IMPLEMENTERING AF MONOPOLBRUDDET Topledelsens udfordringer og ansvar Fjerde kvartal, 2015.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Advertisements

Porteføljestyring
Projekt SAPA (Sagsoverblik/Partskontakt)
Hvorfor er det offentlige marked interessant?
- Et interaktivt kursus i forandringsledelse
TAG EJERSKAB  FJERN BARRIERER  BESLUT PÅ STEDET
Hånden på hjertet. Skal de danske landdistrikter afvikles eller udvikles og hvorfor? Hvordan ser du landdistrikternes fremtidige rolle i et større samfundsmæssigt.
Brugerne i centrum for træfsikre løsninger
Roller og ansvar i forandringsnetværket
SAPA netværksmøde den 10. juni 2014
Michel Sassene, projektleder
ORGANISATORISK FORANKRING I KOMMUNERNE Flemming Engstrøm, programleder Nils Thor Rosted, seniorkonsulent Digitaliseringsmessen 2013.
Nye vilkår for kommunal dokumentation og evaluering Opgave- og strukturreformen Politisk interesse – lokalt og nationalt – for at synliggøre effektivitet.
SAPA kommunenetværk Om kommunernes organisering
Kommunernes Ydelsessystem
Kommunernes Sygedagpengesystem. Baggrund En fælleskommunal løsning, der kan understøtte den kommunale sagsbehandling på sygedagpengeområdet. Afløser til.
RIG PÅ NATUROPLEVELSER ? Strategiske udfordringer for kommunerne 1. Naturturisme: Mere end kommunal win-win? 2. Turisme-strategier: Fra service til branding.
OPI EFFEKTMÅLINGSVÆRKTØJ
KIGO og kommunernes opgaver
26. MAJ 2011 AARHUS UNIVERSITY LIBRARY - idé og baggrund PRÆSENTATION AF METTE THUNØ AARHUS DEN AARHUS UNIVERSITET.
Temaer for mødet Aktuelle kommunale udfordringer Formålet med det fælleskommunale kvalitetsprojekt Forventninger til regeringens kvalitetsreform Det videre.
KMD SAG ARKIVERING Hightlights fra mini task force KMJ, 1. oktober 2014.
Business cases.
Spor om implementering, udrulning og entré-strategi
Vis hjælpelinjer som er en hjælp ved placering af billeder 1.Højre klik på den aktuelle side og vælg ’gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’Vis’ tegnehjælpelinjer.
SAPA FOR BEGYNDERE Kenneth Møller Johansen SAPA-netværksdage 25. og 28. april 2016.
Hvad gør vi sammen, når vi kommer hjem? DET FÆLLES BEDSTE – Næste-skridt-workshops søndag d. 24. april kl. 10 – 14 for dit lokalområde. Forslag til facilitering.
Gode råd om indkøb 1.Få overblikket: Kig på indkøbet lidt fra oven 2.Brug allerede indgåede indkøbsaftaler 3.Bliv en del af et fællesskab 4.Konkurrenceudsæt.
Indsæt billede: Højreklik billedet og vælg ”skift billede”, eller slet billedet og klik på ikonet for at indsætte billede. Når du har indsat billede, højreklik.
SAPA Præsentation til medarbejdere i kommunen April 2016.
SAPA KOMMUNENETVÆRKSMØDER November 2015 Implementering, udrulning og pilotkommuner Line Abildgård & Monica Neesgaard.
SAPA Præsentation til chefer og mellemledere i kommunen April 2016.
Selvevaluering af bestyrelsen 2012 Inspiration til kvalitetsforbedring i bestyrelse og direktion Resultat af svarene på spørgeskemaerne Diskussionsoplæg.
Introduktion til øvelsen ”Bidrag til kerneopgaven” Formål med øvelsen Forberedelse Indledning Runde 1 Runde 2 Runde 3 Afslutning på øvelsen 2.
Sammen skaber vi i morgen Venture City Horsens 10 slides du bør have med /spørgsmål du skal besvare (inspiration Guy Kawasaki) sammen skaber vi i morgen.
sammenhæng og genbrug med rammearkitekturen
Denne PowerPoint er til inspiration i forbindelse med at I skal planlægge og afvikle et møde, hvor I ønsker at drøfte HMUs forslag til ny strategi. I er.
SUF - gevinstrealisering
Udvikling af nye dialogformer
Hvordan vi ser på SAPA i Faaborg-Midtfyn?
Gruppearbejde 1 Formål:
Styrk rådgivningen over for eksportkunderne

