Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Digital formidling af offentlig borgerservice, kursusnr. 45853 ”Medier”

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Digital formidling af offentlig borgerservice, kursusnr. 45853 ”Medier”"— Præsentationens transcript:

1 Digital formidling af offentlig borgerservice, kursusnr. 45853 ”Medier”

2 Hjemmesider, web-sider Skrives i en WYSIWYG editor (What You See Is What You Get, dvs. man ser straks resultatet) et mere avanceret hjemmesideprogram som fx FrontPage et CMS system (Content Management System) hvor en central redaktør sikrer ensartet layout (med CSS), men uddelegerer skrivearbejdet til fagfolk Links hjælper brugeren med at navigere. Websider kan desuden udstyres med en søgefunktion, så brugeren kan søge på specifikke søgeord overalt på hjemmesiden. Dette er især brugbart for opsøgende brugere. At ”skrive til nettet” stiller andre krav til forfatteren end hvis man skal skrive tekst til en folder, et brev eller en vejledning.

3 Billeder ”Et billede kan sige mere end 1000 ord”, siger man. Men pas på, for billeder og illustrationer har ikke samme gennemslagskraft på nettet som på tryk – men er alligevel tilbøjelige til at stjæle opmærksomheden fra budskabet i din tekst. Billeder fylder meget, hvis man ikke passer på. Sørg for at billeder er i web-opløsning og lille størrelse. Brug evt. miniaturer, så brugeren selv kan vælge store billeder til og fra. Ellers risikerer du at download-hastigheden stiger ud over det borgeren synes er acceptabelt. Test evt, siden på et modem. Husk at sort / hvid billeder fylder en brøkdel af farvebilleder. Brug.jpg eller.gif format, aldrig.tif eller.bmp

4 Animationer En animation er en serie billeder der fremvises i en rude i en bestemt rækkefølge og med en bestemt frekvens. De enkelte billeder kan være tekstbokse. En animation fungerer som blikfang, fx små smagsprøver på hvad der gemmer sig bag et link. Se fx Forsvaret.dkForsvaret.dk Du kan fremstille animationer i programmer som Paint Shop Pro eller FrontPage. En animation fylder lige så meget som de billeder, der indgår i den, tilsammen. En animation kan vises i almindelige browsere som Explorer, Firefox osv.

5 Lyd Du kan lægge lyd ind på en hjemmeside, så læseren kan høre en bestemt lydfil når han klikker på et bestemt sted på hjemmesiden. Du kan også optage lyd selv – det kæver en lydoptager, fx Windows lydoptager og en mikrofon. Afhængig af længden af lydoptagelsen er lydfiler alt andet lige ”tunge” og kræver en del båndbredde / tid hos brugeren. Visse offentlige hjemmesider anvender speak af hensyn til blinde og folk med læsevanskeligheder. I nogle tilfælde er speak syntetisk tale. Se fx dmi.dk.dmi.dk

6 Filmklip Brug kun filmklip på hjemmesiden, hvis du er helt sikker på at brugerne råder over kraftige internetopkoblinger.

7 E-mail / e-post - kan i langt de fleste tilfælde erstatte brevpost. Også fortrolig information kan sendes ved hjælp af kryptering. Det kræver at både afsender og modtager har en digital signatur. Man kan sende enhver form for digital medie (tekst, billede, lyd) som vedhæftet fil. Vær dog opmærksom på, om modtageren råder over et program der kan åbne filen. E-mail programmer er standard i Windows og andre styresystemer - skal altså ikke anskaffes ekstra.

8 Nyhedsbrev Hvis din primære målgruppe har behov for regelmæssig opdateret information kan du vælge at udsende et nyhedsbrev. Det udsendes via dit e-mail system til brugerens e-mail adresse. Nyhedsbreve er velegnede til smalle målgrupper. Se fx Havhingsten.dk eller dmi.dkHavhingsten.dk dmi.dk

9 Dynamisk formular er en formular på den offentlige virksomheds hjemmeside, hvor brugeren ved at udfylder relevante felter sender oplysninger til den offentlige virksomhed. Formularen kan være koblet sammen med et web- baseret betalingssystem. Se fx Fisketegn.dk.Fisketegn.dk En dynamisk formular giver en god interaktivitet. Det kræver en del teknisk kunnen at opbygge en dynamisk formular. Visse CMS systemer tilbyder dog lette gør-det-selv løsninger

10 Instant messaging (IM) er en form for kommunikation mellem to eller flere mennesker baseret på skrivning af tekstbeskeder. Tekstbeskederne sendes via computere, der er forbundet til et netværk, fx internet. Instant messaging kræver et klientprogram der forbinder sig til en server og adskiller sig fra e-mail ved at samtaler foregår uden forsinkelse. De fleste typer programmer giver mulighed for at se om folk på ens kontaktliste er online og interesseret i at chatte. Populære instant messaging programmer er: Windows Live Messenger, AOL Instant Messenger, Yahoo! Messenger, Skype, Google Talk, Jabber, QQ og ICQ. (Kilde: Wikipedia)


Download ppt "Digital formidling af offentlig borgerservice, kursusnr. 45853 ”Medier”"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google