I forbindelse med iltmangel nedsættes det tidsrum, hvor man er i stand til at handle fornuftigt (TUC), ved ? Fysisk aktivitet. Indtagelse af væske. Indtagelse.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Behandling Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Advertisements

Gammelheds-Philosophy
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Du er helt udkørt og føler dig presset.
Hjerte-kar sygdomme Det SYGE hjerte.
Evaluering af Projekt Unge
Du er ret træt og frustreret……
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Se BL 6-05 og/eller spørge en flyvelæge.
Stop snifning – men undgå panik
Vejret Vandet i luften.
YOGA - midt FORENING
Ved du, at du kan få hjælp hos os, hvis du eller din partner snorker?
Hvad forstås ved udtrykket ”White out” ?
I dag er temaet Visualisering
Og hvordan man håndterer den.
Idræt - også for sindslidende
Søvn og afslapning Mange tror, at de kan vinde tid ved at sove noget mindre. Men i virkeligheden drejer det sig ikke om, hvor meget tid du har til.
Hvis du på tænker at anvende medicin til en eller anden mindre sygdom og er i tvivl, kan du ? a) Flyve uden videre, og se, hvad der sker. b) Spørge på.
Temadag Funktionelle lidelser.
Alt du skal vide i ét oplæg!
Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til patienter med skizofreni
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
Du trækker vejret med dine lunger
Husk at slå lyden til, hvis du vil have præsentationen læst op.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Velkommen til en gennemgang af rollerne Problembæreren Problembæreren Hjælperen Hjælperen Katalysatoren Katalysatoren.
Velkommen. Psykoedukation... betyder undervisning (om psykisk sygdom). Film Dias Spørgsmål og svar Opgaver Varighed: 1 time.
Session 16: Hvad forstår vi ved sundhed Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Spørgsmål: 1 Hvad er en knallertansvarsforsikring? Svarmuligheder: Ja
Tilstødende sygdomme og stress
Omgangstone og kollegialitet
Tegning; ”Frihedens allegori”, F. M
Bl.a. baseret på bogen »Meditation« af Mette Kold. Kapitel 9
MAMMA MIA Dette er en fortsættelse af Part 1. Heri blev slået fast, at intensive forsøg har bevist, at mænd kan forbedre deres livskvalitet og helbred.
Hjerte-kar sygdomme Rygning.
DBT Mere om ACCEPT (Fælles for alle mindfulness-tilgange)
Risikofaktorer
Psykoedukation til patienter med skizofreni
‘Retorik om KOL og rygning’
Fysisk aktivitet Fysisk aktivitet har en lang række gavnlige virkninger på helbredet Musklerne og skelettet bliver styrkede Motorikken forbedres Immunforsvaret.
Hjerte & Kredsløb.
Hvad kan jeg opnå ved træning?
Når glæden går i baglås Fødselsdepression
KOL Vægt og KOL.
Kroppen på job.
Eksamensangst. Fredensborg den 9 maj..
TRÆK VEJRET.
Stress En folkesygdom?.
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
Patientundervisning 7. Session Bipolar lidelse
Symptomer Kernesymptomer: Dårligt humør, nedtrykt og trist
Psykoedukation skizofreni
Psykoedukation skizofreni
Psykoterapeutisk afsnit F4 PSYKIATRISK CENTER FREDERISKBERG.
Luftens sammensætning og åndedrættet.
Menneskes ydeevne og begrænsninger
Hvor stor en del af flyhavarier er forårsaget af menneskelige fejl ?
Se BL 6-05 og/eller spørge en flyvelæge.
Oplæg om syre-base.
HJERTE OG LUNGER.
Naturfag Bjergsnæs Efterskole
I forbindelse med iltmangel nedsættes det tidsrum, hvor man er i stand til at handle fornuftigt (TUC), ved ? Fysisk aktivitet. Indtagelse af væske. Indtagelse.
Førstehjælpens 4 hovedpunkter
Førstehjælpens 4 hovedpunkter
Førstehjælpens 4 hovedpunkter
Fysisk aktiv under indlæggelsen Stående øvelser
MENSTRUATION.
Trine Klostergaard, Psykolog v. Lokalpsykiatrien Middelfart
Præsentationens transcript:

I forbindelse med iltmangel nedsættes det tidsrum, hvor man er i stand til at handle fornuftigt (TUC), ved ? Fysisk aktivitet. Indtagelse af væske. Indtagelse af ilt fra iltmaske. Stærk sol. Fysisk aktivitet.

Hvilken indflydelse vil en stor positiv G-påvirkning bl. a Hvilken indflydelse vil en stor positiv G-påvirkning bl.a. have på ilttilførselen til hjernen ? Ingen. Ilttilførselen vil blive forøget. G-påvirkningen vil kun have betydning i begyndelsen, hvorefter den vil stabilisere sig. Der vil kunne indtræffe iltmangel i hjernen på grund at tyngdevirkningen. Der vil kunne indtræffe iltmangel i hjernen på grund at tyngdevirkningen.

