NemID har en offentlig digital signatur

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Vil du have en fuldmagt fra en borger?
Advertisements

En lille vejledning til ændring af skærmens udseende.
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
En lille introduktion Angående links til
v/ Flemming Faber Souschef, IT-Sikkerhedskontoret
Parameteroverførsel i OIM Mellem portal og serviceprovider.
Sådan kommer I i gang med digital signatur
Muligheder for avanceret modtagelse i Digital Post for virksomheder
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Din kontakt med det offentlige starter på nettet
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
Hvad skal vi i dag? Hvad er NemID?
Netbank Det offentlige Dk e-Boks
ForældreIntra Østerhøjskolen Formålet er
Velkommen .
Efter lang tids fravær på virk
Internet til alvor og sjov
Links Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
Hvad er CURIS? CURIS er et IT-system til registrering af forskning og formidling på KU CURIS er navnet for Copenhagen University Research Information System.
Information / vejledning om nye muligheder for: Version Copyright DKVS -THEMCOM 1) Online adgang til Militært Tidsskrift. 2) Behandling af egne.
NemID = den nye digitale signatur
Postkasser Sådan sendes post fra Digital Post Lars Sommer –
Design og arkitektur for borger.dk
Tilmelding til ungdomsuddannelser 2010
Tjekliste Er din myndighed klar til Digital Post? Kan din myndighed modtage og besvare digital post? Test om det virker Sørg for at teste, om myndigheden.
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Vil du godkende eller afvise en forespørgsel om en fuldmagt?
Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har givet?
Convergens / Mads Anker Højlund
Digital Post til foreninger Kommunikation mellem det offentlige og din forening.
Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har fået?
1 Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har fået? Hvis du som medarbejder har fået en fuldmagt af en borger, betyder det, at du kan handle på vegne af.
Skal du digitalisere en fuldmagt, du har fået på papir fra en borger?
INTRODUKTION. PROGRAM o Hvad er o Hvad kan jeg bruge det til? o Hvordan gør man? o Prøv selv /opgaver o NemID o ”Min side” og ”Post” o Opsamling ?
Kursus om borger.dk og brugen af digital signatur
Vil du tilbagekalde en fuldmagt på vegne af en borger?
Datasikkerhed og Kryptologi Ivan Damgård, Datalogisk Institut, Århus Universitet.
 ForrigeForfra X LukNæste  Vis igen Du er her: Niveau 1 - Trin 1 - Opgaven - Indledning Først skal du… Først skal du lige arrangere vinduerne, så de.
2010.  ¤Opslagssider:  Find denne adresse:   Det officielle Danmarks hjemmeside - Statens Information - især med statistik. Oversigt over alle myndigheder.
Version 3.1 Velkommen til introduktion af Digital Post PS: Er du dårligt hørende eller seende, så flyt venligst op foran. Side 1.
NemHandel, OIOUBL og lovgivning
2010.  ¤Opslagssider:  Find denne adresse:   Det officielle Danmarks hjemmeside - Statens Information - især med statistik. Oversigt over alle myndigheder.
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Vil du kontrollere hvilken fuldmagt, en person har?
For at få en postkasse på borger.dk, så du kan kommunikere digitalt med det offentlige, skal du være logget på med din digitale signatur. Du klikker nu.
Hvad kan borgerne på sundhed.dk?
Digital Signatur Hvad er Digital Signatur?
Digital Forvaltning (44405) Introduktion til Digital Forvaltning1 Digital Forvaltning ”Bedre service..” ”Lavere omkostninger…”
Digital signatur i Aalborg Kommune Nordjyske eDage 10.sept Joan Rasmussen,IT-Kontoret projektleder.
Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital fuldmagt. Det kan eksempelvis være, at du skal.
1 Vil du se detaljer om en fuldmagt, en borger har fået? Som betroet medarbejder eller lignende kan du opnå mulighed for at se detaljer om en fuldmagt,
1 Vil du tilbagekalde en fuldmagt, du har fået? Hvis du er blevet udpeget som en, der kan handle på en borgers vegne i en digital løsning, er du blevet.
Fællesoffentlig brugerstyring Brugerstyringssekretariatet i Økonomistyrelsen v/ Ellen Syberg.
Kontaktlærersamtale på fredag. Digital dannelse  Digital dannelse handler i høj grad om etik, når man er på internettet og de sociale medier.
5: Har du en digital postkasse, hvis ja, hvad har du så modtaget?
Modul 8: ”Sådan bruger du digital post og e-boks”
Hvordan ændrer jeg teksten på min hjemmeside?
BILAG 3a -Registrering -Udstedelse -Vedligeholdelse
Undgå falske beskeder Hackerne beder om dine personlige oplysninger i en mail eller sms. Det ville pengeinstitutter, virksomheder eller myndigheder aldrig.
Hold dit NemID for dig selv
Link til video:
Modul 07, Elektronisk post
Opret fremmed kursus Blå kurser: Fremmed kurser
Hvad har vi været igennem?
Sikker adfærd er vigtig I det offentlige arbejder vi ofte med personoplysninger, som er følsomme eller skal behandles fortroligt Sikkerhedspakken.
Sikker adfærd er vigtig Som lærere arbejder vi med væsentlige og ofte fortrolige eller følsomme informationer, og dem skal vi passe godt på Sikkerhedspakken.
Hold dit NemID for dig selv
Inspirationsdag 2018 It-sikkerhed It-afdelingen i Sekretariatet
Præsentationens transcript:

NemID har en offentlig digital signatur OCES Offentlige Certifikater til Elektronisk Service.

OCES Med OCES-certifikatet er der ifølge Datatilsynet skabt den nødvendige garanti for, at alle almindelige transaktioner mellem myndighed og borgere kan foregå tilstrækkelig sikkert. Det vil sige, at de kommunikerende parter både kan være sikre på hinandens identitet og på, at deres meddelelser ikke ændres, uden at det efterfølgende kan konstateres. Og hvis meddelelserne krypteres, kan parterne være sikre på, at meddelelserne ikke læses af uvedkommende undervejs. Dermed lever certifikatet også op til Persondatalovens krav om beskyttelse af personoplysninger, når disse blot overføres mellem to parter i krypteret form.

OCES NemID med offentlig digital signatur (OCES-certifikatet) gælder i tre år. NemID blev lanceret for lidt over tre år siden i sommeren 2010, så alle brugere vil opleve - eller har netop oplevet - at deres certifikat skal fornyes. Dermed skal brugere af nøglevisere være klar til at finde deres nøglekort frem, når de får besked om certifikatopdatering via appletten, oplyser han.

OCES Brugere bliver advaret, inden opdateringen skal finde sted, men hvis du ønsker det, kan du sagtens forny NemID med offentlig digital signatur nu,. Så er du sikker på at kunne bruge NemID de næste tre år. Du fornyer NemID med offentlig digital signatur ved at logge på selvbetjeningen på www.nemid.nu og vælge det nederste menu-punkt ”Forny NemID”. Husk efterfølgende at aktivere det nye certifikat ved at vælge ”Aktiver certifikat” eller ved at logge på selvbetjeningen igen.

Log på nemid.nu

Advarsler og reklamer

Kopier billeder og tekst fra nettet Åbn Datastuens hjemmeside Klik på EDB-sider Klik på linket Jul nederst til højre