Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Sammensatte ord https://www.youtube.com/watch?v=mrpcyFIbHNE.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Sammensatte ord https://www.youtube.com/watch?v=mrpcyFIbHNE."— Præsentationens transcript:

1 Sammensatte ord

2 Sammensatte ord = navneord
Eksempler: Glasdør Hundegård Festlokale Det er to selvstændige ord med hver sin betydning Der er ofte behov for et ”klister- s” for at binde dem sammen fx: ”Juletræ- s- fod” Det kan også være et ”e” som i ”kylling- e- salat”

3 Flere navneord sat sammen
Atombombeprøvesprængninger Modermælkserstatningsindustri Undervisningsdifferentieringsun- dersøgelser Der kan sagtens være mere end to ord i et sammensat ord – og der skal ikke sættes bindestreg selvom de kan være svære at læse Det er dog smart at bruge bindestreg i fx Øre-, næse-, halslægen eller Søn- eller helligdag

4 Fejl på tilbudsskilte, butiksfacader og mange andre steder
Kalve lever i skiver (kalvelever i skiver) Træ stammer (set hos bageren) (træstammer – en marzipankage) Spiser du sej filet i din ældre bolig? Nej, det er mere lækkert at spise sejfilet i din ældrebolig!! Du vil sælge bedstemorboller, men skriver Bedstemor boller??? Hylde blomst – er det en særlig blomst, der står på en hylde? Nej, det er tænkt som hyldeblomst Tunge piercinger – er det et jernkors naglet til maven? (tungepiercinger) Slagter pigerne? Hvem tør det? (Det var navnet på en slagterbutik ejet/drevet af piger)


Download ppt "Sammensatte ord https://www.youtube.com/watch?v=mrpcyFIbHNE."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google