Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Oracle Application Express Lektion 1 7. Semester 2008.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Oracle Application Express Lektion 1 7. Semester 2008."— Præsentationens transcript:

1 Oracle Application Express Lektion 1 7. Semester 2008

2 Pålogning og indgang For at anvende APEX anvendes adressen http://puffin.sit.aau.dk:7777/apex I Workspace og username skrives det brugernavn Indtast derefter dit password. Tryk LOGIN Nedenstående menu indeholder tre værktøjs ”kapitler”. Applikation Builder – anvendes i udviklingsarbejdet af formularer og rapporter SQL Workshop fungerer som en grafisk styret løsning hvor alle former for SQL kan oprettes, ændres og sammenkædes Utilities indeholder funktioner til hjælp under dataflytning, DDL generering o.m.a.t.

3 Application Builder Ved valg af APB åbnes ovenstående menu Tre muligheder for videre handling –IMPORT, CREATE, RUN Ved at dobbeltklikke på en af ovenstående symboler, aktiveres mulighed for at åbne applikationen.

4 Arbejde med applikationer Run Applikation – aktiverer applikationen Supporting Objects – tilbyder løsninger der kan guide en kommende bruger gennem løsningen. Shared components – indeholder muligheder for at tilpasse udseende af applikationer Import/export – anvendes i forbindelse med publicering af applikationen.

5 SQL Workshop SQL Workshop er et grafisk støtteværktøj der bidrager til arbejdet med at oprette tabeller, ALTER tabeller og sammenkoble tabeller. Undermenupunkterne er henholdsvis: –Object browser – Grafisk navigering vedrørende koder –SQL Commands – giver mulighed for direkte at indskrive og afvikle SQL –SQL Script – giver mulighed for at uploade og afvikle Scripts –Query Builder – er et GUI til støtte under arbejdet med Tabeller

6 Oprettelse af hvad? Table – er oprettelse af tabeller View – fungerer som Virtuelle tabeller, med virtuel menes data der placeres i hukommelsen – altså ikke fysisk i databasen Index – anvendes i forbindelse med optimering af datahøst, indeksering af data gør søgning hurtigere Sequence – anvendes i forbindelse med nummerserier, f.eks. I forbindelse med autonummerering af syntetiske nøgler. Type – oprettelse af præfabrikerede attributter Package – en pakke af SQL, samt de data der er forbundet med denne SQL Procedure – afvikles gennem execute eller betingelsesbestemte regler if..then..else Function – Aggregatfunktioner, (eller oversat måske) fast formel metode Trigger – henviser til en bestemt handling der skal udføres i en given situation, er ikke SQL, men et lignende – side 156, Søren Vang Database link – opnå adgang til andre datakilder Materialized View – det samme som et View, men er er fysisk lagt i en tabel, hastighedshensyn Synonym – Hvis tabeller har lange navne kan der oprettes et synonym

7 Hvad med de andre tre?

8 Utilities Utilities er en samling af vedrørende hjælpeværktøjer, i forbindelse med almindeligt database vedligeholdelse og import og eksport af data.


Download ppt "Oracle Application Express Lektion 1 7. Semester 2008."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google