Kan give lungeødem (væskeudsivning i lungerne) Kan brugen af pulverslukkere få nogen indflydelse på din helbredstilstand ? Ildslukkere kan ikke få nogen indflydelse på helbredet. Kun hvis de bruges på jorden. Kan give lungeødem (væskeudsivning i lungerne) Har kun betydning såfremt ildslukkeren benyttes under flyvning. Kan give lungeødem (væskeudsivning i lungerne)

Hvorledes kan symptomerne på hyperventilation afhjælpes ? Ved genånding et par gange i en plasticpose. Ved at se ud på horisonten. Ved dybe indåndinger. Ved at trykudligne ørerne. Ved genånding et par gange i en plasticpose.

Hvorledes konstateres iltmangel ? Blandt andet ved øget puls og vejrtrækning samt kriblen i arme og ben. Øget appetit. Bedre dømmekraft. Kan ikke konstateres. Blandt andet ved øget puls og Vejrtrækning samt kriblen i arme og ben.

Hvilke symptomer er typisk for hyperventilation ? Opstemthed. Snurren i fingere, tærer og læber samt kold sved. Forvirring. Rastløshed. Snurren i fingere, tærer og læber samt kold sved.

Hvornår anbefales det at anvende ilt ved flyvning ? Ved flyvning i trykhøjder over 10.000 fod. Ved flyvning i trykhøjder over 5.000 fod. Ved flyvning i trykhøjder over 15.000 fod. Ved flyvning i trykhøjder over 18.000 fod. Ved flyvning i trykhøjder over 10.000 fod.

Hyperventilation (dvs Hyperventilation (dvs. uhensigtsmæssig øget vejrtrækning) kan udløses af ? Nervøsitet, angst. Søvn. Træthed. Findes ikke. Nervøsitet, angst.

Følsomheden for iltmangel i højden er ? Oftest uforudsigelig. Altid den samme. Ens hos alle Ikke noget problem i flyvning. Oftest uforudsigelig.

Hvis muligt tage 100 % ilt og herefter fortsætte flyvningen. Hvorledes kan du afgøre om utilpashed og snurren i fingre, tæer og læber stammer fra iltmangel eller hyperventilation ? Ved at lukke øjnene kortvarigt. Fortsætte flyvningen i forventning om, at situationen udvikler sig positivt. Hvis muligt tage 100 % ilt og herefter fortsætte flyvningen. Gå i ventemønster og afvente en bedring at situationen. Hvis muligt tage 100 % ilt og herefter fortsætte flyvningen.

Hvorfor er kulilte farlig ? Bindes i blodet og mindsker iltindholdet. Kulilte er kun farlig i stor højde. Ødelægger lungerne. Ingen af delene Bindes i blodet og mindsker iltindholdet.

Dit iltapparat svigter totalt i trykhøjde 25000 ft Dit iltapparat svigter totalt i trykhøjde 25000 ft. Hvor lang tid kan du forvente at have til at fixe det eller komme ned ? 10 min. 3-4 min. 1 min. 20 min. 3-4 min.

Manglende ilttransport (blodkredsløb) til øjnene. Hvis en pilot ved et loop får sortnen for øjnene (Black out) skyldes det ? Manglende ilttransport (blodkredsløb) til øjnene. Iltmangel på grund af højden. At han er kulilteforgiftet. At han har spist for meget. Manglende ilttransport (blodkredsløb) til øjnene.

For at mindske faren for kulilteforgiftning ved et defekt varmeanlæg. Hvorfor er det tilrådeligt at have friskluftsdysserne åbne når flyets varmeanlæg er slået til ? For at mindske faren for kulilteforgiftning ved et defekt varmeanlæg. For ikke at komme til at lide af varme stress. For at mindske faren for brand i kabinen. For at undgå hyperventilation. For at mindske faren for kulilteforgiftning ved et defekt varmeanlæg.

I lavere højde end ventet. En ryger kan have helt op til 10 % af blodets iltkapacitet blokeret af kulilte. Iltmangel vil forventes ? I lavere højde end ventet. I større højde end ventet. Som vanligt. Kun hvis piloten også er overvægtig. I lavere højde end ventet.

At du får Black out eller GLOC ved lav pos. Gz. Hvis du ved rygflyvning forsøger at komme ud af det, ved at trække ud i et halvt loop nedad, risikere du ? Ingen ting. At du får mere neg. Gz. At du får Black out eller GLOC ved lav pos. Gz. At flyet ruller ud af loopet. At du får Black out eller GLOC ved lav pos. Gz.

Hvad vil der ske såfremt kulilte fra flymotoren siver ind i cockpittet under flyvning ? Der vil ikke ske noget. Man vil kunne risikere at komme til at lide af iltmangel og derved miste bevidstheden. Der vil være stor risiko for brand. Der vil være eksplosionsfare. Man vil kunne risikere at komme til at lide af iltmangel og derved miste bevidstheden.

Hvor længe kan man regne med at handle fornuftigt i 18 Hvor længe kan man regne med at handle fornuftigt i 18.000 fod uden trykkabine og uden tilførsel af ilt ? 5 min. 30 min. 50 min. 1 time. 30 min.