Ølgod kirke 10. april 2011.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Nadverens indhold og betydning
Advertisements

- en kraft, der trodser død og modgang
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
Hældt ud med badevandet!
Bjergprædikenen (3) Ønsker og evner. Tilskrevet og levet retfærdighed.
Håbets folk. Møde Jesus igen for første gang Er vi tro mod dét, han var tro imod? Prædiker vi det evangelium, han prædikede? Lever vi evangeliet, som.
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
Å.
”Kaldet til kærlighed”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Den, der tror, har evigt liv Det evige liv i Johannes-evangeliet
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Introduktion til Kongen og hans Rige
Kate-QUIZ-mus.
Ap. G. 2:37-47: Da de hørte det, stak det dem i hjertet, og de spurgte Peter og de andre apostle: »Hvad skal vi gøre, brødre?« Peter svarede: »Omvend.
Indstiftelsen af nadveren
Lede til Jesus – leve i Ham
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 3. APRIL 2016 SOGNEDAG ØSTER HORNUM PROFESSOR (MSO) ANDERS-CHRISTIAN JACOBSEN AARHUS UNIVERSITET ARTS.
Liturgiens evangelium. En god gudstjeneste er som et H.C. Andersens eventyr tematisk - genkendelig - overraskende.
Nikodemus´ hjørne 1. maj Joh 3:1-8 Der var et menneske, en af farisæerne, ved navn Nikodemus, medlem af jødernes råd. Han kom til Jesus om natten.
Kan en kærlig Gud dømme mennesker? Gud er kærlighed. Det står selv i Bibelen. Han elsker hele verden, altså alle mennesker. Hvorfor i al verden har han.
145 – Navnet Jesus blegner aldrig, 1, S1 Navnet Jesus blegner aldrig, tæres ej af tidens tand, navnet Jesus det er evigt, ingen det udslette kan. Det har.
At fyldes af Helligånden. Ap.G. 2,1-13 Nicolaifællesskabet d. 21/
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen. Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
Trosbekendelsen med billeder. Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen.
Søndag, den 26.april 2009 Apostolsk Kirke i Århus Et fornyet fællesskab.
218_Mindes vi en fuldtro ven 1, S1 Mindes vi en fuldtro ven i det fjerne alle dage, ønskede, han snart igen vende må med fryd tilbage; Frelser, i din menighed,
1. Mos 1:1-2 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd svævede over vandene.
Johs. Evangeliets formål Søndag d. 3. april 2016.
Livets fyrste dræbte I… Ap.G. 3,12-26 Nicolaifællesskabet d. 2/
232_Gud, efter dig jeg længes 1, S1 Gud, efter dig jeg længes, når jeg af synden trænges, til dig står al min lid; jeg på dit ord, o Fader, på nåden mig.
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
491 – Kirken den er et gammelt hus, 1, S1 Kirken den er et gammelt hus, står, om end tårnene falde! Tårne fuldmange sank i grus, klokker end kime og kalde,
Advent Jesus KOM og han KOMMER TEMA: Advent
Jesus Kristus indvarsler Guds rige her i verden
Pinsedagen kom!. Pinsedagen kom! Ap.G. 2,1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød,
S1.
“Thi Kristi kærlighed tvinger os” (2 Kor 5, 14).
”Jeg forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen”
Ølgod kirke 29. maj 2011.
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
Katekismus- gudstjeneste Bejsnap kirke – 6. marts 2011
Livets Ord Marts 2017.
”Tror du på julemanden?”
”Jeg tror på Jesus Kristus” … 2. del
Vor Gud han er så fast en borg 1
Nadver, Bøn og tak, S1 Bøn og tak
Frelse af nåde ved tro Hvordan syndere bliver forligt og kan leve i fællesskab med den levende Gud Kristian Guttesen.
828_Guds fred er glæden i dit sind 1, S1
Tag mod det barn, o Gud, vi bringer på dit bud. Du rører dåbens vande!
490 – Guds igenfødte, ny-levende sjæle 1, S1
Født af vand, født af Ånd Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
PÅSKE-SALME-SANG.
Hvem er Jesus og hvad har han gjort
Livets Ord “Tag med sagtmodighed imod det ord, som er indplantet i jer, og som kan frelse jeres sjæle” September 2018.
Jesus han mellem syndere
Mark. 10:17-22 Og da Jesus gik ud på vejen, kom der én løbende og faldt på knæ for ham og spurgte: »Gode Mester, hvad skal jeg gøre for at arve.
Lev livet bedre At lære er at leve.
Fødselsdagssangen Jesu fred, den allerbedste gave 4 vers Dog er det normalt til mindre børn kun at synge første vers.
Lidt eller lille Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
På Melkisedeks vis Søndag d. 23. september 2018.
LIVETS ORD Marts 2019.
En livsstil som en bedre ven
Jeg tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
348 – Der bydes ind til kongens fest 1, S1
Livets Ord Juni 2019 “I skal få kraft, når Helligånden kommer over jer, og I skal være mine vidner.” Ap. G. 1, 8.
Foran tronen står jeg nu
Præsentationens transcript:

Ølgod kirke 10. april 2011

Nådemidlerne Om dåben – døbt til Liv!

