Mapning af 1 til mange forbindelser

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Relationer En relation mellem to mængder er en generaliseret funktion
Advertisements

Kort om JavaScript Afvikles i browser på klienten Sendes fra server (php, asp, aspx, htm) eller startes i klient som htm/html fil. Skabelon: –”main” -
Datavask 9. oktober 2006.
Stored Procedure Stored Procedure er programstumper, der gemmes i databasen og afvikles op databaseserveren på samme måde som forespørgsler. Med Stored.
Introduktion til CMS. Indhold ● Forberedelse af indhold til hjemmeside ● Opsætning af hjemmeside (CMS)
Mapning af klasser til relationer
Relationsstyper En-til-en relationer: TABEL 1 NAVN ID Peter Hansen 1
Velkommen til Softwarekonstruktion
Databaser Teori.
Dagsorden: Formål: Jeres websider skal layoutes i bokse/sektioner
Relationsdatabaser og SQL
07 – Kort om OO Introduktion.
TS-diagrammer (databaser, del 5)
Felter og nøgle-felter (databaser, del 6)
Eksamensspørgsmål: 4: Brugen af nøgler i en "Relationel DB" herunder: Primary Key og Foreign Key samt Super Key og Candidate Key.
Dannelse af data grundlag i Gentofte Kommune
Informationsteknologi B-A, HHX, 2005,
Mapning af 1 til mange forbindelser
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
Programklasser for bladhus Abonnement tænkes aggregeret til Kunde og associeret til Blad. Kunde bliver creator. Såvel Kunde som Blad kommer til at have.
Beskrivelses- og analyse-teknikker understøttet af Oracle Designer
04.1 Mathiassen, Munk-Madsen, Nielsen & Stage, 2001 © Struktur Oversigt, principper og teknikker Kapitel 4.
NOEA/IT FEN - Databaser/Sikkerhed 1 Lektion 10 Sikkerhed og integritet Områder Autorisationsmatrix Realisering i SQL.
1 Dagens gang Repeter systemvalg Gennemgang af klasser og strukturer (kap. 3+4 OOA+D) Tavle opgave Gruppe opgave til næste gang.
2:Relations modellering og design regler.
Relationsdatabaser og SQL
7. SQL constraints og triggers1 Aktive elementer i SQL.
Dagens gang Sidste uges opgaver Databaser Opgaver til næste gang
Powerpoint Jeopardy Data flow diagrammer Entity relationship diagrammer State diagrammerSammenhænge mellem systemmodeller
1 HMAK XMLRelationel model og XMLNOEA / PQC 2005 SQLServer og XML Hent data via URL Generering af xml –Raw –Auto –Explicit Hent data via template Evt.
NOEA/IT FEN - Databaser/modellering 1 Tabeldesign Omformning af E/R-modellen til relationelle skemaer.
SQL – Oracle Relationsdatabase
Data Dictionary (databaser, del 7)
Den relationelle model
SQL – Oracle Relationsdatabase
Relationelle databaser og XML
17.1 Mathiassen, Munk-Madsen, Nielsen & Stage, 2000 © Implementering Principper, teknikker og vurdering Kapitel 17.
2009NOEA/IT - Databaser/arkitektur1 Den relationelle model En teoretisk model for databaser Hviler på et sundt teoretisk grundlag Omfatter: Datastruktur.
HTML 2. Lister – ul og ol tags En uordnet liste første element anden element tredie element En ordnet liste første element anden element tredie element.
8.7 Security: Grant and revoke1 Sikkerhed 8.7 Security and User Authorization in SQL.
Normalisering Sund Fornuft!. Normalformer 1. Normalform Ingen repeterende felter Der eksisterer en primær nøgle 2. Normalform Tabellen skal være i 1NF.
Eksempel på realisering af domænemodel
GP 8, 24/ Grundlæggende programmering Efterår 2001 Forelæsning 8 onsdag 24/ kl. 9:15 – 12:00.
Data Warehouse 8. semester forår 2010
KONTERINGS SPILLET Tietgenskolen, Jan Christiansen.
Objekter og klasser Rasmus D. Lehrmann DM
ER-modellering1 Analyse af data og sammenhæng mellem data.
DIEB4.1 Kursusgang 4 Oversigt: Sidste kursusgang Opgaver Aktivitet 2: Generer design (fortsat) Design af interaktionselementer.
Intro Databaserne? Gik det som det skulle?. Databasestøttet webpublicering Forelæsning nr 8 Hvorfor data i en RDB (relationel database)? Databasemodellering.
3. Objekt Orientering og Relations Databaser
NOEA/IT FEN - Databaser/modellering 1 Datamodellering Den udvidede (enhanced) E/R-model (EE/R- modellen) Begreber Diagrammering Omformning til.
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
DIEB4.1 Kursusgang 4 Oversigt: Sidste kursusgang Opgaver Aktivitet 2: Generer design (fortsat) Design interaktionselementer Analysedokumentet.
OOD  Relationel database: Klasser Hver klasse afbildes over i en tabel. Klassens navn bruges som navn på tabellen. Hver af klassens attributter afbildes.
2009Softwarekonstruktion / DB-design 11 Databasedesign 1 Fra begrebsmæssig model til relationel model.
Oracle Application Express Lektion 2 7. Semester 2008.
Database.
Database Some walk through. Database Design – Begreber 1 Database: En fælles samling af logiske relaterede data (informationer) DBMS (database management.
E/R-diagrammering 7. Semester.
Grundlæggende DW, HTML, CSS, udskæring.
Den relationelle model
 Jens Bennedsen 2002Objektorienteret systemudvikling Design klasse model ”Klassemodellen på vej til kode”
 Jens Bennedsen 2002Objektorienteret systemudvikling Persistens.
Oracle Application Express Lektion 1 7. Semester 2008.
Klassehierarkier Specialisering vha. subklasser. dIntProg, E05Klassehierarkier.2 Oversigt Eksempler på specialisering –Aktør, Koreograf, Skuespiller,
 Jens Bennedsen 2001Multimedie programmering13.1 Lingo Objectorienteret Lingo.
Jesper Mosegaard Multimedie Programmering E2003 MMProg uge46 Ancestor.
Formularer (Access, del 3). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller Vi.
Database Some walk through lv/ Figures & some text from: © Pearson Education Limited 1995,
Effektiv kommunikation med virksomheder - hvordan?
Præsentationens transcript:

