Kapitel 15 Finansiering vljfiwejfwPOI.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
BUDGET, OPSPARING og LÅN
Advertisements

PengeSpillet.
Rente- og annuitetsregning
Finansiering - Realkredit
9. Årsregnskabet og registreringssystemet
Kassekredit, disponibel
4 centrale konti NB: Virksomheden fortsætter (going concern)   Resultatopgørelse Balance =Driftsregnskab.
6.2 Likvide midler: Bankindestående
Udvidet kasserapport Formålet: At opfylde bogføringslovens krav.
6.4 Kasseafstemning Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
18.2 Kvartalsopdelt likviditetsbudget
14.3 Afstemning af kassekredit
6.3 Kasserapport Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
Behovet for regnskabsvæsen
14.1 Kassekredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
Rente – og Annuitetsregning
6. Udarbejdelse og præsentation af årsregnskabet
6.1 Likvide midler: Kasse 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
Regnskabsanalyse, HA 5. semester Lektion Regnskabsanalyse HA 5. semester.
Kap. 11 Virksomhedens årsregnskab
Regnskabsanalyse HA 5. semester.
Chapter 9 - Liabilities 1. Forstå regnskabsprincipper i relation til forpligtelser, herunder a) overordnede definitioner og indregning b) eventualforpligtelser.
4.4 Bogføringsregler Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
BALANCEN PASSIVER AKTIVER Egenkapital Anlægsaktiver - Selskabskapital
Egenkapital og privatforbrug
Strategisk investering & finansiering 2011
Kapitel 9 - Indlæringsmål
14.4 Langfristet lån Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
8.5 Vareforbrug 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at.
14.2 Kasserapport Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
Finansiering med lånekapital
Kapitel 7 Likvide beholdninger Kasserapport.
Rente og annuitetsregning
18.4 Budgetteret balance Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
23.3 Afslutningsskema 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
Finansiering med lånekapital Realinvestering: Først udbetaling, så indbetaling Finansiering: Først et lån- dernæst afdrag og renter på lånet Typisk forskel:
30.5 Regnskabsafslutning Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
11.3 Opgørelse af egenkapitalen i en personligt ejet virksomhed
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. Økonomi på Spil (Arbejdshæftet: Styr på dine penge)
Kapitel 16 Kreditaftaler. Kreditaftaler kapitel 16 I kapitel 16 gennemgås: Krav til kreditaftaler Trepartsforhold Køb med ejendomsforbehold Køber misligholder.
Afskrivninger Hvad er anlægsaktiver? Er aktiver, som virksomheden anvender i længere tid f.eks. Biler Bygninger Inventar (borde, reoler, IT-netværk mm.)
Kapitel 30 Debitor-, kreditor- og lagermodul. Kap. 30: Debitor-, kreditor- og lagermodul Økonomistyringssystemer FordeleUlemper Indtastning af bilag er.
Ekstraordinær generalforsamling AB Sønderhus Altaner Alle priser og beløb er anslået og der tages generelt forbehold for fejl og mangler.
Gjerrild-Bønnerup Friskole Økonomiske Strategi
Gennemgang af: Kasserapport og opgave 5.1. kasserapport I starten af kap 4 så vi på virksomhedens likvide beholdning: Kassebestår af mønter, sedler.
Kapitel 20 Fordringer, gældsbreve og pantebreve. 1.En fordring – hvad er det? 2.Overdragelse af krav 3.Debitors indsigelser mod kravet 4.Hvem kan tage.
DANSK OG INTERNATIONAL ERHVERVSRET, 3. UDGAVE Kapitel 16 Kreditaftaler.
Strategisk investering & finansiering 2016
Kapitel 14 Afskrivninger.
Kapitel 30 Debitor-, kreditor- og lagermodul.
Kapitel 16 Kreditaftaler.
Virksomhedens registreringer
Kapitel 4 Regnskabet.
Kapitel 9 Momsregnskabet vljfiwejfwPOI.
Kapitel 25 Kalkulationer.
Kapitel 16 Kreditaftaler.
Kapitel 8 Vareregnskabet Varekøb.
Kapitel 16 Lønregnskab vljfiwejfwPOI.
Kapitel 10 Egenkapital og privatforbrug.
Kapitel 7 Likvide beholdninger Kasserapport.
Kapitel 8 Vareregnskabet Varesalg.
9. Årsregnskabet og registreringssystemet
LÅNEFORMER Kassekredit Forbrugslån Realkreditlån Figur 4.1.
BUDGET, OPSPARING og LÅN
PengeSpillet 2018 #Pengeuge Til arbejdshæftet "Viden om penge"
Det samlede regnskabssystem
Kapitel 13 Kreditaftaler.
Lånetyper Annuitet Erhvervsøkonomi / Managerial Economics
Kapitel 11 Kreditaftaler.
Præsentationens transcript:

Kapitel 15 Finansiering vljfiwejfwPOI

Indhold: Langfristet lån Kassekredit Kassekredit og kasserapport Kap.15: Finansiering Indhold: Langfristet lån Kassekredit Kassekredit og kasserapport Afstemning af kassekredit

Terminsydelse = Renter og Afdrag Kap.15: Finansiering Langfristet lån: Er et lån der tilbagebetales over længere tid end et år. Tilbagebetalingen kaldes terminsydelse Terminsydelse = Renter og Afdrag Renter er prisen for at låne penge Afdrag er selve tilbagebetalingen af lånet

Registrering af terminsydelse: Kap.15: Finansiering Registrering af terminsydelse: Eks. Terminsydelse på langfristet lån (på 100.000 kr.): Afdrag kr. 5.000 + Renter Kr. 1.400 Ydelse i alt Kr. 6.400 14110 Langfristet lån 7100 Renteomkostninger 12320 Bank 6.400 1.400 5.000

Er et kortfristet lån, der tilbagebetales eller fornyes Kap.15: Finansiering Kassekredit: Er et kortfristet lån, der tilbagebetales eller fornyes inden der er gået et år. Der trækkes på kassekreditten efter behov.

Kassekredit maksimum = Gæld på kassekreditten + kassekredit disponibel Kap.15: Finansiering Kassekredit maksimum = Gæld på kassekreditten + kassekredit disponibel Kassekredit maksimum Eks.: Med Danske Bank er aftalt en kasse-kredit på 100.000 kr. Den 5. april er gælden på 25.000 kr. Kassekredit disponibel Gæld på kasse-kreditten Kassekredit disponibel: 100.000 kr. – 25.000 kr. = 75.000 kr.

Omkostninger på en kassekredit: Kap.15: Finansiering Omkostninger på en kassekredit: Renter (betales af gælden) Provision (betales som en procentdel af maksimum)

Begreber til kassekredit Kap.15: Finansiering Begreber til kassekredit Kassekredit maksimum: Det maksimale beløb, der må hæves (skyldes) på kassekreditten Kassekredit gæld: Det beløb, der skyldes på en kassekredit på et bestemt tidspunkt Kassekredit disponibel: Det beløb der stadig kan hæves på kassekreditten. Kassekredit maksimum = Kassekredit gæld + Kassekredit disponibel Kassekredit disponibel = Kassekredit maksimum – Kassekredit gæld Kassekredit gæld = Kassekredit maksimum – kassekredit disponibel

Kassekredit disponibel Kap.15: Finansiering Kassekredit og kasserapport: Beholdning morgen: Kassekredit disponibel Beholdning aften: Kassekredit disponibel (beregnes) Virksomhederne bruger oftest kassekredit disponibel og IKKE kassekredit gæld ved udarbejdelse af kasserapporter

Afstemning af kassekredit: Kap.15: Finansiering Afstemning af kassekredit: Det kontrolleres om bankens opgørelse af gælden på kassekreditten stemmer overens med virksomhedens egen opgørelse (saldoen på kassekreditkontoen, 14210)

Kap.15: Finansiering

Kap.15: Finansiering

Kap.15: Finansiering