TROSBEKENDELSEN

TROSBEKENDELSEN

Om dåben - Døbt til liv!

Dåben – døbt til liv

Markus 10, 13-16 Jesus og de små børn v13  Og de bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, v14  men da Jesus så det, blev han vred og sagde til dem: »Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres. v15  Sandelig siger jeg jer: Den, der ikke modtager Guds rige ligesom et lille barn, kommer slet ikke ind i det.« v16  Og han tog dem i favn og lagde hænderne på dem og velsignede dem.

Jesu dåb.

Jesu død.

Jesu opstandelse.

Dåbens hovedperson er Jesus Jesus blev døbt, døde og opstod for dig! Uden Jesus – ingen indhold i dåben.

Joh. 15,5: Bliv i mig, og jeg bliver i jer! Dåbens indhold (Rom.6) Vi blev altså begravet sammen med ham ved dåben til døden v. 4 For er vi vokset sammen med ham ved en død, der ligner hans, skal vi også være det ved en opstandelse der ligner hans v.5 Vort gamle menneske er blevet korsfæstet sammen med ham v.6 Joh. 15,5: Bliv i mig, og jeg bliver i jer!

Joh. 15,5: Bliv i mig, og jeg bliver i jer! Dåbens indhold (Rom.6) Vi blev altså begravet sammen med ham ved dåben til døden v. 4 For er vi vokset sammen med ham ved en død, der ligner hans, skal vi også være det ved en opstandelse der ligner hans v.5 Vort gamle menneske er blevet korsfæstet sammen med ham v.6 Joh. 15,5: Bliv i mig, og jeg bliver i jer!

Hvad gavner dåben? Dåben giver syndernes forladelse, befrier fra døden og Djævelen og giver alle, der tror det evigt liv, sådan som Guds ord og løfte lyder. (Martin Luther) Jesus Kristus siger: ”Den, der tror og bliver døbt, skal frelses; men den der ikke tror, skal dømmes” (Markus 16,16)

Hvordan få del i frelsen? Nådemidler: Ordet, dåben og nadveren Midler som bringer nåden til mennesker Sakramenter: Dåben og Nadveren Sakramente betyder: synligt ord! Budskab som vi kan se, føle og smage.

Gud er en stor pædagog! Løftet følges af et tegn – noget synligt. Noa fik regnbuen som tegn på løftet. Abraham fik omskærelsen som tegn. Men Herren vil selv give jer et tegn: Se, den unge kvinde skal blive med barn og føde en søn, og hun skal give ham navnet Immanuel. (Esajas 7,14) Menighedens tegn: Vand, brød og vin.

Er jeg et Guds barn? Guds JA til mig står urokkeligt fast. Pagten kan brydes fra vores side. Men Gud står fast ved sit JA! Vi er forskellige. Tro og tvivl. Frelsesvished. Gud bruger Nådens midler til at forkynde evangeliets budskab: ”Det ER fuldbragt”. Dåben skal ikke være en sovepude – men dåben må gerne være stedet hvor du hviler. Hviler i det som Jesus HAR gjort for dig.

Dåb = død. I dåben døde du fra synden! Du døde med Kristus som betalte for din synd. => du er ikke længere syndens træl. Selvom du synder, så kan Djævelen ikke længere anklage dig – for der ER betalt. ”Den der er død, er jo frigjort fra synden” (Rom.6,7)

Dåb = liv Dåb er at blive iført Kristus. Vi skal leve med ham. Som han opstod skal vi opstå. Vi har evigt LIV. Dåb betyder håb.

Dåben – Guds JA Barnedåb: Gud er grundled. I Guds rige skal man ikke tro for at modtage. Vi må modtage og høre for at tro. Voksendåb: Lydighedshandling. Hvornår? Det der først og fremmest skiller i synet på dåben – er synet på arvesynden

Han frelste os Dåben forkynder: ved det bad der, der genføder og fornyer ved Helligånden (Tit. 3,5)

Vi synger i hæftet fra C 9