Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Af Jeanette, Anders og Maia

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Af Jeanette, Anders og Maia"— Præsentationens transcript:

1 Af Jeanette, Anders og Maia
BRUGERGRÆNSEFLADER Af Jeanette, Anders og Maia

2 INDLEDNING Vi vil i dette projekt fremstille en brugergrænseflade, der skal være brugervenlig, og være mulig for vores målgruppe at benytte sig af. Produktet skal ikke være for indviklet at bruge, da det vil være noget som skal kunne gå hurtigt, f.eks. På vej ned til toget eller bus stoppestedet.

3 VORES BRUGERGRÆNSEFLADE
Vores brugergrænseflade er et internet program til touch telefoner, hvor der kan bestilles billetter til offentlig transport i hovedstadsområdet. Brugeren går således ind på programmet via telefonen, og bestiller en billet. Herfra kommer der en bekræftelse op, og dernæst en validering stregkode, som buschaufføren eller tog konduktøren tjekker med en stregkodescanner.

4 6 LINJER OM VORES PRODUKT
Brugervenlig Hurtig billetbetjening Funktionel Stilrent design Professionelle farver Gør offentlig transport til en leg

5 VORES FORVENTNINGER TIL PRODUKTET
Vi forventer at kunne skabe et simpelt og brugervenligt produkt, som skal kunne benyttes af alle, men hovedsageligt vores målgruppe. Vi forventer, at kunne lave et fuldt eller næsten fuldt implementeret produkt, når vi er færdige. Vi forventer at kunne holde os inden for den afsatte tid i timerne, så vi kan nå vores deadline, uden for meget hjemmearbejde, og for store tekniske problemer.

6 MÅLGRUPPE Vores målgruppe til brugergrænsefladen er meget stor, da den henvender sig til stort set alle, som benytter sig af offentligtransport. Som vores primære målgruppe har vi valgt at fokusere på alderen fra ca. 15 – 35 år, da det vil være dem, som har en touch telefon, og benytter offentlig transport mest. Som vores sekundære målgruppe har vi valgt at sige, at de færreste 10 årige har en touch telefon, så de vil have svært ved at bruge vores produkt. Men der er større sansynlighed for at en 15 årig gymnasie elev, der har længere til skole end førhen, har en touch telefon, og vil derfor benytte vores produkt med større sansynlighed. Fra 35 år og op efter, er der ikke så mange, som tager offentlig transport og har en touch telefon. De har muligvis rejst meget førhen, og vil nok have bil nu, og derfor benytter denne mulighed i stedet for.

7 VORES PRODUKTS UDSEENDE
Vores produkt har vi fremstillet i bestemte farver og tænkt over placeringer af hensyn til brugervenligheden. Vi har valgt farver i blå nuancer, da blå skaber harmoni for øjet, samt skaber professionalitet tilføjet grønne og røde knapper. Dette har vi gjort for at opdele de forskellige funktioner, uden at forvirre brugeren. Vi har valgt disse to farver, da rød og grøn er signal farver, så folk ved at grøn er videre og rød er stop/afslut.

8 VALG AF FARVER Vores primære farver er additive, da de tre farver, blå, rød og grøn alle er i denne cirkel samtidig, og det kan derfor påvises, at de harmonerer med hinanden.

9 VISNING AF FARVEVALG På sliddet kan der ses, at vi har brugt kontrast farver, sort og hvid, for at tydeliggøre knapperne, og teksten mere brugervenlig. Derfor har vi benyttet lyse nuancer, for at fremhæve de mørke markeringer, altså lys, mørk, lys effekt. Dette gør at øjet automatisk fokuserer på det mørke, altså der hvor det er meningen bruger skal fokusere for at købe billetten.

