Download præsentationen
Præsentation er lastning. Vent venligst
Offentliggjort afCamilla Olesen Redigeret for ca. et år siden
1
Effekten af D vitaminberigede fødevarer på S-25-hydroxyvitamin D Bonefeld, Gräsbeck, Pihlkjær & Werngreen 28. feb 2011
2
Lægens dilemma Patienter Medier Faglitteratur Sundhedsstyrelsen
3
Formål Kan man ved hjælp af fødevareberigelse med D vitamin opnå et S-25(OH) D vitamin niveau, der svarer til Sundhedsstyrelsens anbefalinger???
4
Baggrund Rakitis Datid - Nationalstater Fødevareproduktionen – National – Reguleret Monokulturel population
5
Proces Fødevareberigelse → Mortalitet Fødevareberigelse → Morbiditet Fødevareberigelse → S-25(OH) D vitamin
6
Konklusion Ingen sikker konklusion...
7
Diskussion Dosis Studiedesign Evidensniveau Populations- – størrelse – egenskaber Varighed
8
Opsummering Data ikke fyldestgørende/generaliserbare Studier på lavdosis 5-20 μg/dag – Utilstrækkelig effekt Studier på højdosis >100 μg/dag – Langtidseffekt???
9
Fødevareberigelse - kompleks Nutid – Globaliseret samfund Fødevarer fra hele verden Multikulturelt samfund – Multikulturelle spisevaner Populationen er uens – Syge – Raske – Børn
10
ALTERNATIV???
11
”Den rette pille, i den rette mund på det rette tidspunkt” - Jens Peter Kampmann, forhenværende professor på IRF
12
Tidspunkt Compliance Ugentlig dosis á 700 μg Hver anden uge
13
Dosis
14
Hvordan kommer vi videre? Fødevareberigelse: – Cost benefit D vitamin pille: – Højdosis langtidsstudie i almen praksis – 700 μg/ugentligt – Kontrol hver 3 md af S-25(OH) D vitamin – Datafangst→ Logaritme → Hensigtsmæssige doseringer → Færre analyser → SST :D
Lignende præsentationer
© 2024 SlidePlayer.dk Inc.
All rights reserved.