En passion, der tåler lidelse og krise Paulus Ap. Gern. 9,15-16 Vendepunktet: Vort livs første alvorlige korsvej Kaldet – livsopgaven ”Det-der-er-lige-mig-oplevelsen”

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
VELKOMMEN – VI ER GLADE FOR DIG SLUTTEDE SIG TIL OS.
Advertisements

Håbets folk. Møde Jesus igen for første gang Er vi tro mod dét, han var tro imod? Prædiker vi det evangelium, han prædikede? Lever vi evangeliet, som.
At vente på Guds time.
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Introduktion til Kongen og hans Rige
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
Lyset der skinner i mørket
Kristen mystik – den spirituelle gudsopfattelse..
Liturgiens evangelium. En god gudstjeneste er som et H.C. Andersens eventyr tematisk - genkendelig - overraskende.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.
Diakoni del 2 Hvad er et menneske?. Renaissancens menneskesyn Pico della Mirandola: ”Mennesket er det givet at opnå, hvad det ønsker, at være hvad det.
Den lamme mand ved Bethesdas dam. Derefter var det en af jødernes fester, og Jesus drog op til Jerusalem. Ved Fåreporten i Jerusalem er der en dam, som.
En Ny begyndelse – med livets begrænsninger. For korlederen. Al-ajjelet-ha-shahar. Salme af David. Min Gud, min Gud! Hvorfor har du forladt mig? Du er.
Kan en kærlig Gud dømme mennesker? Gud er kærlighed. Det står selv i Bibelen. Han elsker hele verden, altså alle mennesker. Hvorfor i al verden har han.
Kristi Himmelfart hele året! Menighedsundervisning 1. maj 2016.
At fyldes af Helligånden. Ap.G. 2,1-13 Nicolaifællesskabet d. 21/
241 – Du skabte os, Herre 1, S1 Du skabte os, Herre, til frihed og leg, til i ansvar og tillid at følge din vej, din jord skulle dyrkes, dit værk have.
Esajas 53 Hvad ser du?. Esajas 52:13 – 52:15 GUD Se, Min tjener handler vist, han stiger, han løftes op og ophøjes såre. Som mange gyste over ham – så.
Søndag, den 26.april 2009 Apostolsk Kirke i Århus Et fornyet fællesskab.
1. Mos 1:1-2 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd svævede over vandene.
Uenighed uden bitterhed. Spørgsmål 1. Kan man være uenige uden at blive bitre? 2. Kan uenighed have et formål? 3. Kan man være enige om at være uenige?
Du blev skabt til lighed med Kristus Det målrettede liv 4. del.
Johs. Evangeliets formål Søndag d. 3. april 2016.
Livets fyrste dræbte I… Ap.G. 3,12-26 Nicolaifællesskabet d. 2/
232_Gud, efter dig jeg længes 1, S1 Gud, efter dig jeg længes, når jeg af synden trænges, til dig står al min lid; jeg på dit ord, o Fader, på nåden mig.
211 – Rejs op dit hoved 1, S1 Rejs op dit hoved, al kristenhed! opløft dit øje, slå ej det ned! i Himlen du har hjemme; dér er dit hjerte, dér er din skat,
LIVETS ORD November 2016 “Alt formår jeg i ham, der giver mig kraft” (Fil 4,13)
Advent Jesus KOM og han KOMMER TEMA: Advent
Pinsedagen kom!. Pinsedagen kom! Ap.G. 2,1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød,
Ølgod kirke 10. april 2011.
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
S1.
“Thi Kristi kærlighed tvinger os” (2 Kor 5, 14).
470 – Når kærligheden får magt i verden 1, S1
DIT LIV Tænd for lyden og læn dig tilbage -.
Katekismus- gudstjeneste Bejsnap kirke – 6. marts 2011
Livets Ord Marts 2017.
Kristus i os – Hvad betyder det?
Hvad var Paulus? Lektion 1: Farisæer Lektion 2: Forfølger Missionær
Gud vær min styrke for livet
Nadver, Bøn og tak, S1 Bøn og tak
067 – Hvad mener i om Kristus 1, S1
Livets Ord November 2017.
490 – Guds igenfødte, ny-levende sjæle 1, S1
Det kan jeg da ik’ Den tabte identitet.
FRA DIAGNOSE TIL DØD Tidlig palliation
PÅSKE-SALME-SANG.
Køreteknik.
Jorden er flad Jorden er flad – det er os, der er runde!
Vi udfordres til at leve i opstandelsens frihed
Tros-lounge KIRKE FOR KONFIRMANDER.
’For tilgiver I mennesker deres overtrædelser, vil jeres himmelske fader også tilgive jer. Men tilgiver I ikke mennesker, vil jeres fader heller ikke tilgive.
Til en velsignelse Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen.
Lev livet bedre At lære er at leve.
Menneske, din egen magt Tekst: Lars Busk Sørensen 1986
Han vil ud og møde sin Gud
Lidt eller lille Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
Hvis jeg havde mulighed for at fange regnbuen ville jeg have gjort det
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i plejebolig
Hab.2.1-2: v1 Jeg vil stå på min post, jeg vil stille mig på vagt og spejde for at se, hvad han vil sige til mig, hvad jeg får som svar på min klage. v2.
Livets tog Forfatter ubekendt.
422 – Kærlighed helt uden lige 1, S1
851_Du kære Gud og Fader god 1, S1
På Melkisedeks vis Søndag d. 23. september 2018.
LIVETS ORD Marts 2019.
En livsstil som en bedre ven
Don't waste your time on jealousy;
Du, alle tings ophav, vor Skaber, vor Herre, ja, alt i en sum,
UDRUSTET TIL EVENTYR.
Livets Ord Juni 2019 “I skal få kraft, når Helligånden kommer over jer, og I skal være mine vidner.” Ap. G. 1, 8.
Præsentationens transcript:

