LYDSPOR MELLEMTRIN Spørgsmål til grundlæggende temaer i de bibelske fortællinger.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
”Åndelige discipliner for disciple”!
Advertisements

Nøgler til menighedens vækst
Menneskets fald og genoprejsning
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
”Kaldet til kærlighed”
”Religion er opium til folket”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Ungdomsvelsignelse Søndag d. 24. marts Evangeliet i en nøddeskal Joh 3,16 For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver,
At vente på Guds time.
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Kate-QUIZ-mus.
Loven om at dømme andre Matt 7,1-5
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
Kære Gud. Tak for livet du har givet os, og denne gudstjeneste.
Kristen i dag Identitet: Hvem er Jesus?. Sidste gang... Kristendom ikke først og fremmest love og regler, Men EVANGELIET om Jesus KRISTUS.
Opgaver og drøftelser kristendomskundskab og dansk 8. – 9
Quiz om kristendom Klik.
Indstiftelsen af nadveren
Gud er imødekommende Guds arme er altid åbne.
Gud er opofrende Vi brød relation til Gud,
Lede til Jesus – leve i Ham
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Livets Ord November 2015 ‘At de alle må være ét’ (Joh 17, 21). Kommentar af P. Fabio Ciardi OMI.
Nikodemus´ hjørne 1. maj Joh 3:1-8 Der var et menneske, en af farisæerne, ved navn Nikodemus, medlem af jødernes råd. Han kom til Jesus om natten.
Om forfølgelse Kristne bliver stemplet som fjendtlige og udsættes for diskriminering, anholdelser, tilbageholdelser, tortur og endda offentlig henrettelse.
The Wounded Healer ”Det var vore sygdomme, han tog, det var vore lidelser, han bar……ved hans sår blev vi helbredt.” Esajas kapitel 53,4.
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Palmesøndag Æsel Jesus Jublende kvinde lægger sin kappe De glade palmegrene- svingere.
I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Gud er ”Alfa og Omega, begyndelsen og enden.” Åb 21,6 Han har altid været og vil altid være: ”Jeg lever i evighedernes.
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
Galaterne 1-2 Nåde og Fred fra Gud Fra Paulus, apostel, ikke fra mennesker, ikke udsendt af et menneske, men af Jesus Kristus og Gud Fader,
Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen. Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
LIVETS ORD September 2016 “Alt tilhører jer! Men I tilhører Kristus, og Kristus Gud” (1 Kor 3, 22-23)
Når den sidste sang stille toner ud, ja, så kommer jeg.
Du blev skabt til lighed med Kristus Det målrettede liv 4. del.
Vores relation til Gud: Når Gud taler. Hvordan kan jeg bede? Salmernes bog – Hjælp til at udtrykke både smerte og glæde Fadervor – Grundopskrift fra Jesus.
731_Guds rige lignes ved et frø 1, S1 Guds rige lignes ved et frø, det mindste, man kan finde, nedlagt i muld, ej til at dø, men død at overvinde, opvoksende.
232_Gud, efter dig jeg længes 1, S1 Gud, efter dig jeg længes, når jeg af synden trænges, til dig står al min lid; jeg på dit ord, o Fader, på nåden mig.
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
I lære hos Jesus, om samtale og bøn JOHANNES EVANGELIET KAP. 18.
063_Kvindelil, din tro er stor 1, S1 ”Kvindelil, din tro er stor, ske dig, som du ville!” I det rige nådens ord sprudler livets kilde.
“Jeg er med jer alle dage indtil verdens ende” (Matt 28,20)
Tilbedelsen af Jesus Kristus
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
Herren har udsøgt sig en mand efter sit hjerte. 1. Sam. 13:14 Herren har udsøgt sig en mand efter sit hjerte.
At forholde sig til sin muslimske næste i en terror tid
Den gældbundne tjener med Lego-figur
”Tror du på julemanden?”
Livets Ord April 2017.
Julens symboler Matthæus 2
At forholde sig til Bibelens voldelige tekster i en terror tid.
Grisen og den fortabte søn
Jesus var bange i ørkenens sand, bange for fristerens stemme:
Tror du på løgnen eller sandheden?
Frelse af nåde ved tro Hvordan syndere bliver forligt og kan leve i fællesskab med den levende Gud Kristian Guttesen.
069 – Kristus er verdens lys 1, S1
012 – Du store Gud, vor Fader god 1, S1
Kærlige hænder brødet nu ta'r
Tiden er kommet nær TEMA: Evangelisering / Dåb TITEL: Tiden er kommet nær - grib dagen. Carpe Diem TEKST: Mk.1:15-18 Formål: At gribe Guds afgørende øjeblikke.
Jesus og påskepynt.
“Min nåde er dig nok, for min magt udøves i magtesløshed”
“Glæd jer altid i Herren!” (Fil 4,4).
Du skal ikke være bange Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
Når den sidste sang stille toner ud, ja, så kommer jeg.
John. 20:31 Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn, og for at I, når I tror, skal have liv i hans navn.
Når den sidste sang stille toner ud, ja, så kommer jeg.
Guds rige - En Guds riges etik.
Præsentationens transcript:

LYDSPOR MELLEMTRIN Spørgsmål til grundlæggende temaer i de bibelske fortællinger

Syndefaldet Hvorfor siger Gud, at Adam og Eva ikke må spise af frugten på træet midt i haven? Hvorfor spiser Adam og Eva af træet? Hvad er fristelse? Er det ok at Gud straffer Adam og Eva? Hvorfor? Hvorfor ikke? Hvilke fristelser kan du komme i tanke om? Hvilke konsekvenser kan de have at blive fristet?

Abraham og Isak Hvorfor vil Gud have, at Abraham skulle ofre Isak? Er det rimeligt at Gud kræver, at Abraham skal ofre sin søn? Hvorfor? Hvorfor ikke? Hvorfor siger Abraham ikke nej til opgaven? Er der nogle man ikke siger nej til? Hvad er tillid? Hvem har du tillid til?

Den fortabte søn Hvorfor fortæller Jesus lignelsen? Hvad er en lignelse? Hvad er tilgivelse? Gør faren forskel på sine sønner? I så fald - Hvorfor? Hvordan? Hvorfor er det svært for broren, da den fortabte søn vender tilbage? Kunne du finde på at bede om at få din arv på forskud? Hvorfor? Hvorfor ikke? Kan du tilgive din søster/bror for alt? Hvorfor? Hvorfor ikke?

Påskeberetningen Har Gud bestemt, at det er Judas, der forråder Jesus? Hvad vil det sige at forråde? Hvorfor bliver Jesus korsfæstet? Hvorfor redder Gud ikke Jesus? Hvorfor flygter Jesus ikke, når han godt ved, hvad der skal ske? Gør du altid hvad du får besked på?

Paulus Hvad sker der, da Paulus er på vej ud for at forfølge flere disciple? Hvorfor ændrer Paulus mening? Hvad er omvendelse? Er det i orden at Paulus forfølger dem, der tror på noget andet, end ham? Hvorfor? Hvorfor ikke? Er der nogen der bestemmer, hvad man skal tro på i Danmark? Skal alle tro?