Ældres aften og natteliv. I dagens løb Den gode nat: Natten glemmes hurtigtNatten glemmes hurtigt Man er beskæftiget med meningsgivende aktiviteter, og.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sådan holder kroppen balancen
Advertisements

SMUT PAKKE 2 VIDEN OM SUKKERSYGE.
A.G.S.D (Klik gennem i dit eget rolige tempo).
"Ting er ikke altid det, de synes at være."
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Denne serie vil vise nogle af mine sjove billeder
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også.
Særlige børn på Sankt Ansgars Skole
Natarbejde og helbred Thora Brendstrup oktober 2010.
Derfor har vi altid meget at lave Pensionistens hverdag
Hvilken forskel skaber mest værdi for brugerne?
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Lean Salgskonsulentuddannelsen
Køb en hund!!.
I dag er temaet Visualisering
Nattelivets slumringstid og sovetid
Real Kompetence Vurdering
Et væksthus for børn og voksne
Køb en hund!!. •Ønsker du en der bringer dig avisen uden at rive sportssektionen ud først…………………
Handicap, idræt og social deltagelse
Smileyen, som fik en ven.
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
Analyse- og udviklingsmodel
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Det gode klasserådsarbejde
+ FORBRUGERNE OG LANDBRUGET: HVAD GIK GALT? Henrik Byager Kommunikationsrådgiver Planteavlerdagen 1.
Merlivsprojektet Mere liv i ældres hverdag
Fysik: Spinkel, kan lide at røre sig. Går til gymnastik og jazzballet.
En helt normal samtale ved morgenbordet:
Husk at slå lyden til, hvis du vil have præsentationen læst op.
Session 13: Advarselssignaler på depression og blandingstilstand Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Den lille Skoles vision 6. Skolens medarbejdere. 6. Skolens medarbejdere (bestyrelsens formulering) ”Medarbejderne agerer i overensstemmelse med skolens.
Står i stedet for et navn
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Livskvalitet og kroniske bensårspatienter ”Der er ingen sår der ser godt ud” Haderslev 11. Oktober 2006.
VEGA-netværkets årlige seminar
Hvad ved vi og hvad ved vi ikke?
VERSITET DORTHE JØRGENSEN OG METTE AMALIE BUNDGAARD STUD.CAND.PÆD. I DIDAKTIK MED SÆRLIG HENBLIK PÅ MATEMATIK AARHUS UNIVERSITET 5. februar 2014 UNI Institut.
Sundhedsprofil. Hvor gammel er du? Hvilket køn er du?
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Overskrift Max 1 linje Resultater fra ny evaluering Lars Olsen og Nikolaj Borup Rasmussen Har Sikker Trafik LIVE effekt?
Travlhed eller stress? Anspændthed Stress Travlhed Lyst Ulyst.
Mere liv i gamles hverdag Kan det lykkes i praksis?
Fysisk aktivitet Fysisk aktivitet har en lang række gavnlige virkninger på helbredet Musklerne og skelettet bliver styrkede Motorikken forbedres Immunforsvaret.
SOMMERHUS- TUR 2011 Velkommen til…. Årets tur foregår: Fredag den 3. juni kl til søndag den 5. juni kl
Hverdagsliv for gamle voksne Inger-Lise Dyrholm & Knud Ramian, Center for Kvalitetsudvikkling, Region Midtjylland
Derfor skal vi STRÆKKE UD når vi kan
Bipolar affektiv sindslidelse Patienter og pårørende
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Mestringsstrategier Hvad kan jeg selv gøre?
Session 7 – Livsstil Undervisere:
Unipolar depression – Patienter og pårørende 4 og 5
Hjerterehabiliteringen Roskilde Sygehus
Søskende, søvn, kost og motion Psykoedukation Forældre til børn og unge med angst og depressive tilstande.
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Patientundervisning 1. session Bipolar lidelse Generelt om Bipolar Affektiv sindslidelse.
Patientundervisning 6. Session Unipolar depression Håndtering af kognitive vanskeligheder.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Scandic Silkeborg, 23. marts 2012 Ved direktør Hans Bach Indsatsen for jobklare ledige mellem 25 og 29 år i Beskæftigelsesregion Midtjylland Kvalitativ.
Forandringskompasset. Program 9:00- 9:15Velkommen og formål med dagen 9:15- 10:00Introduktion til kompassets forandringsfaser + mini øvelse 10:00-10:15Pause.
min sommerferie på malorca
Psykoedukation skizofreni
Velkommen til Round Table
Jonathan Back to Back 1. Jonathan har ingen venner Han lever for sig selv Dagen går med tunge skridt Mod dybet i hans sjæl Og pigen skrev det sidste brev.
Jonas, Oliver og Kasper T.
Få styr på ordklasserne
Stråle-Simon og jagten på de sure kræftceller
Præsentationens transcript:

Ældres aften og natteliv

I dagens løb Den gode nat: Natten glemmes hurtigtNatten glemmes hurtigt Man er beskæftiget med meningsgivende aktiviteter, og man får dagslys og motion nokMan er beskæftiget med meningsgivende aktiviteter, og man får dagslys og motion nok Træthed er forbigående efter frokostTræthed er forbigående efter frokost Det andet: Opmærksomhed på træthed og tristhed Skylden skydes på natten Man undgår at anstrenge sig Man små sover flere gange i løbet af dagen K. Ramian m. fl

Fokus på aktivitet til de ældre i løbet af dagen sikrer bedre nattesøvn Undersøgelse med 140 plejehjemsbeboere med demens som målrettet fik tilbudt sociale aktiviteter i løbet af dagen.Undersøgelse med 140 plejehjemsbeboere med demens som målrettet fik tilbudt sociale aktiviteter i løbet af dagen.Resultat: -Testgruppens nattesøvn forbedredes signifikant når de fik tilbudt individuelt tilrettet social aktivitet i løbet af dagen således at de ikke slumrede hen flere gange i dagens løb. JAGS 53: , 2005 JAGS 53: , 2005

Hvor meget skal de ældre sove i løbet af dagen? Forskning viser at en lille lur på max ½ time over middag, sikrer at de ældres fysiske aktivitet og koncentrationsevne bedres resten af dagen.Forskning viser at en lille lur på max ½ time over middag, sikrer at de ældres fysiske aktivitet og koncentrationsevne bedres resten af dagen. Hvis man ikke sover længere end ½ time, så har det ingen indflydelse på kvaliteten af nattesøvnen. Tværtimod sikrer det en længere og mere aktiv aften for den ældre.Hvis man ikke sover længere end ½ time, så har det ingen indflydelse på kvaliteten af nattesøvnen. Tværtimod sikrer det en længere og mere aktiv aften for den ældre. Hirofumi Tanaka 2002 Hirofumi Tanaka 2002

Aftentiden Den gode nat:Den gode nat: Liv om aftenenLiv om aftenen Drikker kun lidtDrikker kun lidt B-mennesker rører sigB-mennesker rører sig Tænker positivt om dagens forløbTænker positivt om dagens forløb Det andet: Drikker kaffe eller alkohol Kan ikke slippe dagens negative oplevelser Går i seng alt for tidligt K. Ramian m. fl

Hvordan kan man skabe den gode aften som er befordrende for den gode søvn? Man samles om noget socialt: en film, en god historie og andet?Man samles om noget socialt: en film, en god historie og andet? Individuelle tilbud: FodbadFodbad En varm kop mælkEn varm kop mælk Den gode samtaleDen gode samtale Et lille hyggemåltidEt lille hyggemåltid