Mapning af 1 til mange forbindelser Bjørk Boye Busch – TietgenSkolen/EAL

Mapning af 1 til mange forbindelser Ved 1 til 1 forbindelser må man beslutte hvilken klasse der skal oprettes først og så definere forbindelsen som en 1 til 0:1 forbindelse Hver klasse mappes til en tabel med alle klassens attributter som felter og et nyt ID-felt som nøglefelt. Associeringen / aggregeringen ordnes ved at indsætte ID-nøglefeltet fra tabellen på 1-siden i tabellen på *-siden som fremmednøgle. Bjørk Boye Busch – TietgenSkolen/EAL

Mapning af mange til mange forbindelser Bjørk Boye Busch – TietgenSkolen/EAL

Mapning af mange til mange forbindelser Hver klasse mappes til en tabel med alle klassens attributter som felter og et nyt ID-felt som nøglefelt. Associeringen ordnes ved at optette en ny "connection"-tabel der indeholder nøglerne fra de to tabeller der forbindes som fremmednøgler. Nøglen i den nye tabel laves enten som en sammensat nøgle af de to fremmednøgler eller der oprettes en et nyt ID-nøglefelt for "connection"-tabellen. Den sidste løsning giver mulighed for at have samme forbindelse mellem 2 elementer flere gange, hvorimod den første kun giver mulighed for at have den samme forbindelse een gang. Ved 0:1 forbindelse skal fremmed-nøglen i "connection"-tabellen fra 0:1 siden sikres mod duplikater (unique) - i ovenstående er det A-ID i "connection"-tabellen der skal være unique. Bjørk Boye Busch – TietgenSkolen/EAL

Mapning af arv Løsning med een tabel pr. klasse Bjørk Boye Busch – TietgenSkolen/EAL

Mapning af arv Løsning med een tabel pr. klasse Superklassen (Class-A) mappes til en tabel med alle klassens attributter som felter og et nyt ID-felt som nøglefelt, samt evt. et typefelt. Subklasserne (Class-B og Class-C) mappes til en tabel med alle klassens attributter som felter og et nyt ID-felt som nøglefelt, idet der bruges samme navn som for nøglefeltet på superklassen (Class-A). Nøglefeltet i subklasserne gøres samtidig til fremmednøgle til superklassen (Class-A). Der kan med fordel envidere etableres et View, der alene omfatter superklassens felter, samt et View for hver subklasse, der omfatter såvel superklassens som subklassens felter idet nøglen fra subklassen (Class-B og Class-C) udelades. Disse View for subklasserne kan bruges til oprettelse og sikre mod at der oprettes en række i flere tabeller med samme nøgle til en super-tabel række. Bjørk Boye Busch – TietgenSkolen/EAL

Mapning af arv Løsning med een tabel pr. subklasse Bjørk Boye Busch – TietgenSkolen/EAL

Mapning af arv Løsning med een tabel pr. subklasse I denne løsning afspejler tabellerne ikke arvestukturen, men denne elimineres. Suberklassene (Class-B og Class-C) mappes til hvar til en tabel med såvel superklassens attributter som egne atributter som felter og et nyt ID-felt som nøglefelt. Der kan ikke i databasen umiddelbart sikres mod at der anvendes samme nøgle-vørdi i de 2 tabeller Der kan etableres et View med UNION, der afspejler superklassen, men et sådan kan ikke anvendes til oprettelse og opdatering. Bjørk Boye Busch – TietgenSkolen/EAL

Mapning af arv Løsning med een tabel pr. superklasse Bjørk Boye Busch – TietgenSkolen/EAL

Mapning af arv Løsning med een tabel pr. superklasse I denne løsning afspejler tabellerne ikke arvestukturen, men denne elimineres. Der er endvidere problemer med tomme felter. Der laves en tabel med alle attributter fra såvel super som subklasserne og desuden et typefelt og et nyt ID-felt som nøglefelt. Der kan etableres et Views der afspejler såvel superklasse som subklasserne. Bjørk Boye Busch – TietgenSkolen/EAL