1940 ”Landsforeningen for Sukkersyge” stiftes i Danmark Der oprettes samme år afdelinger rundt om i landet I 1980 nyt logo (Motion, Medicin og Mad) I 1984.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den gode modtagelse og frivillig trivsel
Advertisements

NATO OSCE EU DE BLÅ BARETTER Visioner!.
VI HJÆLPER UDSATTE BØRN OG UNGE
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Inspirationstema: Børns rettigheder
Roskilde Festival er skabt og bygget af frivillige…
Præsentation af mig selv
-2001 opstart af Motivationsgrupper i hele landet. -Sporadisk tilbud i kommunerne omkring patientrettet forebyggelse trådte den nye sundhedslov.
der var engang behandlingspsykiatri Idræt og motion – en ny vej
De vigtigste udfordringer i kampen mod diabetes i Danmark Allan Flyvbjerg Formand for Diabetesforeningen Diabetestinget 08 1.
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Nyt fra sekretariatet Mette Bryde Lind.
Red Barnet Foto: Louise Dyring Nielsen / Red Barnet.
Erfaringer fra Danmark efter 15 år
Red Barnets frivillignet
Ventilen - på biblioteket Ventilen Danmark –
Hvem er LandboUngdom? … med frivillig mener vi, at vi brænder for vores forening og skaber den med vores engagement … med samler mener vi, at vi gør det.
10 punkts programmet •Der skal sikres alle børn og unge et alsidigt tilbud om fritidsvirksomhed •Kommunen skal samordne fritidsforanstaltninger, der iværksættes.
Introkursus for frivillige
Hverdagsrehabilitering
Introduktionskursus for frivillige
9 steps på vejen – frem til i dag?. Siden 2010 = 6 årlige kalendere på 5 regioner. Del af kommunikationsstrategien = se på, om det er en bedre løsning?
Sådan skaber vi et kampagnekorps Baggrund Foreningen skal bruge flere frivillige til centrale og lokale events For fortsat at sikre midler til foreningens.
Topmødeerklæring ► ► Sammenhængende og tidlig indsats Først og fremmest skal vi have en indsats, der tager udgangspunkt i de unges problemstillinger.
Intern kommunikation PR og presse
Samarbejde om forebyggende hjemmebesøg – hvordan spiller de forskellige aktører sammen? Ved SUFO (Landsforeningen for ansatte i Sundhedsfremmende og Forebyggende.
Møde med Trygfonden Den 29. august 2011 Danmarks Lungeforening.
af den ældre medicinske patient
Workshoppens indhold Projektrådgivningens arbejde Barrierer for deltagelse i projekter/aktiviteter Konkrete løsningsmodeller Klassiske fejltrin Eksempler.
Alkoholmisbrug i Danmark En ud af ti danskere drikker mere end Sundhedsstyrelsen anbefaler. Ca lever med alkohol- problemer, de ikke kan komme.
Hjerteforeningen ♥ Hjerteforeningen er en af Danmarks største private sygdomsbekæmpende organisationer med  medlemmer. Vi arbejder med forskning.
Flere vækstiværksættere i Danmark Oplæg på rådgiverkonference den 20. november 2008 V/ Lars Nørby Johansen Formand for Danmarks Vækstråd.
V O R E S H I S T O R I E H V E M E R M S ? ”Mellemfolkeligt Samvirkes formål er at fremme mellemfolkelig forståelse og solidaritet, for gennem et samarbejde.
Hvad skal vi tænke igennem og beslutte ? Strategi for Højbjerg Badmintonklub frem mod 2010 Opgave.
Dansk Byggeri Lokalforeningen for Djursland
Sundhed & Patientstøtte Introduktionskursus Charlotte Kira Kimby, Sundhedschef.
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
Forebyggelsesafdelingen v/Morten Ørsted Rasmussen, Forebyggelseschef
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Frivillighed som dynamo i fremtidens velfærd 2. november 2015.
Velkommen til generalforsamling Dato mdr Hvad skal der ske i aften? Præsentation af Diabetesforeningen Om frivilligt arbejde i Diabetesforeningen.
Osteoporoseforeningen. Mission Vi arbejder for forebyggelse af knogleskørhed og følgerne heraf, således at flest muligt bevarer trivsel og førlighed livet.
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
Mission HVORFOR er vi her og hvad vil vi opnå ? DVL skaber gode vandreoplevelser for hele livet, hvor vi får mere end vandring Socialt samvær Det er sikkert.
Til alle jer, der går på jagttegnskursus - Meld jer ind i Jægerforbundet Meld dig ind i dag! Jægerforbundet kan tilbyde dig at blive meldt ind.
Oplæg til Immun Defekt Foreningens Landsmøde 17. April 2010 Samarbejdet, foreningsarbejdet og meningen med det hele… v. Lene Jensen, direktør.
Programmet er afprøvet i tre repræsentative skoledistrikter siden januar 2013 Implementeres i resten af kommunen per 1. januar 2016 Partnerskabskommune.
Hjerteforeningens interessevaretagelse Politisk konsulent Signe Elkrog Friis Den 20. oktober 2015.
MIBB NGO stiftet i Arbejder for børns vilkår i Grønland. Voksne som målgruppe. Forebyggelse, koordinering af tiltag, holdningsændring, ansvar. Sammen.
30. marts 2016 Kort om Hjerteforeningen Patientforening, stiftet i medlemmer og Danmarks næststørste patientorganisation 3 faste rådgivninger.
Lægeforeningen Lægemøde 2007 Tilbagemelding på workshops om forebyggelse.
Introkursus for frivillige Hjerteforeningens kommunikationsafdeling 2015.
Velkommen til Regionsmøde Region Syddanmark 19. september 2015 Severin Kursuscenter.
Introduktionsdag for frivillige Den 20. oktober 2015.
Oplæg om PLO-K Om PLO-K’s organisering, økonomi, opgaver og roller, kontaktperson i PLO-R, samt om PLO’s kommuneudvalg.
Dialogmøder d1-d10 – September 2017
Påklædning kommende bestyrelsesmedlemmer Generel del
Danmarks største forening for slægtsforskere fejrer
På vej mod Fremtidens scleroseforening
Velkommen til generalforsamling Dato mdr. 2018
FØRSTEHJÆLP OG FOREBYGGELSE
Diabetes 1 Conducted by YouGov on behalf of Diabetesforeningen Fieldwork Dates:
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
Temagruppe Alkohol Sund By Netværket 20. november 2017
Inspirationsdag 2018 It-sikkerhed It-afdelingen i Sekretariatet
Inspirationsmodellen
Præsentationens transcript:

