Hvorfor er retrorefleksion nyttig ? Almindelig refleksion svarer til et R A på maksimalt cirka 0,3 Retrorefleksion kan være over 1000 gange kraftigere,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
KiMs – Maj KiMs SMAGSTEST - franske kartofler - Maj 2012.
Advertisements

Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen
Livsvilkår for børn på asylcentre
Velkommen til informationsmøde på Vrejlev-Hæstrup Skole
3-timers møder på Regionshospitalet Randers
Cosinusrelationerne De sidste formler i skal kunne er cosinusrelationerne eller Den udvidede Pythagoras’ sætning som den også kaldes. I modsætning til.
Projekt Børn & Unges syn
Vindmøller Mathias Turac, Devran Kücükyildiz & Daniel Thyrring
Produktionsøkonomi Kort sigt Erhvervsøkonomi / Managerial Economics
Ledelse i Praksis – 4. aften
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Grundlag for funktionskrav prEN Danske regler Test som resulterer i én R A værdi for en kombination af  og  *) Personbil Vejtavle i 2,5 m højde.
El-bil 1919 El/Hybrid-bil. Prius batteri Litium celler Porsche hybrid.
En menighed, der søger enhed
Uddannelsesparathed - hvad er det
Oplæg v./ Karin Gaardsted, 1. viceborgmester, Viborg Kommune
PrEN Funktion af retroreflekterende vejtavlematerialer Skulle skabe et fælles grundlag for funktionskrav til retroreflekterende vejtavler, men.
Typerne 3, 4 og 5 TypeAfstandsklasseIndfaldsvinkelNominel luminans 3Kort 30° *) 3 cd/m2 4Middel30° 5 cd/m2 5Lang15°10 cd/m2 *) Med mulighed for 40° i rundkørsler.
Konkurrence forhold og tilgængelige refleksfolier.
Den traditionelle opfattelse af retrorefleksion En bilist på vej mod en retroreflekterende vejtavle Belysningen fra en af lygterne reflekteres tilbage.
Påføring af budskaber og påvirkning af egenskaber Budskaber kan påføres ved serigrafi, overlay eller UV print.
Pædagogisk brug af test – Et systematisk review
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
Forløbsprogrammer – et værktøj i kronikerbehandlingen
Passage af forbudt område Vurdér ved hver af passagerne, om der kan være problemer. Se først facit på næste lysbillede, når du har besluttet dig. Alle.
Velkommen til Grundlæggende Fotokursus!
3.3 Arbejdsdeling Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
Team En gruppe er en samling mennesker, der Har fælles mål
Backup/Storage Søren Helmer Jensen.
Gruppeudviklingssamtaler
Emballage og Transport 1 Fokus på logistik, transport og distribution Modul 2 Teknologisk Institut Emballage og Transport.
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Evolutionsteorien En teori om, hvordan livet udvikler sig. For at forstå den skal man lære følgende begreber: Fødselsoverskud: Der fødes flere unger end.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Temamøde 5 – vurdering af modellerne.
Læseindeks Under gode forhold med hensyn til luminans og kontrast kan normalsynede personer skelne detaljer på 1 bueminut UMTRI 2001 Man skal kunne skelne.
P0 erfaringsopsamling Program 8.15: Introduktion
Mulighed for en mere effektiv folkeskole Henrik Christoffersen Forskningschef i CEPOS 1.
Retroreflekterende folier og vejtavleluminans. R A værdier af EG folie NOTE: Dette er 3M EG folie, der er forskelle mellem fabrikater.
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
SLP foråret 2011 MedIS og Medicin Lars Peter Jensen,
Peter Nedergaard: Diasshow til undervisningen den 8. december Faget på tværs – 1. time 2.Spørgsmål til faget - 2. time 3.Spørgsmål om petitum/ synopsis.
Vurdering af vejtavlers luminans UMTRI 2001 Derefter findes vejtavlens luminans som belysningsstyrken ganget med vejtavlens retrorefleksion Belysningsstyrken.
Generelle udfordringer og perspektiver i kommunernes arbejde med kvalitet, effektivitet og styring  Oplæg ved Børne- og Kulturdirektør Per B. Christensen,
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Byggeri og Teknik Hvordan laves strategi for mekanisering? Landskonsulent Erik Maegaard Dansk Landbrugsrådgivning.
Interaktionsformer En begrebsmæssig model kan understøttes med forskellige interaktionsformer Interaktionsformen fastlægger centrale egenskaber: Hvordan.
Testmetoder Der er to muligheder: a.at benytte folieleverandørens dokumentation (klasse RA1, RA2 og én eller flere af tabeller i ETA’ere) b.at kræve anvendelse.
Opgave 11 Erhvervsøkonomi / Managerial Economics
Pårørende er dem, som har den tætte relation til den sindslidende  Den nære familie  Far, mor, søskende og børn  Andre familiemedlemmer  Arbejdskollega.
Lysstyrker af forlygters nærlys En vejtavles luminans er proportional med forlygternes lysstyrker i retningerne mod vejtavlen Det kritiske tilfælde er.
Øvelse 1: First Impressions
Interaktive knapper Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
DEN GODE LEDER FTF REGION NORDJYLLAND Aalborg den 2. november 2009
Hands-on: Sådan kan du udnytte Digitalisér.dk IT-arkitekturkonferencen 2009 Per de Place Bjørn.
Undervisningsforløb I Optik.
Solceller og solvarme. Hvorfor? ➲ Snak i grupper: ➲ Hvorfor skal vi beskæftige os med at finde nye måder at få energi på? ➲ Hvilke måder at få energi/strøm.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
Solceller og solvarme. Hvorfor? ➲ Snak i grupper: ➲ Hvorfor skal vi beskæftige os med at finde nye måder at få energi på? ➲ Hvilke måder at få energi/strøm.
Velkommen til Øjenafdelingen i Vejle -en del af Sygehus Lillebælt
Cloud Computing Model-View-Controller
Didaktisk kompetence Temadag 23. november 2016.
Udsædsmængder og såtidspunkt i vinterbyg
Figur 14.3 Brydningsfejl, jf. figur 14.5 i Det sunde menneske.
Fra motor til trækkraft.
Cloud Computing Model-View-Controller
Tre lags arkitektur.
LED-røret.
BASELINEUNDERSØGELSEN 2015 – forældre til folkeskoleelever
Præsentationens transcript:

