Honninghøsten. Hvornår tager man honning fra? Når tavlen er 2/3 forseglet … Og/eller ved ’sjaske’-test … Og/eller ’tændstik’-testen…

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Gryde med filter og taphane
Advertisements

MÆRKELIGT ! Her er en lille matematisk øvelse, som helt sikkert
God Jul ? Du behøver ikke at vente til Jul….
Måske er I gode venner i et år,
Livet i bistadet.
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Det er sidst i februar. Potter med
Mini-PC-kørekort – Modul 6
”Biernes verden” fra Wandas have.
Samsø Outdoor Explorer.
Vejledning til Cisco trådløs telefon
Honninghøsten.
Honninghøsten.
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Sæt pennen på papiret Skriv de årsager til uro hos spædbarnet ved brystet, som falder jer ind…. Uro ved brystet s kan skyldes…
Velkommen til Jeopardy: Trafiksikkerhed i Øjenhøjde
En opskrift Den dag jeg byggede en kage. Af ren og skær kedsomhed kiggede jeg på bogreolen og fandt en gammel støvet bog, jeg ikke kunne huske at have.
Udlægning af en ny cache
Sådan starter den nye sæson !!
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
Ansigtsmasker afslutbegynd. hjemtilbage © 2001 Nu Skin ® Europe ansigtsmasker næste Hvorfor er masker så gavnlige?  Regelmæssig brug af masker er en.
Knudsgaard – lav selv dine trækul Maj 2007 Mikkel & Ole
Glaskursus Åse og Sanne
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Nordfyns Biavlerforening Livet i bistadet. Nordfyns Biavlerforening.
Hvad kan du gøre for bekæmpe dem? Klimaforandringerne EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009.
Biavlerens redskaber Stadetyper Opstabling Trugstade.
Svaleredeøregryde KvK v. Oleflemming Nielsen Svaleredeøregryde KvK v. Oleflemming Nielsen Vikingernes suppegryde Vikingernes suppegryde Har navn efter.
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder med en trekantstage. Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder.
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
Andre frugter fra biavlen
Kom godt i gang med dit EU- projekt. Step 1: Lav en projektskitse Step 2: Undersøg støttemulighederne Step 3: Læs program-dokumenterne +tidl. støttede.
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Jeg kører lastbil Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Creative Platform Learning Emne: DEMOKRATI. 22. JA – Vi har lavet en fejl (med kategori og klap) 1.Find sammen to & to med en der har samme sportsinteresser.
Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF - Midtjylland. Forældrekursus COACHING Herning Badminton Klub 29.september 2008.
Nyt vandværk Lærkevej Rentvandstank! Rentvandstanken skal tømmes. Større inspektionslem i toppen. Tanken skal rømmes på toppen da der skal isoleres mod.
Spar penge og skån miljøet Foredrag af studerende fra Ernæring og Sundhedsuddannelsen Janne Rasmussen og Svea Due Persson.
Repetition fra 3.aften Mælkebøtterne blomstrer og den 1. udvidelse Påsætning af flere magasiner En dronning bliver til.
Repetition fra 2.aften Redskaber & bigårdens indretning Forårets første besøg i bigården.
(Natur)Historien om Hanstholmknuden og omegn. Eller: ca. 300 millioner år på 50 minutter.
Landskabsdannelsen i Thy Syd for linien: Isen Havet Vinden mennesket Nord for linien: Undergrundens bevægelser Isen Havet Vinden mennesket Med udgangspunkt.
Den første udvidelse: bi-familiens styrke? fodertilstand? plads?
Varroabekæmpelse. Hvad er varroa? Parasit der lever af biernes blod Overfører virus Formerer sig i yngelcellerne Der ses kun hunmider på bierne.
Årets gang i bigården Juni Biavleren Tilsæt evt. 2. magasinkasse (2. el. 3. kasse ved opstabling). Regelmæssig droneyngel-fratagning. Se efter dronningeceller.
Hvordan laver jeg en pude efter mit hoved? Følg denne enkle vejledning, så er du godt på vej.
Velkommen til kursus ’Biavl for Begyndere’.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod KØD OG HYGIEJNE Mørt ikke tørt –
Stadetyper Trugstade Opstabling. Trugstade Fordele Køn at se på Kan bygge selv Let at udvide Kan selv reparere Plads til en ekstra familie om vinteren.
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder på en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150.
Hvor bor familien? På land eller i by?
De første opgaver om foråret
Fodring til vinter + Varroa bekæmpelsen
Honninghøsten Ventilatorbier blæser lys ud
Familien vokser stærkt når forårs-trækket sætter ind!
Årets gang i bigården Månedens arbejde
Pølsebrød af surdej Ingredienser 5 g gær 150 g surdej 12 g salt
Rørte og piskede masser
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder med en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150 år.
Mini-PC-kørekort – Modul 6
PAPIR???.
PRØVEN I SKRIFTLIG TYSK
Jeg kører lastbil Branchearbejdsmiljøudvalget for transport og engros
Billedserie åbning og lukning af port a kath
Lektion 1-2 i Blok 8 Teknologiforståelse som fag - Mellemtrin
Præsentationens transcript:

