Navigationsdesign Uge 10, 2014.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Introduktion til CSS Videre med CSS. Body egenskaber Body-markøren omslutter alle vores indholdselementer. Du kan derfor ved at tillægge en række egenskaber,
Advertisements

Multimedieartikel om mediemagt i Italien
Farvevirkning/Farvekontraster
Websider og design Dette Power Point består af 2 dele Se hver del hver for sig, tag en pause imellem de 2 dele. Første del handler især om overvejelser.
DEN PRIMÆRE NAVIGATION JOEK © TEC 2011 Dit websteds primære navigation er det område på sitet, der indeholder links til de primære sektioner af dit websted,
Web 2.0 En introduktion til vores wiki.
Af Jeanette, Anders og Maia
Sidetyper Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
Kursusgang 9 Oversigt: Sidste kursusgang Principper for visuelt design
Links Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
Hvad er en brugergrænseflade
Hjemmesider Intro.
Markedskommunikation Kapitel 10
Kvantitative metoder
Kundeværdi.
Rødkåls indikator Gruppe navne: Amanda Frederikke Camilla Rikke.
BILLEDKUNST FARVER.
Design effektive PowerPoint præsentationer Enkelt Konsekvent Tydeligt Stort Progressivt Afslut.
CSS ver. 2 Rikke Møller-Poulsen. Visning af billeder?!? Er der stadig nogen, der har problemer med at få vist billeder på deres site?
Ungdomsbyen i samarbejde med Benedicte Kommunikation
 Det jeg har gjort er, at jeg har lavet en tast der starter det hele (mellemrum), derefter har jeg sat nogle lyde ind, og fået dem til at gentage sig.
Usability – øvelse 2: Heuristisk inspektion
Design af brugergrænseflader Fokus på strategisk arbejde med brugergrænsefladedesign samt heuristisk evaluering / ekspertvurdering Usability oktober.
Meta-Presentation Gruppe 2 (og Gruppe 4) 12/02/08.
Informationsteknologi B-A, HHX, 2005,
Relationer – Omgangstone
Style and Experience Gruppe 6: Dan, Simon, Susi og Xin Yu.
Præsentation af Portfolio site Kim Jensens.
Overskrift Max 1 linje Forside dias Der findes 4 farveskemaer at vælge mellen: Marker det / de slides du vil have en anden farve på, Vælg ”Design” / ”Farver”
Vejlederens kommunikation
Hvad ser du? (..et ansigt - eller ordet “Liar”).
Punktopstilling Marker den ønskede tekst og vælg Forøg indrykning: For at fjerne punktmarkering vælg Formindsk indrykning: Opsamling fra borgermøde 8.
Den menneskelige hjerne …
Case-opgave på HG2 uge 41,  I skal lave en slags avis til nettet – ikke nødvendigvis en avis som BT eller Politiken … det kan godt være en slags.
Demo ACC system Forklaring ACC system ACC FARVE SYSTEM © SK, 2009.
Grafisk design Grafisk design kan beskrives som et visuelt sprog, der bruges til at sende en besked til publikum. Formål:  Overtale  Branding  Informere.
ØVELSE 1 (15 min.) Spørgsmål til gruppearbejde
VVM redegørelsen - hvordan arbejder vi for en højere kvalitet? GRUPPEOPGAVE 2: HVORDAN KAN KVALITETEN ØGES? Miljøvurderingsdag
Farveplanlægning. Farveplanlægning er en vigtig del af Malerens daglige arbejde, dette kan angribes på mange forskellige måder. Farveplanlægning på stedet.
Fundamentale principper for brugervenlige web-sites WEB 1 IT-C 24. Feb
Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Velkommen til.
Opfølgning uge 2 Anne Marcussen. Ugens program Få det midlertidige site op på hjemmesiden Få videreudviklet mockup til hjemmesiden efter respons Få videreudviklet.
Perception og disposition af grænseflader
NYHEDSARTIKLEN Denne præsentation er udarbejdet på baggrund af hjemmesiden Avisen i undervisningen (Nyhedshistorien:2014) og (Design:2014)
Reklameanalyse Walkthrough.
Øvelser Usability Metoder. I dag Evaluering af opgaver.  Aflevering.  Strukturen – (se senere). Aftenens øvelse: Usability plan.
INTERPERSONEL KOMMUNIKATION MODEL 1
Det moderne gennembrud
Agenda Inspiration Problemformulering Målgruppe Ideén Design Vores endelige Website Procesreflektion Konklusion.
REPRÆSENTATIONS-SYSTEM
DWDK – øvelsestime 3 CSS – let the fun begin!!. Tilgængelige slides Disse slides ligger på mit public drev
Usability – øvelse 2: Heuristisk evaluering
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Design - brugervenlighed
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Kontekst: Formålet er at lave en let overskuelig og hjælpsom guide til billedanalyse i 8. klasse. Målet er at eleverne skal opnå en god forståelse for,
Træningszoner /Tri Club Denmark. Definition: Hvad er en træningszone? Et interval der afgrænser intensiteten – altså et mål til at styre intensiteten.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Korttårnet designkonkurrence CDIO-dagen 17. december 2015.
SOK banelægning november 2010 Informationerne omkring banelægning kan findes: - / love og regler/reglement 2009 (3.14.1) -
Den gode præsentation … med PowerPoint, SMARTboard eller lignende.
Psykiske og kognitive funktionsnedsættelser på arbejdspladsen Ergoterapeut Anitta Hornshøj Jensen Psykolog Ingrid Vingelen Bo - og Rehabiliteringscenter.
Det rummelige efterskolekøkken
Organisering af procesarbejde
Eksempel på tekst 1 som skal bearbejdes
PowerPoint i undervisningen - med særligt fokus på billeder
Færdselsundervisning
Future Vejle inspiration
Værktøj: Check dine relationer
Præsentationens transcript:

