Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Værdibaseret samarbejde

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Værdibaseret samarbejde"— Præsentationens transcript:

1 Værdibaseret samarbejde
-en mulighed for forbedring?

2 Limfjordskollegiet

3 Limfjordskollegiet

4 Limfjordskollegiet

5 Projekt nye samarbejdsformer
Formulering af fælles målsætninger og fælles værdier Formulering af partsmålsætninger (partsbehov) Brug af incitamenter til fremme af motivation og imødegåelse af suboptimering Brug af nøgletal til synliggørelse af målsætninger og målopfyldelse Brug af åbne kalkulationer og regnskaber hos alle parter Brug af workshops til udvikling af samarbejdsformen Dialogbaseret problemløsning efter ”win-win” princippet Deltagelse af total- eller hovedentreprenør i projektudformning og økonomivurdering Deltagelse af fagentreprenører i projektudformningen og økonomivurdering Brug af ”multisjak”, dvs. tværfagligt samarbejde på byggepladsen Gennemgående samarbejdsorienterede nøglepersoner i hele byggesagen

6 Samarbejdspartnere Limfjordskollegiet (bygherre)
Kuben Administration (byggeadministrator) Carl Bro (ingeniør, projekteringsleder og totalrådgiver) Ladegaard & Partnere (arkitekt) Peter Sørensen (landskabsarkitekt) MT Højgaard (hovedentreprenør, beton, murer, tømrer) Semco (VVS) MT Højgaard Installation (VVS) O J Malerentreprise (maler)

7 Arbejde med værdier

8 Værdier Godt samarbejde Ærlighed og åbenhed Respekt og ligeværdighed
Det skal være sjovt    Fælles ansvar Aftaledisciplin Videndeling Kommunikation

9 Værdi-web Forside Indtastningsskema
Grafer partnere periode-3 og periode-5 Grafer medarbejdere periode-3, periode-5 og periode-7

10 Gruppers udvikling 1 Indledningen, hvor deltagerne behandler hinanden med venlighed og høflighed. Normer og roller er uklare, og kommunikationen foregår på et overordnet plan. Hvedebrødsdagene, hvor gruppen opnår en enhedsfølelse gennem fælles meninger og holdninger til forskellige områder. Vi-gruppen, hvor gruppen optræder som en koordineret enhed. Status- og rollefordeling træder i forgrunden.

11 Gruppers udvikling 2 Konflikter, som kan skyldes fordeling af roller, status, ressourcer, opgaver mm. Konflikter behandles internt i gruppen. Plateauer, hvor der tilsyneladende ikke sker nogen udvikling i processen. Gruppen sidder med en følelse af at være kørt fast i arbejdet. Effektiv gruppe, hvor gruppen er modnet og optræder som en sammentømret enhed, med øget effektivitet til følge.


Download ppt "Værdibaseret samarbejde"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google