Hjerte-Lunge-Redning

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Advertisements

Refleksion i kommunikationen
Praktiske øvelser Din krops sundhed.
Du er helt udkørt og føler dig presset.
Du er ret træt og frustreret……
Beredskabet ved hjertestop
Jeg er flyttemand Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Jeg kører bus Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Kriterier for korrekt udførelse af Coretest; RYG.
Avanceret genoplivning
Søvn og afslapning Mange tror, at de kan vinde tid ved at sove noget mindre. Men i virkeligheden drejer det sig ikke om, hvor meget tid du har til.
Er mit barn klar til skolestart ?
MUNDTLIG FREMSTILLING
Sygdomme En lille husker.
5 min. abs 30 sek. hver.
Lektion 2.3 Målet med denne lektion
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Førstehjælp 12 timers kursus Lektion 13 til 16..
Hjerte-Lunge-Redning
Sikkerhed og førstehjælp ved rengøringsarbejde
Første hjælps kursus 12 timer Lektion 1 til 4.
Basal Hjerte-LungeRedning
Førstehjælp 12 timers kursus Lektion 5 til 8.
Made by. Merlinia Assistance Hovedpunkter Øg sikkerheden for medarbejdere, der en gang imellem føler sig truet. Undgå behovet for dyre elektroniske alarmsystemer.
APV Lindved Skole Januar Rengøring SFO Undervisning.
Førstehjælp TCAA & Førstehjælp
Navn (Sidehoved/fod)Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Beredskabet ved hjertestop Orientering for nyansat personale.
Kroppen på job.
TRÆK VEJRET.
Stress En folkesygdom?.
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
Jeg kører truck Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Jeg kører lastbil Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Bæredygtighed i tjenesten Hvordan bevare passion og motivation som børneleder på den lange bane?
Basal genoplivning og brug af hjertestarter Kardiologisk Afdeling, AAUH Syd Anæstesiologisk Afdeling, AAUH Syd Opdateret februar 2016.
1 Velkommen til Førstehjælp ved hjertestop. 2 Information til instruktøren Denne præsentation er tilpasset uddannelsesplanen Førstehjælp ved hjertestop,
Laboratorium for Kliniske og Kommunikative Færdigheder Sydvestjysk Sygehus 1 Sydvestjysk Sygehus Undervisning i genoplivning – En sag på SVS.
Robusthed. ”I stedet for at bruge alle ressourcerne på at forhindre folk i at falde i floden og drukne, er det bedre at give dem mulighederne for at lære.
. Livreddende førstehjælp. I skal lære: Nødflytning, vurdering af hjerte- kredsløbsfunktion, tilkalde passende hjælp, hjerte- lunge redning, stoppe store.
Efter dette kursus skal du kunne demonstrere:
BFUC’s temadage for instruktører i 2016
Pleje og observation af den bevidsthedspåvirkedeakutte patient
Basal genoplivning og brug af hjertestarter
MEDBORGERFØRSTEHJÆLP
Følg AED instruktioner
Velkommen til temadag for instruktører 2017
Førstehjælp ved tilskadekomst
Førstehjælp ved hjertestop
Danmark redder liv Årligt hjertestop 72% i eget hjem
Genoplivning med hjertestarter
Førstehjælpens 4 hovedpunkter
Slag mod hovedet Observation i 24 timer Symptomerne kan være:
Resuscitation with an AED
Basic Life Support Duration: 3 hours.
Førstehjælpens 4 hovedpunkter
Førstehjælpens 4 hovedpunkter
Førstehjælpens 4 hovedpunkter
Færdselsrelateret førstehjælp
Velkommen til Hjerte- lungeredning I gang..
Morale og dannelse i uddannelse
Uheld, ulykke og sikkerhedsmæssige hændelser
Førstehjælpens 4 hovedpunkter
Hvorfor dansk på GF1?.
MUNDTLIG FREMSTILLING
Future Vejle inspiration
Førstehjælp Ved uheld på vandet.
Jeg kører lastbil Branchearbejdsmiljøudvalget for transport og engros
Førstehjælpens 4 hovedpunkter
Hyppige skader hos babyer og småbørn
Præsentationens transcript:

Hjerte-Lunge-Redning Varighed: 3 timer

Om kursusmodulet: Indhold: Førstehjælpens 4 hovedpunkter Overlevelseskæden Hjerte-lunge-redning Stabilt sideleje Alarmering Udsnit fra Dansk Førstehjælpsråds uddannelsesplan hvor indhold og mål angives.

Om kursusmodulet: Mål: Ved uddannelsens afslutning skal den enkelte deltager kunne: - anvende førstehjælpens 4 hovedpunkter - yde Hjerte-Lunge-Redning til en bevidstløs person uden normal vejrtrækning - alarmere på det situationsbestemt rigtige tidspunkt i forløbet, alt efter om der er én eller flere hjælpere til stede Udsnit fra Dansk Førstehjælpsråds uddannelsesplan hvor indhold og mål angives.

