Brug af hjælpetekst ved ordination af perorale antikoagulantia (VKA) og ved epikriseskrivning Medicinsk afdeling Kolding sygehus 28.April 2014 John Buch.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad har DAK-E gang i?. Til verdens bedste håndværkere Vi er tildelt den opgave, det er at udvikle et værktøj til nogle af verdens bedste håndværkere.
Advertisements

1 Test 2 Klik for at begynde. 2 Hvor skal du klikke for at få vist tabelværktøjer?
Sådan laver Du et POWER POINT program.
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Lidt om pladsholdere.
Mini-PC-kørekort – Modul 6
En lille introduktion Angående links til
Fortæl med PowerPoint XP
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
NemID og Fællesskema 2014 v/Signe Hansen Blegmand
Game Maker 7. Sådan ser Game Maker ud når det startes op.
FMK FMK er et ambulant system, som alle kan tilgå.
1 Center for Undervisningsmidler PowerPoint 2007 Kursus Enkle præsentationer.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Hvordan kommunikerer jeg med min PC
Introduktion ved Anne Reuss
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
Formularer (Access, del 3)
NÅR BEBOEREN HAR EN PSYKISK SYGDOM…. For at indsætte dato og sidefod: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”dato” i feltet.
Fejl i medicinanamnese medfører lungeødem
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Udarbejdet af Britt Stissing OP2, august, 2011, (version 1)
Hvad kan tabeller anvendes til
Alle børn skal have mindst et fornavn og et efternavn … det skal computerens ”børn” også !! Computerens ”børn” kaldes alle for filer uanset hvilke programmer.
Introduktion til brugen
Medicinsk afdeling Kolding sygehus
Ude i felterne / Dorete Larsen1 Summa og ændringerne i formatet Kritiske bemærkninger ud fra erfaringer i forbindelse med implementering på Statsbiblioteket.
Blodfortyndende medicin i for høj dosis Medicineringsfejl
Kursus om borger.dk og brugen af digital signatur
Center for Undervisningsmidler Dispositionsvisning Den hurtige professionelle måde at arbejde på. Her kan du koncentrere dig fuldstændig om indholdet.
ACU Amtscentret for Undervisning Oversigtsdias –DispositionsvisningDispositionsvisning –KlargøringKlargøring –Første diasFørste dias –Næste diasNæste dias.
Professionelt nærvær Distance Distant Evnen til at have overblik
Søg på kundes navn. Klik evt. på inaktive eller filialer Vælg når søgeresultaterne fremkommer, et af resultaterne ved at sætte et kryds i boksen, og tryk.
Medicinsk afdeling Kolding sygehus
Introduktion til Banedesign / Visio
Usystematisk patientinformation ved overflytning
Før du starter, skal du sikre dig at du har en digital signatur. Få den gennem den ansvarlige på afdelingen (gyn:Christel Nielsen), el. bestilbestil 1.
Du finder registreringsskemaet på: dev2. siteloom
Indsæt eller fjern værktøjslinier
Patient får ordineret tidobbelt dosis af sin medicin En faktor 10 fejl.
Løsningen har følgende begrænsninger:
 Åben KM Udfyld oplysninger:  Indbakke: NYE  Kommunikerende enhed: Alle beskeder: + hospitalskode Afdelingsspec.: afdelingskode, søg med  Afslut med.
Medicinsk afdeling Kolding sygehus
Speciallæger i front Superviseret gennemgang i akutmodtagelsen Et prisvindende tiltag i Medicinsk afdeling O og Akutmodtagelsen, Herlev Hospital Sif.
Videregående pc-vejledning Modul 03: Harddisken 2 60+Bornholm.
Introduktion til Lync Windows Store-appen
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Tilføje en kontakt Listen Kontakter gør din kommunikation lettere og gør det muligt for dig.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Oplæg.
Terminalerklæring Tryghedskasse
Hospitalsenheden VEST Medicingennemgang – det skal vi have styr på.
Bestilling af prøver i BCC-WEB
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
IT for let øvede Modul 5: ”Tekstbehandling ”. Formål KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF: Kunne skrive en tekst med store og små bogstaver.
Dd.mm.åååå Side 1 Titel på præsentation (Arial Reg. 32 pkt.) Foredragholders navn og dato (Arial Reg. 18 pkt.)
Håndtering af Marevan i medicinmodulet og fmk
Læs teksten grundigt;-) På næste side er en julekalender
Organisationsdiagram for SLB´s arbejde med medicinskabeloner
Sektorovergange Tidsforbrug ved modtagelse af patienter fra indlæggelse Opgørelse fra undersøgelse 2016.
Guide – Siden skal slettes
Bemærk! Du bør teste, hvordan disse kort udskrives på almindeligt papir for at sikre, at teksten er placeret korrekt, inden du udskriver på karton.
Sådan anvendes BG-NetBank
emne erklæring SmartArt-grafik med billeder på rød baggrund
OPFØLGNING PÅ EGENKONTROL JUNI 2013
Mini-PC-kørekort – Modul 6
Filmbånd (Øvet)   Du kan genskabe effekterne på dette dias ved at benytte følgende fremgangsmåde: Klik på Layout i gruppen Dias under fanen Startsiden,
Skabelon for billede til sociale medier
Præsentationens transcript:

Brug af hjælpetekst ved ordination af perorale antikoagulantia (VKA) og ved epikriseskrivning Medicinsk afdeling Kolding sygehus 28.April 2014 John Buch Larsen

28.april 2014John Buch Larsen2 Ved indlæggelsen Ordination af VKA

28.april 2014John Buch Larsen3 I eksemplet oven for er jeg ved at ordinere Marevan. Jeg skal anvende favorit af mange grunde, bl.a. for at få vist instruktionsteksten. I instruktionsfeltet skal jeg forholde mig til 3 spørgsmål angående AK-behandlingen. Som er vigtige for at kunne sikre en korrekt og sikker behandling. Og erfaringsmæssigt kan det være svært at huske det hele. Samme fremgangsmåde ved ordination af Marcoumar. I eksemplet oven for er jeg ved at ordinere Marevan. Jeg skal anvende favorit af mange grunde, bl.a. for at få vist instruktionsteksten. I instruktionsfeltet skal jeg forholde mig til 3 spørgsmål angående AK-behandlingen. Som er vigtige for at kunne sikre en korrekt og sikker behandling. Og erfaringsmæssigt kan det være svært at huske det hele. Samme fremgangsmåde ved ordination af Marcoumar. ”Huskeliste” Tilsvarende for Marcoumar

28.april 2014John Buch Larsen4 Ordination af Fragmin Det er vigtigt at anvende favorit ved ordination af Fragmin. Det giver mulighed for at vælge blandt 7 forskellige enkeltdoser, hvilket er tilstrækkeligt. Der er derfor ikke behov for selv at ”skræddersy” anden dosis. Herved sikres, at den enkelte dosis bliver korrekt, ligesom alle relevante felter vil være udfyldt korrekt.

28.april 2014John Buch Larsen5 Ved udskrivelsen I epikrisen

28.april 2014John Buch Larsen6 Brug af frase i epikrisen Jeg kan kun anvende frasen, når jeg er registreret på medicinsk afdeling. Statuslinien herunder viser, at jeg er registreret på geriatrisk ambulatorium. Billedet til højre: Jeg skifter til medicinsk afdeling, i basisbilledet, ved at klikke på ”Skift til” og vælger ”Skift afdeling”. I billedet ”Skift afdeling” vælger jeg MedK og klikker OK. Herved skiftes til MedK hvilket vises i statuslinien, vist oven for.

28.april 2014John Buch Larsen7 I epikrisens medicinfelt: Her har jeg justeret teksten til tbl. Marevan

28.april 2014John Buch Larsen8 Jeg placerer markøren under medicinen, med dobbelt linjeafstand. Hvis frasen ikke allerede er vist som neden for, kan jeg taste F8. Og dobbeltklikker på frasen ”Marevan”

28.april 2014John Buch Larsen9 Herved indsættes denne disposition. Jeg indsætter de relevante oplysninger.

28.april 2014John Buch Larsen10 Brug af frase i epikrisen Eksempel på udfyldt frasetekst for Marevan. Tilsvarende fremgangsmåde for Marcoumar. Mangler nogle af ovenstående oplysninger på AK-skemaet, er det tiden at få dem indhentet.

28.april 2014John Buch Larsen11