Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvor stor en del af flyhavarier er forårsaget af menneskelige fejl ?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvor stor en del af flyhavarier er forårsaget af menneskelige fejl ?"— Præsentationens transcript:

1 Hvor stor en del af flyhavarier er forårsaget af menneskelige fejl ?
25 %. 10 %. Ca. 50 %. 75 – 80 %. 75 – 80 %.

2 Hvad bør du gøre hvis du tvivler på udfaldet af en beslutning, eller på din evne til at vurdere den situation du befinder dig i ? Søge råd over radioen. Fortsætte og afvente udviklingen. Undgå at kontakte andre for ikke at skabe bekymring. Tale højt med dig selv for at afstive selvtilliden. Søge råd over radioen.

3 En naturlig, uafvendelig normal reaktion.
Træthed er? Kun noget der sker for gamle mennesker. En Naturlig, Uafvendelig normal reaktion. Kun et problem efter indtagelse at alkohol. Uden betydning for flyvesikkerheden. En naturlig, uafvendelig normal reaktion.

4 Negative Stress-reaktioner ved flyvning?
Indtræffer kun når instruktøren er med ombord. Indtræffer kun ved træthed. Kan indtræffe for alle som en normal reaktion på uventede, ubehagelige og unormale situationer/problemer. Indtræffer kun hos nybegyndere. Kan indtræffe for alle som en normal reaktion på uventede, ubehagelige og unormale situationer/problemer.

5 Ved grundig planlægning.
Hvorledes kan man reducere stressfaktoren – tiden – i beslutningsprocessen ? Ved at udelade elementer i beslutningsprocessen. Ved grundig planlægning. Aflede opmærksomheden fra beslutningsprocessen ved at tale med sig selv. Ved udelukkende at støtte sig til andres råd. Ved grundig planlægning.

6 Så vidt muligt undlade at flyve.
Hvorledes bør du forholde dig til flyvning i perioder med store personlige problemer ? Så vidt muligt undlade at flyve. Flyve mest muligt for at få tankerne på andre veje. Kun flyvelandingsrunder. Undgå nat-VFR, men intensivere VFR-flyvningen om dagen. Så vidt muligt undlade at flyve.

7 Han laver ofte sine egne procedurer.
Når man taler om især 5 farlige personlighedstyper i forbindelse med flyvning, hvad forbinder man så med typen – Den antiautoritære type ? For at imponere, satser han ofte mere end kvalifikationerne rækker til. Han er tilbøjelig til at give op på forhånd. Han træffer hurtige beslutninger her og nu og uden tanke for konsekvenserne. Han laver ofte sine egne procedurer. Han laver ofte sine egne procedurer.

8 Har såkaldte ”microsleeps” nogen restituerende virkning på træthed ?
Ja, man kan restitueres helt fra træthed forårsaget af søvnmangel. Nej. Ja, microsleeps har en restituerende virkning på op til 45 min. Microsleeps virker kun restituerende i forbindelse med indtagelse af sovemidler. Nej.

9 Opmærksomhed på tendenser, omgivelser og udvikling.
En god og rationel beslutning er blandt andet baseret på følgende kvaliteter ? Første indskydelse og aktion. Hurtighed og ikke lade sig påvirke af andres råd. Orienteringssynet. Opmærksomhed på tendenser, omgivelser og udvikling. Opmærksomhed på tendenser, omgivelser og udvikling.

10 Afbryde flyvningen snarest.
Hvis en situation under flyvning virker uoverskuelig og du føler dig usikker bør du ? Afbryde flyvningen snarest. Fortsætte flyvningen i forventning om at situationen udvikler sig positivt. Hvis muligt skal der tages ilt på 100% og herefter fortsætte flyvningen. Gå i ventemønter og afvente en bedring af situationen. Afbryde flyvningen snarest.

11 Er det sandt at træthed/søvnmangel har betydning for dømmekraft og beslutningsevne?
Har kun betydning ved samtidig alkoholindtagelse. Sandt. Ikke Sandt Har kun betydning ved IFR flyvning. Sandt.

12 Det karakteristiske for negative stressreaktioner er ?
At flyvning bliver mere korrekt. At der kommer fejl i dømmekraft og beslutningsevne. At piloten er ligeglad. At det aldrig fører til havari. At der kommer fejl i dømmekraft og beslutningsevne.

13 Negative stressreaktioner ved flyvning ?
Indtræffer kun hos nybegyndere. Indtræffer kun når instruktøren er med ombord. Indtræffer kun ved træthed. Kan indtræffe for alle som en normal reaktion på uventede, ubehagelige og/eller unormale situationer/problemer. Kan indtræffe for alle som en normal reaktion på uventede, ubehagelige og/eller unormale situationer/problemer.

14 Hvorledes vil du undgå at havne i negative stresssituationer ?
Altid spørge instruktøren eller flyvepladslederen før du gør noget som helst. Forberede flyvningen og flyvningens faser, og udvise rettidig omhu. Blæse på regler og standardprocedurer. Øve dig i farlige situationer ved at provokere dem. Forberede flyvningen og flyvningens faser, og udvise rettidig omhu.

15 Søvnunderskud kan ophobes over flere døgn, men også på kun én nats manglende søvn. Søvnunderskuds betydning for øget træthed stiger med bl.a.? Støj, blænding og varme. Større alkoholindtagelse før søvnen. Både a og b. Ligegyldigt. Både a og b.

16 Ved træthed kan følgende mentale funktioner være nedsatte?
Kun korttidshukommelsen. Kun hovedregning. Kun opmærksomhed og overblik. Alle de ovenfor nævnte. Alle de ovenfor nævnte.

17 Piloten skal have 5(fem) timer til at gå, og må ikke flyve stræk
Piloten skal have 5(fem) timer til at gå, og må ikke flyve stræk. Han er lidt overstadig, dels efter festen i går, der var yderst vellykket, og nu går det altså bare deropad i boblerne. Velvidende at han kun må flyve VFR, skal han lige prøve at flyve i skyerne. Kort efter befinder han sig i et spind på vej nedenud af skyen! Hvad skete der? Faldt i søvn. Svigtende dømmekraft og selvkontrol. Får rumlig desorientering, og mister kontrol over flyet. Svævefly kan ikke flyve rent i skyer. Ramte en and. Svigtende dømmekraft og selvkontrol. Får rumlig desorientering, og mister kontrol over flyet.

18 Sekundære funktioner under flyvning ?
Kan foretages når man syntes uden hensyntagen til flyes stilling . Bør kun foretages under ligeud flyvning. Bør aldrig udføres under flyvning. Bør kun udføres i forbindelse med start og landing. Bør kun foretages under ligeud flyvning.


Download ppt "Hvor stor en del af flyhavarier er forårsaget af menneskelige fejl ?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google