De 5 B’er Brødrene Bønnerne Bibelen Brødet Badet

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Nadverens indhold og betydning
Advertisements

Hvordan bruges FLADSKÆRMENE i Brabrand Kirke ???.
For mange hundrede år her på vor jord Uden for byen Damaskus. Gik en mand, fuld af had, på vej ind til byen den grusomme mand, det var Saulus.
”Åndelige discipliner for disciple”!
Økonomi og Bøn Søndag den 27. marts Repetition • Vi har lært at: • Gud ejer alt sølv og guld • Han ønsker at søger for os på alle livets områder.
Nøgler til menighedens vækst
Tag en gave til børnene Et pinse-opgavehæfte fra Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.
Emne: Kirke og gudstjeneste
Lidelse, sygdom og forbøn.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
Å.
”Kaldet til kærlighed”
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
En menighed, der søger enhed
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
Kate-QUIZ-mus.
Det levende Ord, som forvandler Vi læser ikke først og fremmest Bibelen for at blive informeret, men for at blive transformeret – for at blive forvandlet.
Den kristne påske.
Kristen mystik – den spirituelle gudsopfattelse..
Ap. G. 2:37-47: Da de hørte det, stak det dem i hjertet, og de spurgte Peter og de andre apostle: »Hvad skal vi gøre, brødre?« Peter svarede: »Omvend.
Indstiftelsen af nadveren
Billeder til gennemgang af dåben
Lede til Jesus – leve i Ham
Liturgiens evangelium. En god gudstjeneste er som et H.C. Andersens eventyr tematisk - genkendelig - overraskende.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.
Med Jesus i bønnens skole Lukas 11.. Lukas 11:1-4 Og det skete, da han var et sted og bad, at en af disciplene sagde til ham, da han holdt op med at bede:
Om forfølgelse Kristne bliver stemplet som fjendtlige og udsættes for diskriminering, anholdelser, tilbageholdelser, tortur og endda offentlig henrettelse.
Jobbet og Gud. Således blev himlen og jorden og hele himlens hær fuldendt. På den syvende dag var Gud færdig med det arbejde, han havde udført, og på.
Hvad ville Jesus sige, hvis han havde set ”House of Cards”?
Jeopardy titel Under kategori billeder i boksen forside tekst.jpg.
Bed for forfulgte kristne i Iran 74.2 mio. indbyggere 96% muslimer 2,6% zoroastere 0,35% kristne ca ca kristne ca af de ca.
Bibelen som redningsvest eller kompas? Hvordan kan man navigere efter Bibelen som voksen københavner, og hvordan kan den hjælpe os i mål?
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Lovet være du, Jesus Krist 1, S1 Lovet være du, Jesus Krist! at du menneske vorden est, født af en jomfru ren og skær, gladelig hilst af Himlens hær! O,
Med Jesus i bønnens skole Lukas 11. Del 2. ”Fader vor” Bønnens struktur -Nærvær -Tilbedelse -Guddommelig retning -Fysiske -Moralske -Åndelige Begynd med.
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen. Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
Trosbekendelsen med billeder. Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen.
Komme dit rige iblandt os
Vores relation til Gud: Når Gud taler. Hvordan kan jeg bede? Salmernes bog – Hjælp til at udtrykke både smerte og glæde Fadervor – Grundopskrift fra Jesus.
Livet i menigheden Ap.G. 4,23-37 Nicolaifællesskabet d. 27/
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
163 – Gak under Jesu kors at stå 1, S1 Gak under Jesu kors at stå, hans sidste ord at agte på; fra korsets træ hans nådes røst skal lyde dig til liv og.
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
Prædiken Ånd og kød.
Ølgod kirke 29. maj 2011.
2. Tim. 3:16-17 Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed, så.
Samtalebilleder til 2. påskedag
Nadver, Bøn og tak, S1 Bøn og tak
Noget, som alle gør – men ingen synes, de gør nok
Jesus, jeg vil gi’ Dig mit liv 1, S1
HVOR GUD MØDER OG FORVANDLER OS
Vi synger med Maria vor store glæde ud til ham, som gav os Jesus,
XXX – Du kom til vor runde jord 1, S1
Vi prise dig, Gud, for din enbårne Søn
012 – Du store Gud, vor Fader god 1, S1
493 – Velsign, o store, stærke Gud, 1, S1
Fader, hold om mig Mel.: Timon Müller Tekst: Line Nielsen.
Gud selv modtager dig Mel.: Timon Müller Tekst: Line Nielsen
Sangen i mit hjerte Er en tak for korset Gud At du tog mig ind til Dig
Min kære fader i himlen Mel.: Timon Müller Tekst: Line Nielsen
Tros-lounge KIRKE FOR KONFIRMANDER.
528 - Gud, riv os ud af tidens jag, 1, S1
DÅB. Folkekirkens fire ritualer i billeder: Dåb Konfirmation Vielse Begravelse.
851_Du kære Gud og Fader god 1, S1
Ap. G. 2:1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor.
Jeg tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
Præsentationens transcript:

De 5 B’er Brødrene Bønnerne Bibelen Brødet Badet Brug denne powerpointpræsentation til at fortælle om de 5 B’er.

De 5 B’er: Badet Badet (dåben): Når vi bliver døbt, får vi Gud som far, og bliver i familie med alle andre døbte. Tal om dåben i kirken. Klik med musen (hånden kommer frem): Bevidstgør om dåbens gaver: Gud som far, Jesus som bror og Helligånden som vejleder m.m. Dåben foretages af præsten i kirken. I dåben tager Gud os i hånden. Det er trygt og godt at være i hans hånd. Han vil aldrig slippe os igen.

De 5 B’er: Bibelen Bibelen (Apostlenes lære): I Bibelen får vi kendskab til Gud og Jesus. Klik med musen og en mand, som fortæller fra Bibelen kommer frem. En spændende og aktuel bog, som vi bare må høre en masse fra.

De 5 B’er: Brødet Brødet (nadveren): Der får vi del i Jesus og kan huske på ham, som han sagde, vi skulle. Nadveren foretages af præsten i kirken. Jesus tog først brødet og brød det og sagde: ”Dette er mit legeme”. Klik med musen 2 gange – og vinen kommer frem. Derefter tog han vinen og sagde: ”Dette er mit blod”. Klik med musen – bægeret kommet frem. Tal om, disse bæger på dette billede. Kan de genkendes?

De 5 B’er: Bønnerne Vor Fader, du som er i himlene! Helliget blive dit navn, komme dit rige, ske din vilje som i himlen, således også på jorden; giv os i dag vort daglige brød, og forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere, og led os ikke ind i fristelse, men fri os fra det onde. For dit er Riget og magten og æren i evighed. Amen Bønnerne: De første kristne bad. De har sikkert også bedt højt sammen. Tal med børnene om, hvordan det er at bede højt. Har de prøvet det? Klik med musen og fadervor kommer frem. Jesus har lært os denne fællesbøn? Mon ikke også de første kristne har bedt Fadervor?

De 5 B’er: Brødrene Brødrene (fællesskabet): Det kristne fællesskab skulle gerne være et sted, hvor hver enkelt føler, at de har betydning og bliver lagt mærke til. Det skulle gerne være et rart sted at være. Derfor er der et hjerte på tegningen. Tal om, hvad der skal til, for at vi synes, at et sted er et rart sted at være. Vi deler noget lækkert sammen (se slikkepinden) og spiller fodbold (se drengen med bolden) Det er et sted, vi kan få lov til at være glade, men vi kan også få lov til at blive ked af det. Så er det godt, at andre vil hjælpe os til at blive glade igen.