Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

HANDLING OG PLAN1 Udkast til bekendtgørelse om uddannelsesplaner.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "HANDLING OG PLAN1 Udkast til bekendtgørelse om uddannelsesplaner."— Præsentationens transcript:

1 HANDLING OG PLAN1 Udkast til bekendtgørelse om uddannelsesplaner

2 HANDLING OG PLAN2 Overordnede elementer - forskriften tilsigter at være tværgående, dvs. retter sig mod alle typer af erhvervsuddannelser. - består af en række bestemmelser om, hvilke typer af oplysninger en uddannelsesplan skal indeholde, men tilsigter ikke at regulere indholdet af uddannelserne. - påhviler i princippet den enkelte skole selv at bestemme det indholdsmæssige i uddannelsesplanerne afhængig af uddannelsestype, institution m.v. - er et retligt instrument, hvormed det offentlige forsøger at sikre sig et kvalitetsmæssigt udbytte af den offentlige bevilling. - uddannelsesplanerne skal godkendes at Direktoratet.

3 HANDLING OG PLAN3 Overordnede elementer fortsat - en fordel ved at skolerne selv udarbejder uddannelsesplaner, består i, at udviklingen på erhvervsuddannelsesområdet vil gøre det vanskeligt at regulere fra centralt hold (Direktoratet). Dvs. skolerne antages at være bedre rustet til at følge med udviklingen. - kan være nogle retssikkerhedsmæssige momenter i forhold til at det nu bliver i princippet private enheder (skolerne), der kommer til at bestemme elevernes undervisning, idet det ”offentlige” får mindre indflydelse på udformningen af uddannelserne. - afskiller sig fra tilsvarende danske forskrifter, idet sidstnævnte tilstræber mere eller mindre udtømmende at beskrive indholdsmæssige krav for hver enkelt uddannelse.

4 HANDLING OG PLAN4 Bekendtgørelsens indhold - bekendtgørelsens § 1 opstiller nogle helt overordnede målsætninger for uddannelsesplanerne. - § 2 består af en længere række at forhold, som skal beskrives i uddannelsesplanerne. Det kan diskuteres, om samtlige af de i § 2 anførte forhold har relevans for alle uddannelserne, ligesom der kan opstå overlapninger. - § 5 vedrører Direktoratets godkendelse og dennes varighed m.m.


Download ppt "HANDLING OG PLAN1 Udkast til bekendtgørelse om uddannelsesplaner."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google