En passion, der tåler lidelse og krise Paulus Ap. Gern. 9,15-16 Vendepunktet: Vort livs første alvorlige korsvej Kaldet – livsopgaven ”Det-der-er-lige-mig-oplevelsen” – som jeg kan give mig helt og fuldt til ”Alle har ”sit at slås med” Vi har alle vore undskyldninger ”Min nåde er dig nok” Jesu svar til Paulus – og til os Og sygdom ramte også hans nærmeste: Målet i sigte Lønnen og Himlen

En passion, der tåler lidelse og krise Ap. Gern. kap. 9: v15 Men Herren sagde til ham: »Gå! For han er det redskab, jeg har udvalgt til at bringe mit navn frem for hedninger og konger og Israels børn, v16 og jeg vil vise ham, hvor meget han skal lide for mit navns skyld.«v15v16 2. Kor. 12,7: v7 Og for at jeg ikke skulle blive hovmodig af de overmåde store åbenbaringer, blev der givet mig en torn i kødet, en engel fra Satan, som skulle slå mig, for at jeg ikke skulle blive hovmodig. v8 Tre gange bad jeg Herren om, at den måtte blive taget fra mig, v9 men han svarede: »Min nåde er dig nok, for min magt udøves i magtesløshed.«v7v8v9

En passion, der tåler lidelse og krise 2. Kor. 11: v21 Jeg må med skam tilstå, at så har vi været magtesløse! Men hvad en anden drister sig til – jeg taler i vanvid – det drister jeg mig også til.v21 v22 Er de hebræere? Det er jeg også! Er de israelitter? Det er jeg også! Er de af Abrahams slægt? Det er jeg også! v23 Er de Kristi tjenere? Jeg taler rent afsindigt: Jeg overgår dem! Jeg har slidt og slæbt, tit været i fængsel, fået slag i massevis, jeg har været i livsfare mange gange. v24 Af jøderne har jeg fem gange fået fyrre slag minus ét, v25 jeg har fået pisk tre gange, er blevet stenet én gang, har lidt skibbrud tre gange, jeg har drevet rundt på det åbne hav et helt døgn. v26 Ofte på rejser, i fare på floder, i fare blandt røvere, i fare fra mit eget folk, i fare fra hedninger, i fare i byer, i fare i ørkener, i fare på havet, i fare blandt falske brødre. v27 Jeg har arbejdet og slidt, ofte haft søvnløse nætter, lidt sult og tørst, ofte fastet, døjet kulde og manglet klæder. v28 Hertil kommer det, som dagligt trykker mig: bekymringen for alle menighederne. v29 Hvem er magtesløs, uden at jeg også er magtesløs? Hvem falder fra, uden at det svier i mig?v30 Hvis jeg skal være stolt, vil jeg være stolt af min magtesløshed.v22v23v24v25v27v28v29v30

En passion, der tåler lidelse og krise Fil. 2,25-27 “Men jeg har fundet det nødvendigt, at sende Epafroditus tilbage til jer, min broder og medarbejder og medstrider, jeres udsending og tjener, der skulle hjælpe mig med, hvad jeg trænger til. Han længes efter jer alle og er urolig, fordi I har hørt, at han var blevet syg. Ja, han var døden nær; men Gud forbarmede sig over ham; og ikke blot over ham, men også over mig, for at jeg ikke skulle have sorg på sorg” 2. Tim. 4,20: “Erastus blev i Korinth, og Trofimus lod jeg blive i Milet, da han var syg” 1. Tim. 5,23: “Bliv ikke ved med at drikke vand alene, men brug lidt vin for din mave og dine hyppige svagheder”

En passion, der tåler lidelse og krise 2. Tim 4: v6 Mit blod skal snart udgydes, og tiden er inde, da jeg skal bryde op. v7 Jeg har stridt den gode strid, fuldført løbet og bevaret troen. v8 Nu har jeg retfærdighedens sejrskrans i vente, som Herren, den retfærdige dommer, på den dag vil give mig – og ikke mig alene, men alle dem, som har glædet sig til hans tilsynekomst.v6 v7v8