Bliv faglært i industrien – der er brug for dig Som voksen kan du blive faglært på kortere tid, end du tror. Se dine muligheder, og test hvor langt du.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad er Meritvejen? Meritvejen er den direkte vej til at blive faglært og få svendebrev for erfarne chauffører og andre ansatte i transportbranchen. Være.
Advertisements

Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
INFOMØDE OM SKOLEPRAKTIK (Skolens navn)
Praktikcentre – en nyskabelse i erhvervsuddannelsesloven
Fra ufaglært til faglært på kort tid!
Ude af 10. klasse, og hva’ så? l
Eventkoordinator Eventassistent
Fra ufaglært til faglært på kort tid!. IKV – GVU • Individuel kompetence vurdering = IKV • Grundlæggede voksenuddannelse = GVU • 25 år, mindst 2 års.
Real Kompetence Vurdering
Et målrettet uddannelsesforløb i 3 trin påLæssøesgades Skole, Århus Produktionsskole og en ungdomsuddannelse.
Agenda Reformen kort fortalt Hvad er det vigtigste nye? Nytter det?
En erhvervsuddannelse er også en karrierevej
Meritordninger på TURs område Er fastsat i uddannelsesbekendtgørelsen for indgangen transport og logistik. • 2.3. Elever, der har haft kørekort B i mindst.
Ud af skolen – og hva’ så? UU Ringkøbing Fjord
Studiekompetencegivende eksamen
Et målrettet uddannelsesforløb i 3 trin på Læssøesgades Skole, Århus Produktionsskole og en ungdomsuddannelse. Projektet er lavet i samarbejde med Århus.
Velkommen til LO.
Hvad kræver det? Parat til erhvervsuddannelse. Parat til… Erhvervsuddannelser? En konkret erhvervsuddannelse? Grundforløb? En bestemt indgang? En konkret.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
360 graders kompetenceløft Netværkslokomotivet og VirksomhedsnetværkCabi 17. september 2014 Anette Barnhøj Uddannelseschef Mobil
Individuel kompetencevurdering - hvad er det, og hvordan kan de ledige få glæde af det? Seminar den 24. november 2014 Ole Stenholt, Stenholt træning.
EUD reformen Voksensporet. Vad ved hvorfor Vad ved hvordan måske ikke.
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
Meritvejen til faglært status Betingelser Meritvejen er for voksne - alder mindst 25 år Der kræves mindst 4 års relevant erhvervserfaring inden for transport.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Erhvervsuddannelser.
UU Ringkøbing Fjord Ungdommens Uddannelsesvejledning
Praktikpladssøgende elever
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling Kompetenceudvikling af administrative medarbejdere.
”Det er i handlingen, at magien ligger”
Velkommen til AMU-kursus Hvad er AMU - AMU står for Arbejdsmarkedsuddannelser og består af en lang række kurser inden for mange forskellige.
TR UDDANNELSE. Tillidsrepræsentantuddannelsen i Kost & Ernæringsforbundet Som valgt tillidsrepræsentant, skal du gennemføre Kost & Ernæringsforbundets.
VELKOMMEN TIL EN VERDEN AF UDDANNELSER PÅ
INFOMØDE OM SKOLEPRAKTIK
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Reform af erhvervsuddannelserne - de største nyheder og udfordringer for FOA LUPA-møde marts
Uddannelse – dit barns fremtid
Digital vidensdeling på DE´s årsmøde 2014
EUD-reform og unge i HTK. Erhvervsuddannelsernes store udfordringer 1.Færre unge søger ind på erhvervsuddannelserne, og søgningen direkte fra 9. og 10.
Hvad betyder erhvervsuddannelsesreformen for voksne?
Praktikvejledertræf Realkompetencevurdering og individuelle uddannelsesplaner SOSU og PAU Efteråret 2015.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
FOA vil arbejde for: At arbejdspladserne prioriterer uddannelse og efteruddannelse At medlemmerne får gode fleksible tilbud At udvikle og oprette de uddannelser,
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
Beskæftigelsesreformen - uddannelse til arbejdsløse v/Uddannelsespolitisk konsulent Claus Eskesen.
Uddannelsespolitik og Beskæftigelsespolitik Direktør Lars Kunov Danske Erhvervsskoler.
Temamøde om erhvervsvejledning i et regionalt beskæftigelses- perspektiv 13. marts 2009 Roskilde Kongres- og Idrætscenter Jesper Clausen, vicedirektør.
UPV – uddannelsesparathedsvurdering Elever skal parathedsvurderes ud fra følgende tre forudsætninger. Lærere og vejledere skal vurdere elevernes uddannelsesvalg.
VEU Center Syd. Udfordringer Ny Erhvervsuddannelsesreform ufaglærte vil i 2020 være uden job! Vi vil mangle faglærte i 2020! Vi mangler.
Hvad betyder erhvervsuddannelsesreformen for voksne? Vicedirektør Mette Tram Pedersen.
Voksenlærlingordningen. Hvorfor en voksenlærlingeordning?  Voksenlærlingeordningen startede i 1997 for at modvirke de begyndende balanceproblemer på.
Erhvervsuddannelse i DK
Kompetenceudvikling og uddannelsesplanlægning
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Fra ufaglært til faglært
Program Trepartsaftalen Nyt om EUV
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Erhvervsuddannelse for voksne - EUV
Ungdommens Uddannelsesvejledning Ungecenter Mariagerfjord
Aftale om bedre erhvervsuddannelser og styrket uddannelsesgaranti
Aftalt uddannelse via Industriens overenskomst
Velkommen til grundforløb 2 på AMU Nordjylland
Erhvervsuddannelse i DK
Præsentationens transcript:

Bliv faglært i industrien – der er brug for dig Som voksen kan du blive faglært på kortere tid, end du tror. Se dine muligheder, og test hvor langt du er fra et svendebrev på faglært.dk Dato, sted

Industrien har brug for faglærte I de kommende år går mange faglærte på efterløn eller pension For få unge vælger at tage en erhvervsuddannelse Danske virksomheder vil mangle faglærte i Over vil mangle indenfor tekniske områder* *DI-analyse, september 2015

Derfor skal du blive faglært i industrien Du bliver mere attraktiv for arbejdsmarkedet Du får bedre jobsikkerhed og typisk en højere livsindkomst Du får en bred viden om det faglige område du arbejder med og ofte mere variation i dine arbejdsopgaver Du har mulighed for at få en uddannelse, mens du er i arbejde

Hvorfor bør du tage en erhvervsuddannelse som voksen?

Voksenelevløn under uddannelse Er du allerede i beskæftigelse og har en uddannelsesaftale med din arbejdsplads, så vil du få løn under din uddannelse Din arbejdsgiver skal betale overenskomstmæssig løn, og lønnen skal mindst svare til mindstelønnen, som en ikke-faglært lønmodtager er berettiget til inden for det pågældende område Virksomheden kan søge om lønrefusion fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag under skoledelen. Læs mere på Spørg din tillidsrepræsentant eller kontakt din fagforening for mere information

SU under uddannelse Hvis du ikke har en uddannelsesaftale med din arbejdsplads, så vil du som regel kunne få SU under grundforløbet (fra 18 år) Under hovedforløbet vil du få skolepraktikydelse, hvis du er optaget i skolepraktik Find mere information om de aktuelle satser på SU.dk og hos det lokale praktikcenter

Skolehjem - et hjem, når du er hjemmefra Har du langt til uddannelsesstedet, kan du vælge at bo på skolehjem i hverdagene Du er berettiget til plads på skolehjem, hvis du har mere end 5 kvarters transporttid fra hjem til den nærmeste skole, der udbyder din uddannelse Er du over 18 år (med eller uden uddannelsesaftale) skal du betale for kost og logi. Hvis du har barn/børn, kan du fritages for betaling.

Faglighed & fællesskab på skolehjem På skolehjemmet vil du få dit eget værelse – eller dele med én anden elev Der er fokus på gode rammer for din faglige udvikling og fritidsaktiviteter Flere skolehjem har særlige værelser til forældre med børn og til elever med handicap Læs mere om skolehjemmet på skolens hjemmesider.

Hvordan kommer man i gang med erhvervsuddannelse som voksen? Se dine muligheder, og test hvor langt du er fra et svendebrev på faglært.dk

Realkompetencevurdering (RKV) Din voksen-erhvervsuddannelse skal bygge videre på det, du allerede kan i forvejen. Derfor skal du som start på uddannelsen have vurderet din erhvervserfaring og tidligere uddannelse – det kaldes en realkompetencevurdering (RKV). RKV’en bruges til at afgøre hvilken uddannelsesvej, der passer dig, og om du skal have afkorte dit uddannelsesforløb.

Realkompetencevurdering (RKV) RKV Din relevante erhvervserfaring Dine tidligere uddannelser Din uddannelsesvej EUV 1 EUV 2 EUV 3

Realkompetencevurdering (RKV) Vurderingen består at to dele: Den generelle vurdering Den individuelle vurdering For hver erhvervsuddannelse er der fastlagt hvilke konkrete erfaringer og uddannelser, der giver kortere uddannelsesforløb. Du kan teste dine egne erfaringer og tidligere uddannelser på hjemmesiden faglært.dk. Skolen foretager en individuel vurdering, der kan afkorte dit uddannelsesforløb yderligere. Der foretages en vurdering på skolen, når du tilmelder dig erhvervsuddannelsen. Den tager typisk mellem en 1 til 10 dage om at blive lavet.

De tre uddannelsesveje EUV 1EUV 2EUV 3 For dig med mindst 2 års relevant erhvervserfaring. Du går direkte på hovedforløbet, og skal derfor ikke på grundforløbet eller praktikuddannelsen. For dig med mindre end 2 års relevant erhvervserfaring eller tidligere uddannelse. Du kan gennemføre hele eller dele af grundforløbets 2. del, før du optages på hovedforløbet. For dig uden relevant erhvervserfaring eller tidligere uddannelse. Du skal gennemføre grundforløbets 2. del, før du optages på hovedforløbet.

Få klar besked om din egen uddannelsesvej

Find mere inspiration Se mere om erhvervsuddannelser i industrien på hands-on.dk Find AMU kurser der er relevante for dig på amukurs.dk Kontakt dit fagforbund og hør mere om økonomi under uddannelse Find den lokale erhvervsskole på faglært.dk Få online uddannelsesvejledning på ug.dk/evejledning