Fri Software i apparater – Fokus tilbage på forbrugeren Ole Tange CBS november 2007.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Måske er I gode venner i et år,
Advertisements

Kundebetjening Opgave med salgstrappen.
Electrolux Marketing koordinator, web Michael Skrydstrup HR Konsulent Anne Mette Hildebrand Udvælg en elev, der skal sige til, når der er gået 5, 10 og.
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Vejledning til Cisco trådløs telefon
Netbank Det offentlige Dk e-Boks
Log direkte fra GSAK Der er en kæmpe fordel at logge direkte fra GSAK, for det første er det let, da men ikke skal åbne alle cachesiderne for at kunne.
I dag er temaet Visualisering
Web 2.0 Teoretisk viden.
Velkommen til Jeopardy: Trafiksikkerhed i Øjenhøjde
Vor tids paradoks Klik for næste side  I dag har vi større huse og mindre familier. Mere bekvemmelighed, men mindre tid.
Internet til alvor og sjov
Måske er I bedste venner i et år,
”E-LÆRINGSRESSOURCER” Anne-Grete Roelof René Virtuel læring lyd*tale*billeder*video*handling.
Energibesparelser behovet og dit bidrag
GN 9120 & GN9300(e) Fejlfinding & Fejlretning
Beskyt din computer og dine data!
Fodring af vildt Men de nye begrænsning i jagtloven om udsætning af vildt er det mere end tidligere at der er styr på sin udsætningsplan. Hvorfor kan den.
Projektdesign Mål: At I opnår en forståelse for hvad et projektdesign er.
Bestilling af IT udstyr og software fra Digitaliseringsstyrelsen. Har du prøvet at bestille i dag?
Projekt KeepFocus. Lavet af: Jonas A, Ferhat D og Mathias F.
Med OmniFleet til Android kan chaufføren: OmniFleet Android  Modtage en prioriteret liste af ordrer fra administrationen.  Redigere og sende ordrer tilbage.
Kondenceret konceptudvikling DDK ITU F2007 John Paulin Hansen.
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
1. Ordreside: Køretøjerside: Brugereside: Timesedlerside: Beskederside: Oversigtskortside: Themeside: 19.
Dag 9: Programpakker Jquery og JQuery Mobile
Paris 2013 Informationsmøde. Aftenens program VELKOMMEN Marker fremmødet og tjek mobil samt hjemme nr. HVEM SKAL MED FRA UNGDOMSSKOLEN Præsentation REJSE.
1 Velkommen til brugerinstruktion, It-Universitet.
Synger regnvejrsdag i november
Sådan bruger Du et digitalvideokamera:SONY TRV 25E.
TURISMEN ANNO VI INDLEDER PROCESSEN MED ANALYSER FASE 1 – EKSTERN ANALYSE – Formål: Bedre kendskab og forståelse for gæsterne fra Tyskland og Danmark.
Sikkerhedsforanstaltninger for beboere på Plejehjem
Indhold 1.Hvad er MATRIX Mobil 2.Menu Valg 3.Installation 4.Adgang.
Huskeliste Grundindstilling Pinnacle 9 Find papir og blyant frem og brug dem flittigt. Det betaler sig i længden. Gennemse din råfilm og noter tidslinieklokkeslet.
Alarm fra kamera – Push og mail
Hvad kan du gøre for bekæmpe dem? Klimaforandringerne EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009.
PARIS 2015 Informationsmøde.
Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Velkommen til.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Mobil Usability , ITU. Spørgsmål jeg gerne vil høre: ”Det gik lidt hurtigt, kan du ikke gentage?” ”Kan du ikke snakke lidt langsommere?” ”Skruer.
Projekt Lavet af Jonas og Marcus. Idéen går ud på: Idéen går ud på at når man sætter nøglen i hoveddøren tænder lyset i entréen. Lyset slukker efterfølgende.
Øvelsestimer (opgave 3) v/Morten Davidsen Øvelseslærer på ITU cand.merc.(dat.) studerende på CBS.
Øvelsestimer (opgave 3) v/Morten Davidsen Læser til daglig cand.merc.(dat.) på CBS.
Eksamensangst v. psykolog Mehrak Salimi Studenterrådgivningen CSS – november 2013.
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. OPLÆG TIL GÆSTEUNDERVISNING 2016 LØN, LÅN OG OPSPARING (Til arbejdshæftet.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Ole.tange.dk Frie softwarelicenser Ole Tange Navigation blandt licenser for fri software Aalborg, juni 2008.
Politiske perspektiver og politikernes roller
Regionalt d.13.juni Biblioteket flytter mennesker er et projekt som kombinere følgende ting: motion, at være social og teknologi. Det gøres i dette tilfælde.
Slip vanen Neglebide, fingerknække, sårpille, hårplukke, slikspise…
Vor tids paradoks Klik for næste side .
TEMA 6 Præsentation: Sælg idéen
Backgammon Formål: Du skal primært øve dig i brug af figurer i PowerPoint. Opgave: Lav et backgammon vha. figurer. Find et billede på Internettet af det.
Forsøg til Håndværk og Design
Undgå falske beskeder Hackerne beder om dine personlige oplysninger i en mail eller sms. Det ville pengeinstitutter, virksomheder eller myndigheder aldrig.
Innovation.
Modul 07, Elektronisk post
Din firmabrochure Dette er et godt sted at placere et idegrundlag
Projektdesign Mål: At I opnår en forståelse for hvad et projektdesign er.
Intern tidsmæssig omkostning
For at kunne afspille de film, som er indlagt i denne PowerPoint-præsentation, skal præsentationen vises i fuld skærm. Vær opmærksom på, at afspilning.
Firmanavn Produkter og serviceydelser
For at kunne afspille de film, som er indlagt i denne PowerPoint-præsentation, skal præsentationen vises i fuld skærm. Vær opmærksom på, at afspilning.
For at kunne afspille de film, som er indlagt i denne PowerPoint-præsentation, skal præsentationen vises i fuld skærm. Vær opmærksom på, at afspilning.
- 30 minutters oplæg - 30 minutters ordet er jeres
Vigtige opdateringer af din computer og mobil
Præsentationens transcript:

