Emergency call button Stabilt og simpelt 1. Agenda Områder af speciel interesse Gennemgang Hvad har jeg lært? Spørgsmål 2.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Automatiseret GUI-test Lars Kjølholm Testnet maj 2009.
Advertisements

Illustration fra Bogen om kræft figur 4.1.
Forsiden 1.Denne knap bruges når du vil taste dagens resultater ind. 2.Denne knap skal kun bruges hvis du allerede har gemt data og du finder ud af at.
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Hvordan programmerer man?? STREAM - en model. Programmører arbejder ofte i teams Hver programmør arbejder på sin del af en større helhed.
1 Problemkompleksitet 2 Problemers kompleksitet En ineffektiv algoritme: køretiden vokser eksponentielt med input- størrelsen Et problem, der ikke kan.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Portalintegrationsprojektet Claus Andreasen PL, portalintegrationsprojektet.
Vejen går til Årets julemesse Klik med musen for at skifte billede.
Drupal-løsning til syddjurs.dk
Softwaretest – med TestLink Open source testværktøj
Iterativ udvikling og UP
Grundholdninger •Professionelle websider med indhold der passer til formålet •Sørger for nem opdatering og vedligeholdelse.
Illustration fra Kort om kræft figur 4.1.
Nytårskur 2014 Anne Skare Nielsen: Fremtidsforsker, Future Navigator
RT Speciale Evaluering af Java til udvikling af indlejrede realtidssystemer ved brug af en eksisterende ”Java Optimized Processor” (JOP) Speciale – efterår.
Strategi Interoperabilitet Web service – nye standarder danZIG-mødet Leif Andresen Biblioteksstyrelsen.
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Birgir Már Norðdahl 1 Hvorfor mistede jeg mit job? Jeg begyndte som truckfører på lageret….
- En rigtig god idé! Bevægelse i hverdagen på Høje Gladsaxe skole
ER-diagrammer (databaser, del 4)
Spørgeskemaundersøgelse feb. – marts
WOC2006 foranalyse workshop del 1
Vejledning i projektarbejde
Design af brugerflader8.1 Kursusgang 8 Oversigt: Sidste kursusgang Design ­ Design og beskrivelse ­ En simpel notation Eksempel på design af dialogen ­
Taksonomisk mindmap i religion
Tietgen Skolen Kvalitet og kvalitetssikring Review Test.
22.maj 12 Globaliseringsredegørelsen Globaliseringsredegørelsen 2012 Grafer og figurer fra temakapitlet: Gældskrisen fører til langvarig lavvækst.
Larman, 2. udgave kap. 11 Grundlæggende Systemudvikling zHvad er systemudvikling ? zHvad er UML ? zHvad er analyse og design ? zHvad er UP ?
Introduktion til Access (Access, del 1)
12.1 Mathiassen, Munk-Madsen, Nielsen & Stage, 2000 © Modelkomponent Oversigt, principper og teknikker Kapitel 12.
Emergency call button Stabilt og simpelt A;0:00. Agenda Opgaven (Hvad skal vi lave?) Målsætninger (Hvad ønsker vi at få ud af det?) Projektet (Hvordan.
18 – Java Server Faces. 2 NOEA2009Java-kursus – JSF 2 Web-applikationer - 1 Brugere interagerer med en Web-browser Browseren sender forespørgsler til.
1 Algoritme til at løse knude P-center problemet Algoritmen brugte set covering problemet Virker derfor kun til knude problemer Vi vil alligevel bruge.
Emergency call button Stabilt og simpelt. I dag Problemer? Højtaler/mikrofon er ikke i samme rum som personen der har brug for hjælp Systemet kræver.
Min præsentation Varighed – ca. 3 minutter Vurdering af blog i 8 faser I dybden med 5 af faserne Formål.
MMP Model og Metode til Programudvikling – MMP 1 Kursusindhold: Modellering af postkontor Objekt Orienteret Programudvikling - OO* Unified Modelling.
I det følgende er der 20 spørgsmål, hvor du skal afgøre hvilken af 3 konturer der spilles: op, ned og ligeud. Alle spørgsmålene har stor afstand. Melodisk.
I det følgende er der 20 spørgsmål, hvor du skal afgøre hvilken af 2 konturer der spilles: op-ned, ned-op og ligeud. Alle spørgsmålene har stor afstand.
Globaliseringsredegørelsen 24.mar. 14 Figurer fra Danmark tiltrækker for få udenlandske investeringer i Sådan ligger landet
Projekt It for alle Projektets deltagere: Hanne Bjørn, Roskilde Bibliotekerne Susanne Kierkegaard, Roskilde Bibliotekerne Kirsten Syska, Roskilde Bibliotekerne.
I det følgende er der 20 spørgsmål, hvor du skal afgøre hvilken af 2 konturer der spilles: op-ned, ned-op og ligeud. Alle spørgsmålene har stor afstand.
Kursus i tilgængelighed. Praktisk Undervisere –Lars Ballieu Christensen –Helene Nørgaard Bech –Jacob Nielsen –Maria Barrett Sensus Kursusmappens indhold.
Emergency call button Stabilt og simpelt.
Emergency call button Stabilt og simpelt. I dag Problemer? Højtaler/mikrofon er ikke i samme rum som personen der har brug for hjælp Systemet kræver.
Emergency call button Stabilt og simpelt. I dag Problemer? Højtaler/mikrofon er ikke i samme rum som personen der har brug for hjælp Systemet kræver.
1 USB Gennemgang af installering af USB driver til ICT. Er fortaget på Windows XP.
Usability – øvelse 1: Kortsortering
At deltage i projektarbejde
Systemudvikling og kommunikation med brugerne
Windows Mobile Den kan alt, så hvorfor har den ikke det totale verdensherredømme? Ved Martin Bahn Hansen.
Session 6: Symptomer på depression og blandingstilstand Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Geokommunikation - visualisering af geografiske data.
Introduktion til Access (Access, del 1). RHS – Informationsteknologi – Fra design til udvikling Vi ved nu, hvordan vi finder et design for en database,
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
IT-Produkt til læring php. ”Graf editor”
Usability ITU, efterår Informations arkitektur ITU Efterår 2007.
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
2009Softwarekonstruktion / DB-design 11 Databasedesign 1 Fra begrebsmæssig model til relationel model.
Globaliseringsredegørelse 21.mar. 11 Globaliseringsredegørelsen 2011 Grafer fra temakapitlet Eksporten som drivkraft for vækst og velstand.
Design Design afsnittets formål Design – indhold Kvalitetsmål Teknisk platform Arkitektur Struktur Klasser.
Emergency call button Stabilt og simpelt. Agenda Opgaven (Hvad skal vi lave?) Målsætninger (Hvad ønsker vi at få ud af det?) Projektet (Hvordan laver.
Hvordan skriver man sin afsluttende opgave?
Dagens gang Komponenter Projektetablering Opgave i komponenter til næste gang.
I2ISE og PeerWise Fælles 2. semester kursus (EE,E,IKT,ST)
Samarbejdende LEGO-Robotter
Software Testing Software testing.
21. november 2017 Digitaliseringsstrategien og fælles klassifikationer Temamøde om anvendelse af fælles klassifikationer i det offentlige (FODS initiativ.
Dokumentation.
Præsentationens transcript:

