Konjunkturbarometer – maj 2013

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
9. Kvantitative metoder -spørgeskemaer
Advertisements

Overordnet målsætning:
Århus Kommune Undersøgelse på tilsynsområdet Telefonundersøgelse foretaget november respondenter.
TPG handleplans-skema
Tal på familieområdet.
”En reference er en mulighed for en BNI-kollega til at præsentere sin virksomhed for en, som har et behov for dennes produkt eller ydelse, og hvor der.
Midtjyske virksomheder om konjunkturen Resultater fra Det midtjyske Vækstlag August 2009.
Energierhvervsanalyse 2008 juni 2009 Energistyrelsen og DI Energibranchen har i fællesskab udviklet et analyseredskab for dansk energiteknologi med fokus.
Kvantitative metoder
Boligselskabernes Landsforening – Danmarkspanel - Januar A&B ANALYSEs Danmarkspanel - Boligselskabernes Landsforening - Januar 2010.
Vejledning til arbejdet med faginddeling af ISSN-listen (tidsskriftslisten) (Tryk F5 for skærmvisning)
Karl Henrik Flyums model
Case.
Udviklingen i pesticiders belastning af miljøet i perioden Kim Gustavson, DHI
Udvikling i GODS Transporten Sammenfatningsrapport maj 2010.
Teknisk dialogmøde den 11. september 2013 Vinduespolering.
AT 3.2 Igangsættelse af tankeprocesser – at udvælge endelig sag og formulere problemformulering.
Digitalt understøttede læringsmål Konference den 11. september 2014
Side 1 Trivselsmåling - December 2010 Dansk Kabel TV.
Fællesmøde mellem Arbejdsmarkedsudvalget & LBR 6. marts 2013.
Hjem-IS Kommunikationstest Juni Om undersøgelsen Data er indsamlet juni 2003 Metode CAWI interview Der er 1128 besvarelser fra medlemmer af Hjem-IS.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Økonometri 1: F51 Økonometri 1 Den multiple regressionsmodel 22. september 2006.
Vildledningssager - Frisk Undersøgelse om ”Vurdering af vildledningssager” Gennemført af CEM Institute – Voxmeter for Fødevarestyrelsen.
af 15 Region Hovedstadens Vækstbarometer Konjunkturer Udsigt 2015 ”Region Hovedstadens Vækstbarometer” er et repræsentativt.
Fysiske målinger på mælk
SKABELON.
Hvad viser de foreløbige resultater fra progressionsmålingerne?
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
Valgfri tekst FORMÅL Kan selvstændigt udvælge en relevant tekst for modulet. Kan argumentere for, hvad teksten bidrager med i forhold til modulets teoretiske.
1 Efter Karl Henrik Flyums modeller At formulere spørgsmål - led 1- 7.
Virksomhedernes vurderinger af AMU- udbuddet - Status i 2011 og udviklingen siden 2007 Oplæg for VEU-Rådet onsdag den 22. juni 2011 ved områdechef Tue.
Kontaktgruppe-seminar D. 29. oktober 2008 Golfhotellet, Viborg.
Udviklingen på arbejdsmarkedet – med særlig fokus på de unge v/ Palle Christiansen, regionsdirektør BR Midtjylland.
Aktuelt billede af arbejdsmarkedet v. Karl Schmidt, direktør, Beskæftigelsesregion Syddanmark.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 3 – Det danske arbejdsmarked.
MUSIKTEATRET I HOLSTEBRO DEN 28 FEBRUAR 2011 DEN DEMOGRAFISKE UDFORDRING I LEMVIG, STRUER, HOLSTEBRO OG SKIVE.
Beskæftigelsesregion Syddanmark Nyt i beskæftigelsespolitikken Jobcenterchefmøde d. 30. maj 2012 v. Karl Schmidt, regionsdirektør, Beskæftigelsesregion.
AKTIV HELE LIVET HJEMMEPLEJEN UNDERSØGELSE AF BRUGERTILFREDSHEDEN MED HJEMMEPLEJEN APRIL 2015.
Historieopgaven på FHF Hvad du skal huske på til SSO.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område
Medlemsundersøgelse 2016 Medlemsundersøgelse 2016
Analyse omkring rytmiske koncerter November 2016
Årskursus i Hjertemotion
Digitaliseringsstyrelsen
Konjunktur- og beskæftigelsesoverblik
Måleredskaber i dagtilbud En guide til at vurdere og vælge redskaber til måling af læringsmiljøkvalitet i dagtilbud Juni 2017 Måleredskaber i dagtilbud.
Orientering omkring Kortspillet TAROK (Denne demo varer ca. 12 min)
Medlemsundersøgelse 2016 Medlemsundersøgelse 2016
Fremstillingsprisen på salgsafgrøder
Business Breakfast 7. september 2017
Medlemsundersøgelse 2016 Medlemsundersøgelse 2016
”BrunT Papir” - workshop
Gennemgang af Førtidspension i Winformatik 4. maj 2016
Frankrigs Europapolitik under Hollande – holder den fransk-tyske akse?
Energierhvervsanalyse
Det københavnske idrætsliv
Efter Karl Henrik Flyums modeller
Efter Karl Henrik Flyums modeller
Medlemsundersøgelse 2016 Medlemsundersøgelse 2016
Greater Copenhagen – Klar til Smart Vækst Smarte affaldsløsninger – seminar nr november 2017 Data drevne affaldsløsninger.
Energierhvervsanalyse
Nøgletal for Beskæftigelsesreformen
Årsmøde
Praktik. Censorformand: Niels Tange Lokaler: Århus: D2.02 Kbh: K5.18
Visiteret tid til hjemmeplejen samt private leverandører
Fra anledning til udvikling
Nøgletal for Beskæftigelsesreformen
Hovedresultater af Trivselsundersøgelse 2019
Årsmøde
Præsentationens transcript:

Konjunkturbarometer – maj 2013 Tendenser og forventninger i bilhandlen og på eftermarkedet

Hvordan skal jeg læse resultaterne? Respondenterne er blevet bedt om at vurdere, hvordan tendensen har været de foregående tre måneder, samt hvordan deres forventninger ser ud til de kommende tre måneder. F.eks. i januar besvarelserne: Svar vedrørende de foregående tre måneder afspejler perioden okt.-dec. Svar vedrørende de kommende tre måneder afspejler jan.-mar. Spørgsmålene er besvaret på skalaen ’større’, ’omtrent uændret’ eller ’mindre’. Svarene afspejler således ikke omfanget af f.eks. en stigning i omsætningen, men blot hvor mange mener, at omsætningen er blevet større. NB. Engrosleddets besvarelser indgår i kategorien ”bilhandel”. Det betyder f.eks. at ”ordrebeholdning hos leverandører” både dækker over forhandlers ordrer til importørerne samt importørernes ordrer til bilfabrikkerne.

Hvordan indsamles data? Statistikken er spørgeskemabaseret. Det Erhvervsstatistiske register samt statistik over beskæftigelsen i detailhandlen anvendes til opdatering af stikprøven af virksomheder. Data findes tilbage fra maj 2011 og indsamles måned for måned dvs. primært omkring månedsskiftet dvs. data for f.eks. januar besvarelserne er indsamlet mellem d. 22. december og 6. januar. Herefter udsendes en reminder med svarfrist d. 21. januar til de resterende respondenter, som ikke har fået svaret. Virksomheder med fire eller færre beskæftigede udvælges ikke til undersøgelsen.

Bilhandlen Vurdering af foregående tre måneder Udviklingen i omsætningen er fortsat overvejende negativ. Alligevel er der en stabiliserende tendens i beskæftigelsen. I de seneste tre måneder oplevede 31 % et fald i omsætningen. Kun 18 % oplevede fremgang. Netto-tallet (forskellen på ”større” og ”mindre”) for beskæftigelsen var i maj-målingen oppe på -5. Det er den mest positive observation, siden oktober 2011. Noter: Det vi her kalder bilhandlen er benævnt ’Bilhandel inkl. engroshandel’ i kategoriseringen benyttet af Danmarks Statistik. Målingen består af besvarelser fra branchegruppen 45.1. Heri indgår engros- og detailhandel med personbiler, varebiler og minibusser, campingvogne, trailere, lastbiler og påhængsvogne. Kilde: Danmarks Statistik

Bilhandlen Forventning til kommende tre måneder Bilhandlen har overvejende positive forventninger til omsætningen, dog ikke helt på niveau med maj-målingen sidste år. Desuden er forventningerne til de tre øvrige indikatorer på et højt niveau i et historisk perspektiv. Ser vi på netto-tallene (forskellen mellem ”større” og ”mindre”), er forventningerne til både ordrer afgivet til leverandører (+6) og beskæftigelse (+5), de mest positive observationer siden Konjunktur-barometeret blev startet op i maj 2011. Imens forventer bilhandlen, at salgspriserne begynder, at stabilisere sig (-1). Forventning til kommende tre måneder Kilde: Danmarks Statistik

Eftermarkedet - bilværksteder Vurdering af foregående tre måneder Salgspriserne er de seneste par år kommet under pres på eftermarkedet, men bilværkstedernes egne vurderinger i foråret tyder nu på et mere stabilt prisniveau igen. De tre øvrige indikatorer, viser alle tegn på bedring. Noter: Det vi her kalder eftermarkedet er benævnt ’Bilværksteder mv.’ i kategoriseringen benyttet af Danmarks Statistik, målingen består af besvarelser fra branchegrupperne 45.2-45.4. Kilde: Danmarks Statistik

Eftermarkedet - bilværksteder Forventning til kommende tre måneder Overordnet set, tror flertallet på uændrede forhold de kommende måneder. Bilhandlen har generelt mere positive forventninger til de kommende måneder end bilværkstederne. Kilde: Danmarks Statistik

Næste opdatering kommer ultimo juni/primo juli