, blev da fyldt af Helligånden, så fast på ham og sagde…

Efs. 5:18 Drik jer ikke berusede i vin, det fører til udskejelser, men lad jer fylde af Ånden.