DAWN af Takao Tanabe fra 2003 Et landskabsbillede kan en gang imellem have svært ved at sige én noget. Men det er bestemt ikke tilfældet med TANABEE’s.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sådan laver Du et POWER POINT program.
Advertisements

Kapitel 5 Den kreative strategi
jeg ser lyset prik på den mørke himmel nat efter nat når stjerner dør bliver de sorte huller utrættelige steder af tyngde der suger alt ind i sig småsten,
Lysets Natur Lys og Farver.
Billedanalyse 1.Præsentation af billedet Indhold Materiale og teknik
Vejret Vandet i luften.
Hallo…. her kommer lige noget, der helt sikkert vil fascinerer dig!
Vores syn og optiske illusioner
Perspektivgeometri.
Markedskommunikation Kapitel 10
Jordvand, grundvand og overfladevand + Vandets bevægelser i jorden
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej igen. Jeg har været til min første fødselsdag hos min nye faster Lene. Her er lidt billeder fra festen.
Natur og Teknik i Voel SFO
Rødkåls indikator Gruppe navne: Amanda Frederikke Camilla Rikke.
Gråskala.
Design effektive PowerPoint præsentationer Enkelt Konsekvent Tydeligt Stort Progressivt Afslut.
Symbolismen Historisk tid ca – 1920, hvad kendetegner - ismen
Og andre klimafænomener
Den æstetiske krop Opgave Billedanalyse.
- et forsøg på en analyse
Om at tage gode billeder
Den kristne påske.
Den menneskelige hjerne …
Måneformørkelsen 21/ Jørgen Albertsen Greve Gymnasium Set fra Palma på Mallorca Længdegrad: Øst 02 o :31’:56’’ Breddegrad: Nord 39 o :31’:03’’
Perception og disposition af grænseflader
Spillet er af adventure typen. Det skal foregå i real time 3D. Spillet foregår i en model af et eksisterende, velkendt bymiljø i København. Udtrykket skal.
 H står for  U står for  L står for  E står for  N står for  HUMOR  UDELIV  LEG  EMPATI  NÆRVÆR.
Det moderne gennembrud
Projekt Lavet af Jonas og Marcus. Idéen går ud på: Idéen går ud på at når man sætter nøglen i hoveddøren tænder lyset i entréen. Lyset slukker efterfølgende.
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder med en trekantstage. Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder.
Formalistisk analysemodel Mørk Minimalistisk Baby og kranie i forgrunden Baggrunden = mørkeblå Forestiller en baby som hænger i navlestregen Kranie ligger.
Kontekst: Formålet er at lave en let overskuelig og hjælpsom guide til billedanalyse i 8. klasse. Målet er at eleverne skal opnå en god forståelse for,
Takao Tanabe: Takao Tanabe was born in 1926 in Prince Rupert, British Columbia. Takao Tanabe er meget vigtig for vores forståelse for British Columbias.
I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Gud er ”Alfa og Omega, begyndelsen og enden.” Åb 21,6 Han har altid været og vil altid være: ”Jeg lever i evighedernes.
533 – Når du ser en dråbe glimte 1, S1
189 – Med thomaskravet står vi her 1, S1 Med thomaskravet står vi her, med tvivlens skæl for øjets skær, langfredags angst i mindet. Du kender, Gud, vor.
Læhegn og beplantninger i landskabet. Hvorfor og formål Funktion Opbygning Vedligeholdelse.
Imellem nattens stjerner 1, S1 Imellem nattens stjerner der står en stjerne klar, som aldrig før en stjerne på jordens himmel var.
Lysets historie og det hvide lys’ farvespektrum. Hvad er lys? Lys er bølger – ligesom lyd- og vandbølger med de samme bølgeegenskaber Lys er partikler.
814_Måne og sol, skyer og vind 1, S1 Måne og sol, skyer og vind og blomster og børn skabte vor Gud. Himmel og jord, alting er hans Herren vor Gud vil vi.
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder på en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150.
RUNDT OM RØDHALSEN.
Hvilken vampyr er størst? Du kan flytte rundt på dem.
Lys og Lyd Naturfag.
I en stille morgenstund 1, S1
1 Fred hviler over land og by, ej verden larmer mer; fro smiler månen til sin sky, til stjerne stjerne ser.
Polarklima.
Hver en ny dag er bedre end i går,
Backgammon Formål: Du skal primært øve dig i brug af figurer i PowerPoint. Opgave: Lav et backgammon vha. figurer. Find et billede på Internettet af det.
Linedanser Per Krøis Kjærsgaard
Bølgerne mod stranden når
En stjerne skinner i nat
Den signede dag med fryd vi ser
Månen lyser fuldt Mel.: Timon Müller Tekst: Line Nielsen.
Mini konfirmander Skabelsen.
Vejr, vind og luft.. Hvordan opstår vejret? Hvor kommer vinden fra?
Bølgerne mod stranden når
Natur Ud i naturen Mystik Fare vild, sove ude i naturen
Jorden er flad Jorden er flad – det er os, der er runde!
Den signede dag Tekst: N.F.S.Grundtvig 1826 Melodi: C.E.F.Weyse 1826
Ud under åben himmel Det skete igen, helt utroligt
Nattens kugle svinder Nattens kugle svinder i havets spejl,
227 – Kom Helligånd, mit hjerte fyld 1, S1
Livsuret Minderne smiler her, mens vi synger om det nu, der bli´r,
Linedanser Per Krøis Kjærsgaard
Lysets engel Lysets engel går med glans gennem himmelporte.
Dagen er ny Dagen er ny, den er blank som en dråbe,
Nu Jesus kommer gående på vandet
Kunstbilleder analyse.
267 – Lysets engel går med glans 1, S1
Præsentationens transcript:

