Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Finansiering - Realkredit

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Finansiering - Realkredit"— Præsentationens transcript:

1 Finansiering - Realkredit
Af Mette, Andreas, Magnus og Frederik

2 Realkredit Vigtigste kilde Lånemuligheder og metodik
Realkreditinstitutter Eksempler

3 Realkredit København 1797 Etablerede kapitalformidlingssystem
Der kan kun ydes lån mod sikkerhed i fast ejendom Der blev fastlagt en overgrænse for, hvor stort et lån der måtte ydes, f.eks. 80% af ejendommens værdi. Der blev fastlangt et solidarisk hæftelsesansvar for låntagerne, dvs. at de hæftede en for alle og alle for en.

4 Realkreditobligationer
Pengeinstitutter skaffer kapital til udlån via indlån der foretages. forsimplet kan man sige realkreditsselskabet står mellem långiver(obligationskøber) og låntager(husejer).

5 Realkreditobligationer
Ydelse og afdrag Annuitetslån, serielån, stående lån og mix lån Nominelle rente, markedsrente og den effektive rente

6 Figur 5.4 Forretningsgangen ved optagelse og udbetaling af realkreditlån

7 Fast forrentede lån Rentesatsen fastlægges en gang for alle ved lånets etablering. Ændringer i renteniveauet i samfundet har ingen betydning. Den samme rente gælder over hele lånets løbetid.

8 Rentetilpasningslån Flexlån Kortere løbetid – hyppigere fornyelse
Figur 5.7 Rentetilpasning over tid

9 Fastforrentet eller variabelt forrentet lån?
Laveste rente med den største risiko for rentestigning Højeste rente med den laveste risiko for rentestigning Figur 5.8 Rentesatser på kort, mellem og langfristede realkreditlån Figur 5.9 Realkredittens ny udlån til husholdningerne, fordelt på rentebindingens længde.

10 Andre valg og beslutninger
Afdragsfrie lån Hvor man i en periode ikke afdrager på lånet (se link) Lån med renteloft Man betaler et gebyr for et loft så hvis rente stiger til det loft vil den ikke stige mere. Kurssikring Man betaler et mindre beløb for at risikodække lånet. Euro lån Man optager et lån i et Euro land, hvor renten er mindre.

11 Omkostninger ved et realkreditlån
Betale et grundbeløb, for at banken er sikret at kunne betale andre lån Renter og afdrag er de største omkostninger ved et realkreditlån

12 Valg af realkreditlån – en opsamling
Der er mange muligheder når man skal vælge real- kreditlån Her er en oversigt over nogle af de mange låne- muligheder:

13 Opgave 5.6 Jacob Hviid har planer om at købe ejendom i Århus på 178 kvadratmeter og den koster 4,5 mio. kr. A For ejerboliger til helårsbrug må realkreditinstitutterne max belåne 80 % af ejendommens værdi Derfor: ∗80 % = B Den maksimale løbetid for lånet er 30 år.

14 C 95,754 D Før skat: kr. E Efter skat: kr.

15 F 97,766 G kr. H kr. I Forskellen på de to lån er, at man ved det sidste har 10 års afdragsfrihed i starten af det 30 årige lån. Altså har du de næste 20 år til at betale gælden tilbage. Ved det første lån har man alle 30 år til at betale gælden.

16 J Lånet kan udbetales til kurs 100,702 K Før skat: kr. L Efter skat: kr. M Flexlånet er det billigste set på ”omkostninger samlet”


Download ppt "Finansiering - Realkredit"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google