Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Folkeskolereform 2014.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Folkeskolereform 2014."— Præsentationens transcript:

1 Folkeskolereform 2014

2 Formål Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater. Tilliden til og trivslen i folkeskolen skal styrkes blandt andet gennem respekt for professionel viden og praksis.

3 Lovens indhold DEN LÆNGERE OG MERE VARIEREDE SKOLEDAG
Skoledagen bliver udvidet. Den gennemsnitlige skoleuges længde over et skoleår bliver på: 30 timer i børnehaveklassen til 3. klasse 33 timer for 4. til 6. klasse 35 timer for 7. til 9. klasse.

4 Nyt fagligt indhold Mere undervisning i dansk og matematik –
Tidligere fremmedsprog – engelsk fra 1. klasse 2. fremmedsprog i 5. klasse (i Silkeborg tysk) tredje fremmedsprog som valgfag fra 7. klasse. Nye fag: Madkundskab - Håndværk og design – It i undervisningen – Der iværksættes en række initiativer for at understøtte anvendelsen af it i folkeskolen.

5 Mere bevægelse Vejen til en sundere skole
45 minutters bevægelse hver dag Thorning Skole er allerede i gang

6 Skole-hjem samarbejde
Forældrene er en vigtig ressource og skal bidrage til skolens virke. Med reformen præciseres det derfor i folkeskoleloven, at skolebestyrelsens principper for samarbejdet mellem skole og hjem også skal omfatte principper for forældrenes ansvar i samarbejdet. Principperne vil for eksempel kunne beskrive, hvilke forventninger skolen har til forældrenes deltagelse i forældremøder, skole-hjem-samtaler og faglige eller sociale aktiviteter på skolen.

7 Kommunalt Kommunens trivsel og læringspolitik
Vi skal skabe en sammenhængende og varieret skoledag Skolen er åben fra 6:30 til 17:00 Der er et tværfagligt samarbejde om børnene, pædagoger og lærere imellem Der er lavet en aftale om arbejdstid og løn

8 Thorning Skole Vi har arbejdet med et fremtidsværksted
Der er et engageret og udviklingsparat pædagogisk personale Vi har gode erfaringer med fleksibelt skema (fagdage og faglige uger) Vi har et etableret samarbejde mellem lærere og pædagoger Vi samarbejder med grundskole og inklusiosncenter

9

10

11

12

13

14

15

16 Hvad med lektier? Som udgangspunkt tænker vi at skolearbejdet foregår i skoletiden, men… Forventninger til forældres ansvar beskrives af skolebestyrelsen og.. Der er stadig en god ide at læse dagligt med dit barn At snakke med dit barn om hvad det oplever i skolen At tage medansvar for læringen, snak med dit barn, når..

17 Vi glæder os Der er stadig meget vi ikke har planlagt endnu, men..
Vi har et klart mål: Det skal være en anderledes skole, hvor børn lykkes og er glade Hvor vi skaber livsduelige mennesker De voksne har en arbejdsplads, som de er glade for


Download ppt "Folkeskolereform 2014."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google