Internationalisering i og udenfor Danmark: Udover studieretningsfagene samfundsfag, matematik og psykologi inddrages andre fag, så oplagte tværfaglige.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Drømmescenarie – om 2 til 3 år
Advertisements

Velkommen til Handelsskolernes Grundforløb hg
NGG-INFO 1.
Velkommen til Christiansfeld Skole
NGG.
Faaborg Gymnasiums udbud og oprettelse af studieretninger
Handelsgymnasium Rønde
Velkommen til orienteringsmøde Odense Katedralskole.
Rungsted Gymnasium.
Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag
Science in Action en studieretning med Matematik A, Kemi A, Fysik B.
Hvor står vi nu, og hvor er vi på vej hen? Timbuktufonden
International profil for b-klassen
International linje en forsøgsordning Hvem er vi? Hvad er det vi kan / vil / skal Internationalt læringsmiljø / flersproget tilgang Fokus den internationale.
NGG.
Internationalisering UNDERVISNINGSPLAN. Navigation BAGGRUND Folkeskoleloven og Fælles Mål MÅL – og vision RAMMERUNDERVISNINGSPLAN Eleverne - aktive deltagere.
Velkommen til Lemvig Gymnasium Orienteringsmøder 2011
HF på Falkonergården 2011.
Optagelseskrav på hf Afsluttet 10. klasse og direkte på hf
STUDIERETNINGSTONING PILOTPROJEKT DISPOSITION  Indledende kommentarer  Rammerne for pilotprojektet  Det PR skal høres om  Eksempel på en.
Roskilde Katedralskole stx – det almene gymnasium
Velkommen til Handelsgymnasiet hhx
Gymnasiets opbygning Studentereksamen STX OptagelseStruktur Grundforløb og studieretninger Valgfag.
Samfundsvidenskabelig studieretning Team Danmark
Projektopgave klasse.
International Linje.
HHX – HANDELSGYMNASIET IKAST
Studentereksamen - stx
Velkommen til åbent hus på
International Økonomi A
Studieretningen Engelsk A – Spansk A med Samfundsfag B Falkos sproglige studieretning.
Turen går til Indien Engelsk, religion, historie og idræt 3.G, uge 41.
NGG-INFO 1.
Falkos sproglige studieretning
Internationalisering er en naturlig del af studieretningsfagene engelsk, fransk og samfundsfag, da der stiftes bekendtskab med sprog, samfundsforhold.
Kulturforståelse niveau C
Studieretningen Engelsk A –Spansk A Med Samfundsfag B Falkos sproglige studieretning.
Velkommen Til Klassemødet i 1x.
Engelsk er studieretningsfag i 2.f. Engelsk er studieretningsfag i 2.f. Engelsk er det naturlige omdrejningspunkt for den internationale profil i studieretningen.
NGG-INFO.
NGG-INFO.  Afsluttet 10. klasse.  Aflagt afgangsprøve i fagene: Både skriftlig og mundtlig: Dansk, matematik, engelsk. 10. klasse-prøve eller 9. klasse.
På CG er internationalisering et fokusområde på alle studieretninger. På CG er internationalisering et fokusområde på alle studieretninger. I denne studieretning.
International profil for n-klasse
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Falkos sproglige studieretning
STUDENTEREKSAMEN STX Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag Gymnasiets opbygning 1.
Udvikling af udskolingen Sortedamskolen Linjefagsudvalg Eva Susanne Lotte Oliver (Forældre) (Elever) (Lærer fra mellemtrinnet)
Køreplan for studieretningsvalget: Orientering i klasserne Fyraftensmøde for elever og forældre den 20. november Afgivelse af ønske senest 1.december kl.
NGG.
Orientering om studieretninger på RG En studentereksamen : 4 A-niveau, 3 B-niveau, 7 C-niveau 3 naturvidenskabelige fag på C Heraf.
Skriftlige opgaver Gymnasiet og HF
AT eksamen ”Mad og mennesker”
Valgfagsorientering 21. November 2011
Østre Borgerdyd Gymnasium
Gymnasiet (Stx)
Storgrupperejse efterår Om processen indtil nu: Storgrupperejsen - en stor udfordring at få taget de rette beslutninger omkring Hvor i forløbet.
Ny Fælles Naturfagsprøve
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
Hvad kan jeg efter 10. klasse ?
Pecha Kucha over: Lærer Læreruddannelsen Folkeskoleloven Innovation i lærerfaget Rene , Anne-Louise , Caroline
Obligatoriske fag Dansk A Teknik A Engelsk B Fysik B Kemi B Matematik B Teknologi B Biologi C Kommunikation/it C Samfundsfag C Teknologihistorie C 3 studieret-
Samfundsfag Frisholm. Indhold Økonomi Sociologi Politik.
Ligheder/forskelle på HHX – STX – HTX De har helt den samme struktur, dvs. ½ års grundforløb og 2½ års studieretningsforløb. De tæller lige meget til videregående.
Fagkategorierne i projektet Humaniora Sprog, litteratur, historie, musik, kunst, religion, filosofi, medier Samfundsvidenskab Politik, økonomi, samfundsforhold,
Niveauer i ungdomsuddannelserne  A – Gymnasialt niveau ( 3 år )  B - Gymnasialt niveau ( 2 år )  C - Gymnasialt niveau ( 1 år ) / EUD  D - EUD-fag.
Velkommen Orientering til nye HF-elever.
STØVRING GYMNASIUM Studieretningsønske 2017.
Det handler om eleverne
Det rullende Universitet
Mulighederne i ungdomsuddannelserne - PowerPoint
Præsentationens transcript:

Internationalisering i og udenfor Danmark: Udover studieretningsfagene samfundsfag, matematik og psykologi inddrages andre fag, så oplagte tværfaglige muligheder bliver tilgodeset. Internationalisering i og udenfor Danmark: Udover studieretningsfagene samfundsfag, matematik og psykologi inddrages andre fag, så oplagte tværfaglige muligheder bliver tilgodeset. Mulighederne i Danmark Mulighederne i Danmark Samfundsfag: Der er tradition for samarbejde med mange forskellige institutioner og organisationer samt med uddannelsessteder. Samfundsfag: Der er tradition for samarbejde med mange forskellige institutioner og organisationer samt med uddannelsessteder. Matematik: Samarbejde med forskellige uddannelsessteder. Matematik: Samarbejde med forskellige uddannelsessteder. Psykologi: Samarbejde med mange forskellige institutioner og uddannelsessteder. Psykologi: Samarbejde med mange forskellige institutioner og uddannelsessteder. Sprogfagene: Der stiftes bekendtskab med sprogene og kulturerne i andre lande. Især engelsk er en oplagt samarbejdspartner i alle tre år, da hele klassen har faget. Sprogfagene: Der stiftes bekendtskab med sprogene og kulturerne i andre lande. Især engelsk er en oplagt samarbejdspartner i alle tre år, da hele klassen har faget. Naturgeografi, fysik, kemi og idræt: Internationale problemstillinger kan også inddrages i disse fag. Naturgeografi, fysik, kemi og idræt: Internationale problemstillinger kan også inddrages i disse fag.

Tværfaglige muligheder Tværfaglige muligheder Især i de fastlagte AT-forløb er der mulighed for at arbejde tværfagligt og tværfakultært; Især i de fastlagte AT-forløb er der mulighed for at arbejde tværfagligt og tværfakultært; SRO-opgaven giver studieretningsfagene, samfundsfag og matematik, muligheder for et stærkt tværfagligt samarbejde i 2.g. SRO-opgaven giver studieretningsfagene, samfundsfag og matematik, muligheder for et stærkt tværfagligt samarbejde i 2.g. Mulighederne udenfor Danmark Mulighederne udenfor Danmark De forhold, man arbejder med i Danmark omkring internationalisering, gælder også for arbejdet udenfor Danmark. De forhold, man arbejder med i Danmark omkring internationalisering, gælder også for arbejdet udenfor Danmark.

Institutioner mm. og det omkringliggende samfund inddrages: Institutioner mm. og det omkringliggende samfund inddrages: gæstelærere gæstelærere længere og kortere besøg; f.eks. i forbindelse med ekskursion længere og kortere besøg; f.eks. i forbindelse med ekskursion anvendelse af forskellige institutioners og organisationers hjemmesider og materialer anvendelse af forskellige institutioners og organisationers hjemmesider og materialer direkte henvendelse til personer, f.eks. i forbindelse med projekter direkte henvendelse til personer, f.eks. i forbindelse med projekter besøg hos forskellige trossamfund og på museer besøg hos forskellige trossamfund og på museer Studierejser Studierejser Rejsemålene vil typisk være en by af en vis størrelse i Europa, hvor eleverne kan udvide deres viden og forståelse for kræfterne bag verdens staters udvikling og udviklingen af demokrati samt af byer og befolkning, byer og byplanlægning, arkitektur mv. Rejsemålene vil typisk være en by af en vis størrelse i Europa, hvor eleverne kan udvide deres viden og forståelse for kræfterne bag verdens staters udvikling og udviklingen af demokrati samt af byer og befolkning, byer og byplanlægning, arkitektur mv. Den valgte by er Istanbul. Den valgte by er Istanbul.

Studierejsen foregår i uge 14 i foråret 2011 i 2. g. Studierejsen foregår i uge 14 i foråret 2011 i 2. g. Mål og fagligt indhold fastlægges først i efteråret Mål og fagligt indhold fastlægges først i efteråret Studieturen indgår som led i AT7. Studieturen indgår som led i AT7. De deltagende fag bliver samfundsfag og historie; men andre fag kan også indgå, fx religion. De deltagende fag bliver samfundsfag og historie; men andre fag kan også indgå, fx religion. Rejsemålet er Istanbul. Rejsemålet er Istanbul. Derudover kan der blive tale om mindre ekskursioner; f.eks. til Malmø, Hamborg eller andet. Derudover kan der blive tale om mindre ekskursioner; f.eks. til Malmø, Hamborg eller andet. Teamkoordinator for k-klassen: Irene Kaufmann og Kristian Gustavussen Teamkoordinator for k-klassen: Irene Kaufmann og Kristian Gustavussen