10 GESTALT LOVE (OPBYGNING)
Vi har to nærelementer, som er ikonerne for afrejse og destination. Disse to hører sammen, og er derfor gestaltlove om nærhed. Vi har lukkethed på tilbage og afslut, da det er lukkede knapper i bunden af skærmen. Køb billet boksen øverst adskiller sig fra resten, da det er en såkaldt ”info”-boks. Videre knappen adskiller sig også fra resten, da den er grøn, men samtidig har den samme lukkethed som tilbage og afslut. Disse tre hører sammen i en trekant, da de symboliserer fremad, tilbage eller stop. (Dette hører dog ikke ind under gestalt lovene, men vi synes, at det skaber harmoni)

11 VISNING AF VORES PRODUKT
Billetbestilling over en touch telefon

12 FORSIDE TIL BILLET AUTOMAT

13 BILLET AUTOMATENS MENU

14 VALG AF BILLET TYPE

15 VALG AF AFREJSE OG DESTINATION

16 GODKENDELSE AF BILLET OG PRIS

17 BEKRÆFTELSE AF KØBET

18 VISNING AF BILLET

19 BILLET VALIDERING

20 FÆRDIGT PRODUKT Vores færdige produkt, kan ses i et andet dias show, sideløbne med dette. Dette dias er på 14 slides i alt, og er meget brugervenlig.

21 TEST AF BRUGERVENLIGHED 1
Til denne test har vi fået Camilla fra klassen til at medvirke:

22 TEST AF BRUGERVENLIGHED 2
Til denne test har vi fået Bertram fra klassen til at medvirke:

23 VORES KONKLUSION AF TESTEN
Kommunikationsfejl mellem Anders og Camilla, da Anders forvirrer hende ved at fortælle hende hvad hun ikke skal gøre. Man kan høre at Camilla er i tvivl, da hun begynder at grine, umiddelbart efter kommunikationsfejlen er sket. Camilla klikker på

24 UDVIKLING AF BRUGERGRÆNSEFLADE
Vi starte de med, at lave en rough om vores projekt, hvor vi lavede en mindre brainstorm over hvordan den skulle se ud, og hvad vi ville have med. Roughen ligger som billede senere henne i vores dias show. Dernæst fandt vi ud af, hvilke farver vi ville bruge. Vi lavede så en prototype på vores ideer, og fandt her frem til det helt rigtige. Herefter testede vi vores produkt på to personer, hvilket vi har lavet to videoer af. Disse to videoer er lagt ind i dette power point. Vi har herefter lagt en testbar demonstration ind i et separat diasshow, hvor man selv klikker rundt, og her kan afprøve produktet.

25 VALIDERING AF BILLETTEN
For at undgå svindel og falske billetter, har vi valgt og lave et valideringssystem ved hjælp af datamatrixer. En datamatrix består af en masse sorte og hvide punkter, som ved hjælp af et program på hvilket som helst mobil kan aflæse. På den måde kan konduktøren aflæse koden, og dermed konkludere at billetten er valideret rigtigt.

26 SÅDAN VIRKER DATAMATRIXERNE
Her er et eksempel på en datamatrix som kan bruges til at blive valideret: F.eks. står denne datamatrix for: ”Denne billet er købt d Valideret og ægte.

27 SIKKERHED OMKRING VALIDERINGEN
Denne form for validering er meget sikker, da datamatrixen vil blive hentet direkte ned fra den pågældende dag. Da det er svært og genskabe en datamatrix der siger præcis det samme, vil kopiering og skabning af falske billetter være meget svært.

28 ROUGH

29 DOKUMENTATION FOR PROCES
Billeder af vores fremstilling af prototype i sort hvid og under farvelægningen.

30 EVALUERING Forløbet med brugergrænseflader har været lærerigt, og rigtig spændene at arbejde med. Vi har hver gang haft svært ved at lægge arbejdet fra os igen, og har været meget interesserede i forløbet. Vi er glade for, at vi har haft rig mulighed for, at bruge fantasien, til at udvikle programmer helt selv. Vi har alle tre lært noget igennem forløbet. Forbedringer: vi skulle have haft vores keyboard med fra start af, så det ville være nemmere, at skrive afrejse og destination. Vi skulle have fortalt mere om produktet til vores test personer, inden vi afprøvede vores system på dem.


Download ppt "Af Jeanette, Anders og Maia"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google