Hvorfor er retrorefleksion nyttig ? Almindelig refleksion svarer til et R A på maksimalt cirka 0,3 Retrorefleksion kan være over 1000 gange kraftigere, når den koncentreres i en smal stråle Det muliggør læsning af vejtavler på trods af den svage belysning fra billygternes nærlys

Men retrorefleksion giver ikke optimale synsforhold Det skyldes at retrorefleksion er en knap ressource Derfor er der brug for mere end én type retroreflekterende folie, så retrorefleksionen kan udnyttes bedst muligt

Hvordan kan man få retrorefleksion ? 2. Tre gange spejling: 1. Linse plus reflektor:

Mål for retrorefleksion Refleks: CIL i enheden millicandela per lux (mcd  lx -1 ) Vejtavle: Koefficienten for retroreflektion R A i enheden candela per lux per kvadratmeter (cd  lx -1  m -2 )

Engineering Grade (EG) Glasperle baserede folier High Intensity (HI) Ulempen er at glasperler er dårlige linser. De fungerer dårligst i EG, hvor de er indstøbt i plastik Fordelene er en simpel variation af R A med vinklerne og god opretholdelse over for store indfaldsvinkler – især hos HI

Der findes et antal varianter, hvor prismerne er tiltet parvist i forhold til hinanden eller hvor pakningen er anderledes Mikroprismatiske folier Fordelen er kraftigere retrorefleksion Ulemperne er kompliceret variation af R A med vinklerne, dårlig opretholdelse over for store indfaldsvinkler, kraftig spejling og opflamninger i solskin Parvis tilt af prismerPakning hos DG 3

Dårlig opretholdelse af R A over for store indfaldsvinkler

Spejling

EG EGP HI HIP DG3 vEGEGPHIHIPDG3 5°7,47, °8,18, R L for spejling

Opflamninger i solskin

Der er plads til forbedringer Et folie som det viste ville: - have høj effektivitet - have simpel variation af R A - virke ved store indfaldsvinkler - have lav spejling - være uden opflamninger - kunne tilpasses Hvem vil lave det ?

Konklusion Retrorefleksion er et billigt virkemiddel til gøre vejtavler læsbare om natten Der er to hovedtyper af retroreflekterende folier – ingen af dem er helt tilfredsstillende