1940 ”Landsforeningen for Sukkersyge” stiftes i Danmark Der oprettes samme år afdelinger rundt om i landet I 1980 nyt logo (Motion, Medicin og Mad) I 1984 skifter foreningen navn til ”Diabetesforeningen” Fra 72 medlemmer i 1940 til medlemmer i 2015 I dag en foreningsstruktur med repræsentantskab, hovedbestyrelse, sekretariat, 97 lokalforeninger samt udvalg, grupper og netværk

Støttefonde oprettes så ubemidlede kan komme på sukkersygehospitaler og sommerlejre I dag tilbydes en lang række tilbud til forskellige målgrupper af mennesker med diabetes, f.eks. Børnefamiliekurser, sports-camps, ungekurser og voksenkurser Støtte til bosteder for teenagere og legatuddeling til forskning indenfor diabetes

Blade Første medlemsblad udgives i 1941 – ”Sukkersyge” I 1985 ændres navnet på bladet til ”Diabetes” I dag udgives, udover bladet, også ”Behandlerbladet” og ”Indsats”, som er bladet for foreningens frivillige Rådgivning og vejledning I dag er der rådgivning fra diætister, motionskonsulent, socialrådgivere, jurister og Diabeteslinjen Lokale caféer, Motivationsgrupper, opsporingsarrangementer, medlemshvervning, foredrag, events og meget andet

Landsindsamling og skrabelod 1950 Landsindsamlingen ”Sukkersyge Børns Dag” – i dag ”Støt Børn med Diabetes” Formålet er støtte en forbedret tilværelse for børn med diabetes Skrabelotteri til støtte af sagen Verdens Diabetes Dag Siden 2007 en international mærkedag (14. november) Formålet er globalt at sætte fokus på sagen med blå lys og opsporing

Diabetesforeningen kæmper fortsat for et godt liv med diabetes og en fremtid uden Diabetesforeningen kæmper mod ulighed i sundhed, fordomme om diabetes i samfundet Diabetesforeningen gør oprør mod dem, der bare tænker, at diabetes er selvforskyldt, og kan kureres med motion og sund kost Missionen er nu som dengang at forbedre livskvaliteten for mennesker med diabetes, øge helbredsmulighederne og forebygge diabetes og dens følgesygdomme