Fri Software i apparater – Fokus tilbage på forbrugeren Ole Tange CBS november 2007

Ole Tange ● Systemudvikler ● Med til at udvikle en smartphone ● Aktiv i Fri Software- bevægelsen

Tandpasta ● Ikke mere tandpasta ● Husker du at købe det?

Kombiovnen ● Mine flutes – 1 min mikrobølger – 11 min varmluft ● Min kombiovn – 27 programmer

Programmering ● Kan du programmere?

Programmering ● Kan du programmere? ● Har du programmeret din telefon?

Programmering ● Kan du programmere? ● Har du programmeret din telefon? ● Har du tilføjet en person til telefonbogen i telefonen? – Og ringet til personen vha. telefonbogen?

Mobiltelefoni via internet ● Hvis telefonen har wireless internet og der er dækning – Ring via Internet

Røgalarm ● Problem: Falsk alarm – Stegeos ● Løsninger: – Langsomt stigende – 2 timers afbrud

Software kan “reparere” ● Blot ved at skifte softwaren virker et apparat igen

Software kan “reparere” ● Problem: utæthed i toppen ved hurtig centrifugering ● Løsning: langsom og længere centifugering

Køleskab/fryser ● Problem: Køleskab med 3 tilstande ● Løsning: – Alarm efter 1 minut

Fri software contra ufri ● Frie muligheder for nyskabelser – Ideer, som producenten aldrig havde tænkt på ● Ex. utæt top i vaskemaskine – Ideer, som producenten ikke ville give til forbrugeren ● Ex. internettelefoni via mobiltelefon ● Ufri software – Låst af producenten – Begrænset funktionalitet

Hvilket busstoppested? ● Problem: Stå af ved et stoppested, hvor du aldrig har været før ● Løsning: Husk lige tandpastaen

Skal vi mødes til et glas? ● Problem: Få en alarm, når en fjern ven er i byen – eller jeg er i hans by ● Løsning: Husk lige tandpastaen ² – Hvis han er i mit alarmområde for ham

Fri softwares muligheder - for programmøren ● “Skal vi mødes til et glas?” er en simpel udvidelse af “Husk lige tandpastaen” ● Hvis software er fri, er der nok en programmør, der laver det ● Hvis software er ufri, skal han starte fra bunden

Fri softwares muligheder - for forbrugeren ● Hente og installere ny software fra nettet ● Få ny funktionalitet i gamle apparater ● “Reparere” apparater, der er lidt itu – Forlænge levetiden

Fri softwares muligheder - for producenten ● Hvis konkurrenten ikke benytter fri software – First-mover fordel – Anspor til brugerdreven udvikling (og spar udviklingsomkostninger) – Bliv kendt på at ens apparater giver brugeren muligheder ● Hvis konkurrenten benytter fri software – Benyt samme software og bliv kompatibel – Benyt samme software og spar udviklingsomkosninger

Ideer til forbedringer ● Nogle ideer kræver ekstraudstyr – Ex. hvis der ikke er software i udstyret i forvejen ● Nogle ideer tror man kræver ekstra udstyr – Ex. positionering uden GPS ● Hvilke ideer har du? – Til apparater, jeg har fortalt om – Til andre apparater

TV ● Problem – TV'et glemmes tændt ● Løsning – Sluk kl. 10 og 01

Kamera ● Problem: Tag mange billeder af dig selv ● Løsning: – Klik een gang, – Fokuser, tag billede, gentag – Klik for at stoppe

Kamera ● Problem: Lav en time-lapse film ● Løsning: – Lav en film med 1 billede i sekundet i stedet for 30 billeder i sekundet

Del overskydende internetforbindelse ● Problem: Hvis man deler med andre, tager de det hele ● Løsning: Lad gæster kun bruge overskydende kapacitet – Husk telefonen med internet

Jeres ideer

Opsummering ● Software kommer i flere og flere apparater ● Fri software giver forbrugeren magten – Også selvom forbrugeren ikke er programmør ● Fri software giver mulighed for brugerdreven udvikling ● Fri software er en konkurrenceparameter

Spørgsmål ?