Automatisering af manuelle processer
Greater Copenhagen – Klar til Smart Vækst Smarte affaldsløsninger – seminar nr november 2017 Data drevne affaldsløsninger.
Præsentation af forretningsplan
Vidensbaseret praksis i botilbud
Præsentation til kommunale topledelser April 2016
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
SAPA Netværksdage 24. OG 26 NOVEMBER 2015
Sapa snitfladestrategi
Spor om implementering, udrulning og entré-strategi
SAPA netværksmøde den 10. juni 2014
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
Digitalisering i den offentlige sektor
Hightlights fra mini task force KMJ, 1. oktober 2014
KIGO og kommunernes opgaver
Kenneth Møller Johansen SAPA-netværksdage 25. og 28. april 2016
Kommunens sapa-strategi
Præsentation af forretningsplan
Oversigt over BRK’s nuværende systemlandskab
Præsentation af forretningsplan
Nyhedsbrev 2 Fælles side om Syddjurs Kommunes implementering af Aula -
Fælles tværgående BrugerID på Jobcenterområdet
Statens HR – Implementeringskoncept
Udrulningsperioden er slut Kommunikation om Aula begynder
Fælles tværgående BrugerID på Jobcenterområdet
Gode råd om indkøb Få overblikket: Kig på indkøbet lidt fra oven
Vurderingsramme for vagtplanlægning på sygehuse
INTRODUKTION TIL SKOLELEDERE
Præsentationens transcript:

IMPLEMENTERING AF MONOPOLBRUDDET Topledelsens udfordringer og ansvar Fjerde kvartal, 2015

Kort om denne præsentation De kommunale topledelser har udtrykt efterspørgsel efter mere målrettet information om monopolbruddet. Denne præsentation introducerer til monopolbruddet og rejser fire temaer, som topledelserne bør beskæftige sig med: 1) Udfordringen. 2) Styring og projekteksekvering. 3) Kompetencer. 4) Strategiske og økonomiske gevinster. Inden for hvert tema stilles tre spørgsmål, som topledelserne bør drøfte, og kan inspirere til relevante drøftelser om den lokale håndtering af monopolbruddet. I noterne til hvert tema findes inspiration, som kan kvalificere den lokale drøftelse af spørgsmålene. Denne præsentation suppleres af en video, hvor tre kommunale topchefer beskæftiger sig med de fire temaer.en video Bemærk at hverken oversigten over spørgsmål eller de tilhørende noter er udtømmende, men tjener som inspiration til det lokale arbejde.

Introduktion til monopolbruddet Monopolbruddet skaber konkurrence på det kommunale it- marked og afløfter kommunernes udbudspligt. 98 er tilsluttet udbuddene, der skal konkurrenceudsætte KMD Aktiv, KMD Dagpenge og KMD Sag. Implementeringen af de kommende løsninger sker lokalt, og mange implementeringsopgaver skal løses af kommunen. It-understøttelse af vitale områder i kommunerne. Paradigmeskifte: Ikke blot 1:1-udskiftning af de eksisterende systemer. Der etableres også en fælleskommunal infrastruktur, som på sigt kan benyttes til hele den kommunale systemportefølje. Gevinsterne består ud over licensbesparelser også af mere effektive arbejdsgange i de mere tidssvarende systemer samt fremtidig genanvendelse af den fælleskommunale infrastruktur.

Hvor er monopolbruddet lige nu (efteråret 2015)? -Løsningerne og den fælleskommunale infrastruktur er under udvikling. -På vej ind i en forberedende fase. -I den forberedende fase skal topledelsen være involveret og tage ejerskab for, at kommunen kan blive klar til klargøringen og udrulningen af de kommende løsninger. -Topledelsen skal bl.a. fokusere på disse temaer 1.Udfordringer 2.Styring og projekteksekvering 3.Kompetencer 4.Strategiske og økonomiske gevinster - De fire temaer kan drøftes med afsæt i de næste fire slides.

1) Udfordringen Har du indsigt i de konsekvenser, som monopolbruddet har for din kommune? Hvad er de lokale risici ift. implementering? Hvornår skal jeg som topleder prioritere min indsats?

2) Styring og projekteksekvering Hvilke mål har min kommune for monopolbruddet? Hvordan og hvornår følger jeg op på monopolbruddet? Hvordan involverer jeg relevante dele af organisationen i projekterne?

3) Kompetencer Har min kommune de fornødne kompetencer til at løfte opgaven? Hvordan vil vi løfte evt. kompetencemæssige udfordringer? Har min kommune overvejet samarbejder med andre kommuner om monopolbruddet?

4) Strategiske og økonomiske gevinster Hvad er vores ambitionsniveau og mål ift. gevinstrealisering for monopolbruddet? Hvilke investeringer kræver det i min kommune? Hvordan følger vi systematisk op på gevinster og business case?

SE VIDEO HVOR TRE KOMMUNALE TOPCHEFER FORTÆLLER OM DERES ARBEJDE MED MONOPOLBRUDDET:

LÆS MERE OM MONOPOLBRUDDET PÅ