Jan Christiansen Inspiration systime.dk

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Videregående pc-vejledning Modul 13: Brug af tekstbehandling 60+Bornholm.
Advertisements

Interaktiv kommunikation - strømninger indenfor kommunikation
Readymades / genbrugskunst
TEST 2 modul 1 20 spørgsmål. Du skal klikke med musen på det rigtige svar, så kommer du automatisk til næste spørgsmål Klik for start.
PC1 Lad os komme i gang…..
Grundlæggende IT Lektion 4 Sådan virker pc’en
Oprydning på Pc'en Din PC bliver langsommere jo længere tid du bruger den Du er ikke årsag til dette Det er bare sådan din PC arbejder. Dine filer bliver.
Internet til alvor og sjov
Videregående pc-vejledning Modul 02: Harddisken 1 60+Bornholm.
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Børn og sorg - og sprældøde døde
Bibliotekernes fælles e-læringsportal. Samling af små kurser om hverdags-it Gøre borgerne i stand til at udnytte de digitale muligheder.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret februar 2009.
2.-generationsintranet på KU Internet, intranet, ekstranet eller "mit net"? Claus Qvistgaard It-strategichef
Instruktion i Animation Shop
Printere Typer og indstillinger Tryk for start. Inkjet Printer En inkjet printer er et af de mest populære redskaber til Pc'en, både for privatpersoner,
Verdens førende producent af computer-software. Historie (1)  Microsoft blev grundlagt i 1975 af Bill Gates og Paul Allen, som var studiekammerater på.
Udgangspunkt • Hvorfor taler alle om it, når det i virkeligheden handler om kultur, medier og læring? • Hvorfor er fælles mål og progression så populære,
Kommunikation / it.
Modul 01: Introduktion Videregående pc-vejledning 60+Bornholm.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
TEST 3 modul 1 20 spørgsmål. Du skal klikke med musen på det rigtige svar, så kommer du automatisk til næste spørgsmål Klik for start.
Pc-kørekort Sådan virker pc’en Keld Hinsch.
Medialisering og organisationsudvikling Taarnby,
Digital Post til foreninger Kommunikation mellem det offentlige og din forening.
BYOD - Løjtegårdsskolen ”It har meget lille betydning for forandringer på kort sigt. Men på lang er it medvirkende til store forandringer i vores måde.
Lav en lydfortælling på computeren Find programmet Her kommer en kort i, hvordan du åbner Lydlab, og hvordan du arbejder med de mest elementære dele.
Hvem er vi? Fra PROSA - Forbundet af IT-Professionelle Peter Ussing - Formand –over 25 års erfaring i branchen, senest som systemarkitekt hos CSC Henrik.
Brugstedet.dk Eksempelsamling ”Geodata skaber værdi” Nils Bo Wille-Jørgensen Grontmij.
 Intro  Historien – starten på det hele  Formålet  Hjernerne bag  Bomben bruges  Verden synker – Internettet stiger  På nettet kan vi alt  Effekter.
L Synkront net-baseret samarbejde - kursus ved Morten Knudsen og Thomas Ryberg.
Ældre Sagen ”Gem som” - et dokument Følg numrene osv.
Danskernes Digitale Bibliotek Hvorfor er det en god idé? Børne- og kulturdirektør Flemming Olsen, næstformand i Børne- og Kulturchefforeningen DB SYD –
Videregående pc-vejledning Modul 03: Harddisken 2 60+Bornholm.
Fra vidensdeling til produsage Kursisten som vidensproducent.
Digital formidling af offentlig borgerservice, kursusnr ”Medier”
Introduktion til databaser (databaser, del 1)
Mads-Peter Galtt, pæd. It- & mediekonsulent 1 Lav dit eget design på SkolePorten, SkoleIntratræffet, 17. marts 2011.
Læsning.
Verdens førende producent af computer-software. Søren Noah 2005 Historie (1)  Microsoft blev grundlagt i 1975 af Bill Gates og Paul Allan, som var studiekammerater.
Jan Karlshøj IT/CAD Chef Byggeri og Anlæg Civ. Ing, PhD Carl Bro Livslang Uddannelse Erfaringer fra samarbejde og viden- håndtering.
PC - Vedligeholdelse Hvordan gør jeg Pc’en sikker og hurtig igen ? En kronologisk gennemgang.
Terminsprøver december  Kom i god tid. Helst 15 min. Før prøven begynder  Find din plads. Dit navn og prøvenr. Står på bordet.  Du skal selv.
Frivillighed og sociale medier Region Syddanmarks lokalkomiteer
PC’en & div. hardware … mange IT-fagudtryk !! v/Søren Noah:
Styresystemet & div. software … mange IT-fagudtryk !! v/Søren Noah: Steve Jobs (Apple) Bill Gates (Microsoft) Venner.
Borgerservice Undersøgelse af brugertilfredsheden med Borgerservice Marts
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
 En hippie er også et ”blomsterbarn”. Det er oversat fra engelsk ”flower power” og betyde egentlig ”blomstermagt”. Det handlede sidst i 60erne om, at.
Power up Your PowerPoint Udarbejdet af Irene Krainer Larsen Irla.
IT = Informationsteknologi
TÆT PÅ DIG TÆT PÅ JOB.
Opgave: Webside analyse
Modul 2.1 – Go’dag til Cura og Fælles Sprog III
Forårsrengøring med Fabrikam
Vær opmærksom på, at afspilning af filmene kræver internet.*
Den digitale dansker – digitalisering af hverdagen
Senior IT Stuen + Vær PC aktiv året rundt ! Velkommen til Senior IT Stuen.
Arkivet….og Hjemmesiden
Vær opmærksom på, at afspilning af filmene kræver internet.*
Rita Buhl 22. september 2018.
Jan Christiansen Nyborg Gymnasium Inspiration fra bla. Systime.dk.
Den gode tone Lse.
Videregående pc-vejledning
Modul 07, Elektronisk post
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Den gode tone Lse.
Præsentationens transcript:

Jan Christiansen Inspiration systime.dk It og samfundet Jan Christiansen Inspiration systime.dk

It og samfundet Den første elektroniske datamaskine var den amerikanske hærs ENIAC fra 1945. ENIAC står for Electronic Numerical Integrator and Calculator. Den blev bygget til at beregne, hvordan projektiler og raketter mv. opførte sig, når de var blevet affyret. Den første danske datamaskine var DASK fra 1957. Navnet er en forkortelse for Dansk Sekvens Kalkulator. Dele af den kan i dag ses på Teknisk Museum i Helsingør.

Generationer af computere Man inddeler computer udviklingen i generationer, så vi har første, anden, tredje generations computere og så videre. Vigtige årstal og events (klik på billedet)

Konkurrenter og operative systemer I begyndelsen af 1980’erne var det ret åbent, hvordan pc-markedet ville udvikle sig. Ganske vist var IBM kommet først med en personal computer, men der var flere konkurrenter – også nogle der fik ret stor udbredelse. Men på IBM gjorde man noget smart; man tillod andre firmaer at kopiere sine computere. Det lyder umiddelbart som en mærkelig idé, og det førte da også til, at en række firmaer begyndte at få produceret relativt billige IBM-kopier i Østasien, såkaldte ’bambus-kloner’ PC den personlige computer var født

Dos – disk operativ system DOS var et såkaldt tegnbaseret system, dvs. at man kommunikerede med det vha. tegn. Man kunne slet ikke bruge mus. Hvis man skulle kopiere filen ROEDGROD.DOC fra en diskette (A) til harddisken (C), skulle man således skrive COPY A:\ROEDGROD.DOC C:. Man kunne ikke bare trække filens ikon med musen. Det hører med til historien, at man ikke kunne give sine filer længere navne end 8+3 bogstaver. Og æ, ø og å kunne man slet ikke bruge i navnene.

Apple og Macintosh Den første Macintosh I 1984 kom Apple imidlertid med den første Macintosh-maskine. Den havde en grafisk brugerflade og blev betjent med mus. Der kom hurtigt forskellige programmer til disse maskiner, bl.a. den første udgave af tekstprogrammet Word. Her kunne man umiddelbart se, hvordan resultatet af ens arbejde blev. På engelsk bruger man udtrykket WYSIWYG ('What you see is what you get’) herom. Hvordan er fordelingen af MAC og PC i dag?

Internet – Internet - Internet Den digitale boger Videnssamfund I vidensamfundet har informationsteknologien eller IT, som vi kalder det i forkortet udgave, en afgørende rolle. Der er meget få jobs uden berøring med IT, og det stiller højere krav til det enkelte menneske. Globalisering Man taler om, at globaliseringen er øget gennem de sidste mange år. Der er kommet flere muligheder for handel og kommunikation på tværs af landegrænser. Det er altså blevet nemmere at handle og kommunikere med folk på den anden side af Jorden, end det var for bare 20 år siden. Internet – Internet - Internet

Digitalisering A/B hold Indførelsen af ny teknologi har også en samfundsmæssig betydning for kommunikationen mellem fx det offentlige og den enkelte borger. Det kaldes digitalforvaltning. I 2015 forventes det, at 80 % af al kommunikation mellem borger og det offentlige foregår elektronisk.  A-holdet er mennesker, der er vant til IT og hurtigt finder ud af at betjene sig på nettet. A-holdet er glad for digitaliseringen, da det gør deres hverdag lettere. B-holdet er mennesker, der ikke er vant til at bruge IT i det daglige. De synes, at det er en stor udfordring, eller at det er utrygt at skulle bruge de nye selvbetjeningsløsninger.

Sociale medier – web 2.0 Facebook Instagram Snapchat YouTube …andre? Her er nogle af de mest fremherskende sociale medier i dag Facebook Instagram Snapchat YouTube …andre? Web 2.0 refererer til anden generation af tjenester, der er tilgængelige på Internet, der lader brugere samarbejde om og dele information online. I modsætning til den første generation (Web 1.0) så giver Web 2.0 brugere en oplevelse, der minder mere om traditionel softwareprogrammer end en statisk webside.

Selvstudie fra YouTube https://www.youtube.com/watch?v=rpxyk1ohJng Hvis du får lyst kan du se videoen som dit eget lille selvstudie. Lavet af Videoen er lavet af