Førstehjælpens 4 hovedpunkter Skab sikkerhed Vurdér personen Tilkald hjælp Giv førstehjælp Førstehjælpens 4 hovedpunkter. Undervisningen kan med fordel tage udgangspunkt i en tænkt situation, en film eller klasseopgaven på side 70 i bogen.

Overlevelseskæden Overlevelseskæden beskriver de ting, der skal ske, for at en person har de bedste chancer for at overleve et hjertestop. Svigter blot et af leddene, er sandsynligheden for at overleve formindsket.

Undersøgelse af bevidsthed Undersøg personens bevidsthed ved at: Tale højt til personen Ruske i personen Reagerer personen ikke er han bevidstløs. Råb HJÆLP! Tal til personen for at se, om han er vågen. Reagerer han ikke, rusk i ham under hensyntagen til evt. skader. Reagerer personen ikke på tale og rusken, er han bevidstløs. Bevidstløshed er livsfarligt og er en trussel mod A – airways.

Skab frie luftveje ved at løfte op i kæben og bøj hovedet bagover Når en bevidstløs person ligger på ryggen, kan tungen falde tilbage og spærre luftvejene. Ved at bøje hovedet tilbage og løfte op i kæben (hagen), skabes der frie luftveje.

Undersøg vejrtrækning Undersøg om der er normal vejrtrækning i højest 10 sekunder: Lyt om du kan høre normal vejrtrækning Se om du kan se at brystkassen hæver og sænker sig normalt Føl om du kan mærke normal vejrtrækning på dit øre eller kind Der kan være vejrtrækningsreflekser, agonal vejrtrækning, i minutterne efter hjertestop. Disse må ikke forveksles med normal vejrtrækning. Er der tvivl om, at der er normal vejrtrækning eller ej, skal man gå ud fra, at der IKKE er normal vejrtrækning.

Hjertemassage Tryksted: Midt i brystet Hastighed: Mindst 100 tryk pr. minut Trykdybde: Mindst 5 cm Der trykkes på bar hud midt i brystkassen (brystkassen går fra nøgleben/kraveben til nederste ribbensrand). Angivelser af tryksted som ”mellem brystvorterne”, ”lige over sværdbenet” eller ”lige over solar plexus” er ikke korrekte, jævnfør Guidelines. Trykdybden skal være mindst 5 cm (men ikke over 6 cm), og hastigheden mindst 100 tryk i minuttet (men ikke over 120 tryk i minuttet).

Hjerte-lunge-redning, børn Børn over 1 år: Tryk med 1 eller 2 hænder Tryk brystkassen 1/3 af dens dybde ned Børn under 1 år: Tryk med 2 fingre Tryk brystkassen 1/3 af dens dybde ned Med mindre målgruppen er voksne med ansvar for børn (pædagoger, skolelærere, livreddere ell. lign), skal de ikke undervises i HLR til børn. De skal orienteres om, at til børn er proceduren den samme som til voksne, dog med disse ændringer.

Hjerte-lunge-redning, oversigt Råb ”HJÆLP!” Undersøg bevidsthed Undersøg vejrtrækning Stabilt sideleje 2 30 Kunstigt åndedræt Hjertemassage Tilkald hjælp 1-1-2 Skematisk fremstilling af HLR

Stabilt sideleje 1. 2. 3. 4. Husk at kontrollere vejrtrækning efter vendingen. Personer, der ligger i stabilt sideleje, skal vendes om på den anden side hvert 30. minut.

Fjernelse af fremmedlegeme i luftvejene 1. 2. Giv 5 slag mellem skulderbladene Giv 5 tryk i bughulen Giv skiftevis 5 slag mellem skulderbladene og 5 tryk i bughulen til fremmedlegemet kommer ud, eller personen bliver bevidstløs. Kontroller efter hvert slag/tryk, at fremmedlegemet er kommet ud. Mister personen bevidstheden tilkaldes hjælp, og der fortsættes med HLR.

Fjernelse af fremmedlegeme i luftvejene, børn Førstehjælp, børn over 1 år Giv 5 slag mellem skulderbladene Giv 5 tryk i bughulen 1. 2. Førstehjælp, børn under 1 år Giv 5 slag mellem skulderbladene Giv 5 tryk i brystet (hjertemassage) Kontroller efter hvert slag/tryk at fremmedlegemet er kommet ud. Mister personen bevidstheden tilkaldes hjælp, og der fortsættes med HLR.

Tilkald hjælp Ring 1-1-2 og oplys: Hvad der er sket Hvor du er og hvem du er Hvor mange tilskadekomne der er, og hvor hårdt de er kommet til skade Et telefonnummer, så du kan kontaktes Om særlige forhold På kantpæle er angivet et nummer. Dette nummer kan alarmcentralen bruge til at finde ud af, hvor ulykken er sket. På kantpæle på motorvejene er der en blå pil, der peger mod nærmeste nødtelefon.