Lærevejledning - damptryk

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Gryde med filter og taphane
Advertisements

Bevar naturen – begynd at kompostere
klik her for næste billede
Dampmaskinens historie
Vejret Vandet i luften.
Vand 2 Nedbør.
Klima.
Roskilde Gymnasium Grøn skole Planer for året. • Genbrugsdage – – glemt tøj?? – lommeregnere/pc’er/mobiler??? • Kortlægning af energi- og vandforbrug.
Tagformer i forskellige lande
Geografi C Vejr og Klima, time 3.
Lyn og torden.
Klimastyring ved lagring af kartofler til granulat
Ideen bag Startede i forbindelse med COP15 i 2009
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 Seminar 4 Øvelse Tæt-på ulykker Seminar 4 - Forebyggelse af ulykker Øvelse,
Velkommen Elevrådet – EUC Syd. Fysiske rammer  Sikkerheden  Indeklima  Eventuel  Toiletforhold Fysiske rammer.
Vind og vejr - klima Klimaet er et gennemsnit af temperatur, vind og nedbør målt over 30 år.
Fugt og bygninger.
Regnskoven.
Hvor meget fylder et kg CO2
Sådan energitjekkes indeklimaet
Tema for præsentationen f.eks. Strategiplan 2011.
Rengørings- og desinfektionsprojekter under Salmonellahandlingsplanen Temadag om Salmonella-sanering i konsumægsstalde, Torsdag d. 25. Januar 2001, Landbrugets.
Daves Hoszowski TEC htx
Arkivet som medspiller i skolernes undervisning. Et eksempel på hvordan arkivet kan bruges i skolernes undervisning. Idé: Børne- og Ungedirektør Per B.
Hest. Legetøj i sortbrændt ler. Brænding som jydepotterne.
Isolering.
Måling af fordampningen af pesticider fra marken H.V. Andersen, R. Bossi, P.B. Sørensen & B. Jensen Danmarks Miljøundersøgelser N.O. Jensen Risø P.K. Jensen,
Meteorologi.
”Testen-Af-Vesten”.
I dansk nybyggeri er der særlige fugtproblemer, som maleren skal tage med i sine overvejelser: Materialer der er født våde, fugtige eller tørre Hvordan.
Bygningsfysik - varme © Ministeriet for Børn og Undervisning, Januar Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri.
Et kursusmateriale udarbejdet af GartneriRådgivningen A/S nov Klimastyring og Plantekvalitet Inge Ulsted Sørensen.
Grundlæggende fugtteori Introduktion Kapitlet omhandler fugt i luft og materialer, og hvilken betydning det har for udførelsen og holdbarheden af malerens.
Indretning af en Bigård. Bigård i havenBigård i naturen Læ Lys Ro Vand Vandrebiavl.
Gejsere Et geotermisk fænomen. Gejsere En gejser eller springkilde er en speciel form for varm kilde, som periodisk kommer i udbrud og sender en søjle.
Kavitation Kavitation er dannelse og sammenfald (implosion) af dampfyldte bobler i en væske. Er særdeles skadelig for komponenterne:
Innovation og kreativ idégenerering AMU-kursus © Ministeriet for Børn og Undervisning. Marts Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget.
© Ministeriet for Børn og Undervisning, Januar Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri i samarbejde med Jan.
Bygningsfysik - fugt © Ministeriet for Børn og Undervisning, Januar 2013, revideret i februar Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget.
© Ministeriet for Børn og Undervisning, marts Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri i samarbejde med Jan.
Plantedyrkning under glas Del 1 Kendskab til faktorer med indflydelse på planternes vækst, Del 2 Grundlæggende klimastyring Del 3 Monitering af skadedyr.
Velkommen til BR-10 spillet Bygningsreglementet © Undervisningsministeriet. Marts Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg.
Energioptimering af boliger med udgangspunkt i enfamiliehuse Kurset er udviklet for Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri af Videncenter.
Velkommen til Sikkerhed i.f.m rebunderstøttet arbejde © copyright 2012 © Undervisningsministeriet. December Materialet er udviklet for Efteruddannelsesudvalget.
Vands kredsløb. Vands kredsløb - principskitse Vands kredsløb - skydannelse.
Bygningsfysik - varme © Ministeriet for Børn og Undervisning, Januar 2013, revideret i februar Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget.
Bygningsfysik - fugt © Ministeriet for Børn og Undervisning, Januar Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri.
Klimatologi (2/3) Vejledning til klimaklassifikation og klimaanalyse opgaven mv ligger på
Skimmelsvamp i kolde og varme tage
Vejledning: selvbetjeningssystem
Tagformer i forskellige lande
Introduktion til geologi på Hf
Noter til Klimatologi otto.
Introduktion til geologi på Hf
Reparation og lakering af plastdele
Undervisningsmateriale til AMU-mål
Foto til Salme 23.
Udvalgte måleinstrumenter
Polarklima.
Principperne ved trigonometrisk nivellement
Tagformer i forskellige lande
Vejr, vind og luft.. Hvordan opstår vejret? Hvor kommer vinden fra?
Klima under forandring
En lærke letted´ En lærke letted´, og tusind fulgte,
Opsætning og fugning og af fliser m. epoxyholdige produkter
Montage af murkonsoller
Opsætning og fugning og af fliser m. epoxyholdige produkter
Fugtsikring af kældre © Undervisningsministeriet. November Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri i samarbejde.
Fugtsikring af kældre © Undervisningsministeriet. November Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri i samarbejde.
Præsentationens transcript:

Lærevejledning - damptryk © Ministeriet for Børn og Undervisning, Januar 2013. Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri i samarbejde med Jan Hyldgaard Christensen, Hansenberg. Materialet kan frit kopieres med angivelse af kilde. Materialet kan frit viderebearbejdes med angivelse af følgende tekst: ”Dette materiale indeholder en bearbejdning af ”Bygningsfysik – fugt”, Januar 2013, udviklet for Ministeriet for Børn og Undervisning af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri i samarbejde med Jan Hyldgaard Christensen, Hansenberg. Foto i PP er af Jan Hyldgaard Christensen

Damptryk Huset er fremstillet i aluminium. Det kan også fremstilles af krydsfiner der placeres i en metalbakke. Der fyldes lidt vand i bunden af huset og fyrfadslys varmer huset op. Husholdningsfilm skal illustrerer en dampspærre. Husholdningsfilm limer” ikke på aluminium, derfor har vi placeret pakketape over aluminiummet.

Efterhånden fortættes der vanddamp på dampspærren Efterhånden fortættes der vanddamp på dampspærren. Dette skyldes at den relative luftfugtighed bliver så høj at den fugtige luft kondenserer på de kolde flader. Luften uden for huset er lavere end den fugtige og varme luft inde i huset. Et større damptryk vil altid søge mod det lavere tryk det hersker uden for huset. Prikkes der hul på dampspærren vil overtrykket inde i huset, finde dette hul og vanddamp vil slippe ud.

Efterhånden som damptrykket stiger inde i huset, ”pustes” dampspærren op. Elastikken er sat omkring huset for at holde dampspærren tæt mod huset.

Stil herefter huset på et køleelement Stil herefter huset på et køleelement. Efter lidt tid vil trykket inde i huset falde på grund af den lavere temperatur.