Honninghøsten

Hvornår tager man honning fra? Når tavlen er 2/3 forseglet … Og/eller ved ’sjaske’-test … Og/eller ’tændstik’-testen…

Hvornår tager man honning fra? Enten først på dagen inden bierne er kommet helt i gang… Eller midt på dagen når træk bierne er ude og lede … Men IKKE sidst på dagen eller om aftenen - det skaber for meget uro…

Hvordan tager man honning fra? 2 dage før man vil høste sætter man en ’bitømmerplade’ på… Så kravler bierne igennem til de nederste magasiner og ’honning lageret’ bliver stort set tømt for bier… Man kan ’børste’ bierne af tavlerne med en en ’kost’…

Pas på! Mens man tager honningtavlerne fra skal de dækkes til for at undgå bierne laver ’røveri’ … At bierne børstes af UDE FORAN stadet og ikke ’ned i stadet fra oven’ da det giver unødig uro… At man ikke stiller honningtavlerne direkte på jorden…

Husk! At man ikke skal ’ribbe’ det hele – der er sandsynligvis ’trækstop’ og bierne skal have noget at spise af… At man ikke kan ’passe’ bierne mens man tager honning fra – vent til senere eller næste dag… At honningtavlerne opbevares et tørt og varmt sted indtil de slynges…

Slyngning Tavlerne skrælles for voks… Tavlerne slynges – først halvdelen af side 1 – så side 2 – og derefter resten af side 1… Honningen grovsies først for at fjerne de værste urenheder… - og derefter finsies…

Røring Honningen skal stå en dags tid før småpartiklerne kan skummes af (Evt. brug pergament papir…) Honningen røres i nogle dage indtil den er tappeklar… Honningen tappes på glas – når den har ’sat’ sig sættes der etiketter på…

Krystallisering af honning

Podning af honning (ved grader) Tag 1kg finkrystalliseret honning og rør det ud med 2kg af det nyslyngede … Lad stå i 8-12 timer… Rør 6kg mere nyslynget honning i … Lad stå i 8-12 timer… Så blandes 18kg nyslynget mere i … efter ca. 12 timer er honningen blevet tappeklar…

Etiketter Danmarks Biavlerforenings etiket er forsynet med et kontrolnummer og dit navn samt en advarsel om at spædbørn ikke må gives honning… Etikkerne har et kontrolnummer så man kan finde tilbage til leverandøren hvis der er kvalitetsproblemer... Der skal stå ”Mindste holdbar til ….” - man kan selv fastsætte datoen men den er normalt 18mdr. fra tappedatoen. Honningen opbevares køligt og tørt Mindst holdbar til September 2018