Forklaringer på livets skabelse

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Med særligt henblik på Ludvig Holberg
Advertisements

Religion og politik i Tyrkiet
EVOLUTION.
Kære Venner Dette er mit sidste show. Jeg har truffet en meget vigtig beslutning. Jeg har været igennem mange prøvelser og trængsler, men sagen er, at.
Fig p669.
Kategori Religion Naturfilosofi Filosofi Naturvidenskab
Darwinårets Dønninger
Livets opståen og udvikling
Identitet – hvem er jeg ?.
Evolution.
Nye teorier om børns sprogtilegnelse
”Religion er opium til folket”
”Kaldet til kærlighed”
Den, der tror, har evigt liv Det evige liv i Johannes-evangeliet
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
DET MODERNE GENNEMBRUD
Livets oprindelse Et AT-forløb for biologi og religion.
Jørgen Haagen & John Andersson UCSJ
Og andre klimafænomener
Københavns Frikirke maj ”livslangt identitetsarbejde” at finde sig selv at skabe sig selv.
Naturvidenskabelig metode. Dagligdags metoder Videnskabsteoretiske metoder.
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
Hvordan kan man se forskel på et sort hul og en neutron-stjerne?
Lidelsens problem (teodicé)
Evolutionsteorien En teori om, hvordan livet udvikler sig. For at forstå den skal man lære følgende begreber: Fødselsoverskud: Der fødes flere unger end.
Læren om livets udvikling
Darwinisme Jannik, Julie og Louise 2.b. Evolution postulatet - 2 elementer – evolutionspostulatet - evolutionspostulatet = han starter en teori om at.
Opfattelse i gamle dage DNAMutationRekombination Menneskets påvirkning.
Rammefortællingen – Jobs Bog Bibeltekster Livsfilosofi Etik
Naturvidenskab: ”Illustreret Videnskab” nr. 18 / 2007
Evolution.
Evolution.
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
Herman Bang.
Tidslinje Charles Darwin.
Pikkamel J. Robert Oppenheimer.
De ti bud Jeg er Herren din Gud. De første bud Gud talte alle disse ord: »Jeg er Herren din Gud, som førte dig ud af Egypten, af trællehuset. Du må ikke.
To argumenter for Gud v. Peder Jørgensen. Indledning: Spørgsmål: Har videnskaben ikke modbevist en skabende Gud som Bibelen omtaler? Siden vore fædre.
Palmesøndag Æsel Jesus Jublende kvinde lægger sin kappe De glade palmegrene- svingere.
I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Gud er ”Alfa og Omega, begyndelsen og enden.” Åb 21,6 Han har altid været og vil altid være: ”Jeg lever i evighedernes.
 Formål: kendskab til hovedforskellene på de tre fakulteter (i AT1-AT7 udbygges jeres viden)  Fremgangsmåde – tre-trins-læringsraket: 1. Oplæg v. Jan.
Drømmegiveren? Har du haft besøg af…. Drømmen… Alle… alle har en drøm Måske kan du ikke beskrive den Måske har du glemt den Måske tror du ikke længere.
At leve under Jesu Kristi lov Matthæus 5: Matthaus 5:17 – 5:20 Tro ikke, at jeg er kommet for at nedbryde Loven eller Profeterne. Jeg er ikke kommet.
814_Måne og sol, skyer og vind 1, S1 Måne og sol, skyer og vind og blomster og børn skabte vor Gud. Himmel og jord, alting er hans Herren vor Gud vil vi.
At tænke i spørgsmål At tænke i spørgsmål er et system af værktøjer til at transformere tænkning, handling og resultater gennem en dygtig anvendelse af.
Kosmologiens Historie. Begreberne Kosmologi – er læren om universet og dets udvikling Astronomi – er læren om himmellegemerne (primært Solsystemet) Astrologi.
Skabelsesberetningen – forstået ud fra den moderne videnskabelige ramme Niels Pauli Nónstein.
Modul 4: Faglighed og taksonomi Lektion 2: Den redegørende skrivemåde
UNIVERSET Om stjerner, galakser og Big-Bang.
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
Jeg lover Dig, min Gud, fordi Du satte min fod på frelsens klippe.
Vi ved godt, ingeniører ikke praler – men vil du ikke nok gøre en undtagelse? Engineer the future har med succes skabt en række portrætter af unge ingeniører.
609 – Jeg, som skabte hav og jord, 1, S1
067 – Hvad mener i om Kristus 1, S1
IFA, AARHUS UNIVERSITET
Det første lys er Ordet Det første lys er Ordet, talt af Gud,
Livets Ord April 2018.
Det første lys er Ordet Det første lys er Ordet, talt af Gud,
Hvem skabte stjernerne 1
“Min nåde er dig nok, for min magt udøves i magtesløshed”
Du skal ikke være bange Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
Synopsen skal indeholde
076 – En underfuld frelser 1, S1
851_Du kære Gud og Fader god 1, S1
John. 20:31 Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn, og for at I, når I tror, skal have liv i hans navn.
Jeg tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
Den religiøse dimension
Præsentationens transcript:

Forklaringer på livets skabelse Kreationisme (religiøs forklaring/tro) Darwinisme (Videnskab/viden. Ateisme) Intelligent design (Videnskab/religiøs tro)

Kreationisme Gud skabte jorden på syv dage - det er hovedsagen for en kreationist En anden mulighed: Gammeljords-kreationisterne hævder, at de syv dage i skabelsen ikke var almindelige dage af 24 timers varighed, men derimod store tidsperioder af ubestemmelig længde.

Darwinisme 12. februar 1809 - 19. april 1882 ” The Big Bang” Universet blev født for næsten 14 mia. år siden i en meget tæt og varm tilstand, vi kalder big bang. Videnskab (Det modsatte af tro er viden) Evolutionsteorien ”Arternes oprindelse” Den stærkeste overlever Big bang teorien er den mest accepterede teori for, hvordan universet har udviklet sig, siden det blev dannet. Teorien fortæller ikke noget om, hvordan og hvorfor universet blev til, men kun om hvad der er sket efter big bang

ID Hvad er intelligent design?

Videnskab eller religion Hævder det er videnskab Tilhænger af udviklingsteorien (Darwin) Men tror ikke: 1) At det hele startede tilfældigt – Intet er tilfældigt! 2) At loven er ”The survival of the fittest!”. Den intelligente skaber, har skabt naturlovene! Hemmeligheden: ”Det du giver, får du igen!!!!” ”Alt hænger sammen!” ”Loven om årsag og virkning”.