Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Vederlagsfri fysioterapi Grundkursus for samarbejdsudvalgsmedlemmer 2009.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Vederlagsfri fysioterapi Grundkursus for samarbejdsudvalgsmedlemmer 2009."— Præsentationens transcript:

1 Vederlagsfri fysioterapi Grundkursus for samarbejdsudvalgsmedlemmer 2009

2 Spørgsmål og problematikker Hvad forstås ved dublerende tilbud Kommunernes visiteringssystemer og håndtering af undtagelsesredegørelser Arbejdsfordeling Aftaler med andre leverandører

3 Hvem er berettiget til vederlagsfri fysioterapi? Personer der modtager et dækkende fysioterapeutisk tilbud i kommunen, kan ikke samtidig modtage vederlagsfri fysioterapi hos en praktiserende fysioterapeut Funktionsevnenedsættelse som følge af generel udviklingshæmning, samt som følge af alder eller smerter alene, berettiger ikke til VF Der kan ikke henvises til vederlagsfri fysioterapi, hvis der alene er tale om en dublering af eksisterende tilbud

4 Dublerende tilbud Hvad forstås herved Hvorledes forholder vi os til de patienter, som er meget behandlingskrævende

5 Visitering Det ligger uden for kommunalbestyrelsens beføjelser at regulere adgangen til vederlagsfri fysioterapi Kommunen kan ikke godkende status – og undtagelsesredegørelser Der kan ikke laves en arbejdsdeling, hvor kommunen varetager nogle diagnosegrupper og praksissektoren andre

6 Overenskomsten § 15 Regionen og kommunerne i regionen udarbejder en fælles plan for tilrettelæggelsen af den fremtidige fysioterapeutiske betjening i regionen. Planen danner grundlag for beslutning om de overenskomstmæssige forhold vedrørende den fysioterapeutiske kapacitet.

7 Praksisplanlægning Praksisplanen udarbejdes på grundlag af en praksisbeskrivelse af den eksisterende kapacitet i fysioterapeutpraksis i alle områder af i regionen, beskrivelse af de kommunale tilbud til vederlagsfri fysioterapi samt en ydelsesoversigt over præsterede ydelser fordelt på fysioterapeutpraksis i regionen og på kommuneniveau.

8 Praksisplanen Oversigt over kommunale træningstilbud vedrørende vederlagsfri fysioterapi efter lægehenvisning, herunder kapacitet og målgrupper. Praksisplanen forelægges samarbejdsudvalget til behandling.

9 Praksisplanlægning Kommunerne bør løbende orientere samarbejdsudvalget om væsentlige påtænkte ændringer i kapaciteten i de kommunale tilbud til patienter, der modtager vederlagsfri fysioterapi, jf. protokollat om samarbejde, koordination og kvalitetssikring mellem praktiserende fysioterapeuter og andre områderi sundhedsvæsenet.

10 Bekendtgørelse Bekendtgørelse om tilskud til fysioterapi hos fysioterapeut i praksissektoren og vederlagsfri fysioterapi hos fysioterapeut i praksissektoren og i kommunen I medfør af §§ 67, 72 og 140 a i sundhedsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 95 af 7. februar 2008, som ændret ved lov nr. 539 af 17. juni 2008, fastsættes:


Download ppt "Vederlagsfri fysioterapi Grundkursus for samarbejdsudvalgsmedlemmer 2009."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google