Navigationsdesign Uge 10, 2014

De 4 designprincipper Kontrast / Contrast Det er vigtigt, at benytte gode kontraster i form af farver. F.eks. til at fremhæve elementer eller sikre læsbarheden Det underbygger det samlede visuelle udtryk

De 4 designprincipper Eksempel på Kontrast

De 4 designprincipper Eksempel på Kontrast

De 4 designprincipper Gentagelse / Repetition Det er vigtigt, at gentage visse elementer, farver mm. igennem hele designet. F.eks. skaber dette genkendelighed hos brugeren - kan øge brugervenligheden. Det underbygger det samlede visuelle udtryk.

Eksempler på Gentagelse

De 4 designprincipper Justering / Alignment Det er vigtigt, at placere elementerne med omtanke. F.eks. skaber dette overskuelighed og hjælper brugeren til let at overskue websitet. VIGTIGT! – Konsekvens i justering af indholdstekst, design elementer mm. (Venstre, højre eller centrering).

De 4 designprincipper Eksempel på Justering

De 4 designprincipper Nærhed / Proximity Drejer sig om elementernes indbydes relationer F.eks. elementer der har relation til hinanden bør grupperes sammen. Ved gruppering bliver elementerne til en visuelle enhed, som kan afhjælpe uoverskuelighed og øge brugervenligheden.

Eksempler på Nærhed

Farver Farver kan anvendes til at tiltrække opmærksomhed, gruppere elementer eller fremme æstetik. Traditionelt er primær farverne: Rød, gul, og blå. Sekundær farverne: Grøn, lilla og orange. De familiære-farver ligger tæt ved hinanden og de komplementær- farver ligger modsat hinanden på et farvehjul.

Farver Eksempel på farvehjul - (Color Scheme Designer)

Farver Eksempel på brug af farver

Hieraki Hierarkisk organisation er den simpleste struktur for visualisering og forståelse af kompleksitet.

Hick’s lov Den tid det tager at træffe et valg forøges, når antallet af valgmuligheder forøges.

Flexibility / Usability Når et systems fleksibilitet forøges, formindskes dets brugervenlighed (og omvendt). - Flexibility + + Usability -

Øvelse I skal samarbejde med jeres sidemand! Hvilke af de omtalte principper kan I finde på EkstraBladets hjemmeside: eb.dk ? Hvordan vurderer I anvendelsen af de pågældende principper?