Emergency call button Stabilt og simpelt 1

Agenda Områder af speciel interesse Gennemgang Hvad har jeg lært? Spørgsmål 2

Områder af speciel interesse Domæne, Krav, Use Cases, Kvalitetsattributter Arkitektur (SysML) SystemC – TLM – TTLM Mapning af arkitektur – Design space exploration – LBA/LPT 3

Kvalitetsattributter Undervurderet i INCOSE (fokus på format) Anvendes både til krav, arkitektur design og test. Meget ofte modstridende Risiko, kompleksitet og fleksibilitet som kvalitetsattributter. 4

Arkitektur (struktur) IBD/BDD allerede vist SysML til andet end IBD/BDD (fælles sprog) 5

IBD ISM/Antenna Deling af ansvar 6

Arkitektur (timing) Andre SysML diagrammer (Sekvens, Aktivitet, …) 7

SysML mangler Krav diagrammer svære at overskue uden tool- support (EA) Timing. Noget timing er lavet i sekvens diagram, men MARTE har stereotyper til det. 8

SystemC (1) TLM ved stor usikkerhed om algoritmer, funktionalitet eller arkitektur TTLM ved verificering af timing, evt. med ISS BCAM/CCAM/CAM/RTL ved simulering af HW Eclipse er en kendt IDE, men autogenerering skal bruges hvis tiden skal kunne forsvares for andet end BCAM/CCAM/CAM/RTL Når man har opbygget en modul DB bliver det nemmere 9

SystemC (2) I projektet kunne der have været lavet aktivitetsdiagrammer for at gøre SysML -> SystemC nemmere (aktivitet -> en eller flere Threads). – se næste side. 10

Aktivitetsdiagram 11

Mapning af arkitektur Design space exploration er mindst struktureret, men nemmest at tweake til et givent sæt kvalitetsattributter. LPT/LBA er ikke modent til at forlade det akademiske domæne, med mindre platformen er lagt fast. 12

Hvad har jeg lært? (1) Praktisk erfaring med SysML – Det vil jeg bruge (minus requirements) Praktisk erfaring med SystemC – Det vil jeg ikke bruge med mindre har behov for at simulere Custom HW som ikke er til rådighed. Praktisk erfaring med mapning – Det bruger jeg allerede, men nu har jeg bedre forståelse for teorien bag. 13

Hvad har jeg lært? (2) Jeg har prøvet at bruge top-down (HW/SW Co- design) til flere projekter, men kun hvis en eksisterende platform ikke findes. At kunne genbruge en eksisterende platform er både nemmere, billigere og meget sikrere (risiko). En mindre slavisk tilgang til INCOSE (modsat modul 1) gør det mere brugbart. 14

Spørgsmål ? 15

BDD 16

IBD 17

18