DAWN af Takao Tanabe fra 2003 Et landskabsbillede kan en gang imellem have svært ved at sige én noget. Men det er bestemt ikke tilfældet med TANABEE’s billede ”Dawn”. Som vi så på udstillingen maler han mange af denne slags landsskabsbilleder og han formår meget virkningsfuldt at hensætte tilskueren i en bestemt stemning med dem.

Analyse Billedet er meget klassisk opbygget. Horisontlinien ligger i det nederste gyldne snit, hvilket giver det ro. De mørke øer ude til højre går fra billedets kant og ind til omkring det vertikale højre gyldne snit. Det skaber igen ro og harmoni i billedet, så øjet ikke forvirres. Billedets dybde skabes af linjerne på himlen, der går diagonalt fra venstre øverste hjørne mod et punkt i horisonten hvor de mødes med bølgernes linjer som ligeledes går diagonalt fra hjørne mod punkt. Det skaber dybde og dynamik, og tilskuerens blik bliver ført ind i billedet og ind mod punktet på horisonten. Punktet på horisonten er et hul i skyerne hvor det lyserøde/lysegule lys trænger igennem den matte blå himmel. De ensartede blå farver er dystre og rolige, og får havet og himlen til at flyde sammen. Hist og her skinner solen igennem skyerne med sit rød/gule lys der står i kontrast til de tunge skyer. Analyse og fortolkningen

AnalyseSelvom billedet umiddelbart virker roligt, er der spænding mellem himlen og vandet. Skyerne er urolige og skråt over de mørke øer er der en slags hvirvel i skyerne der kunne minde om en orkan. Dette giver himlen en indre spænding, en uro, som en slags stilheden før stormen. Vandet ser mere roligt ud end himlen, men har dog en masse små krusninger på overfladen som får det til at stå og sitrer. Lysstriberne i vandet giver det energi, da de er vertikale og derfor bryder med resten af billedets horisontale linjer. Overordnet kan man sige at lyset er vigtigste i billede. Det giver spænding. Billedet viser overgangen fra nat til dag, hvor de mørkeblå farver repræsenterer natten og de lyse gullige farver repræsenterer dagen og solen. Billedet viser British Columbias natur og alle dens kræfter. Det er et meget kontrastfuldt billede; Dag og nat, himmel og hav og også lidt jord, liv og død. Af gruppe 3