Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig."— Præsentationens transcript:

1 Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig rådgiverfunktionen Arbejdsfunktioner Mette Dinesen Schmidt Socialfaglig rådgiver – Skibet, Grejsdal og Højen Tlf: 20 34 99 34 Mail: metds@vejle.dk

2 Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Ole Robenhagen Vivian Anditsch Distrikt Midt Distrikt Øst Distrikt Nord Distrikt Vest Forebyggende indsatser Specialområdet, skole Specialområdet, dagtilbud Motorik, sprog og trænings området Karin Oudshoorn Lars Gabriel Jensen Mette Beck Adm. team

3 Formål og målsætning Formålet er, At yde en tidlig socialfaglig indsats i børnenes daglige miljøer At støtte skoler og daginstitutioners arbejde med børn og familier omkring socialfaglige problemstillinger Målsætningen er, At arbejde familieorienteret i udsatte familier med henblik på at understøtte øget inklusion i skoler og daginstitutioner

4 Målgruppen Børn og unge fra 0 – 18 år samt deres familier – som befinder sig i ”gråzonen”, hvor trivslen er præget af problemstillinger i de sociale og familiære livsverdener. Socialfaglig rådgiver varetager opgaver i forhold til den konkrete daginstitution eller skole – uanset familiens bopæl.

5 Kendetegn ved socialfaglig rådgiverfunktionen Et frivilligt tilbud Let tilgængelig samt hurtige tilbagemeldinger Synlighed på skolerne og i daginstitutionerne Ingen henvisninger Ingen notatpligt Hjemmebesøg Fleksible arbejdstider

6 Arbejdsfunktioner Sparring og konsultativ bistand til andre faggrupper/ samarbejdspartnere Bekymringer/ udfordringer i forhold til både konkrete samt anonyme sager. Afklaring og overblik over hvad der er afprøvet og hvad der yderligere kan gøres i nærmiljøet. Understøtte personalet i arbejdet med udsatte børn og unge. Alvoren af en bekymring med henblik på eventuel underretning. Kvalificering af en underretning.

7 Direkte dialog med børn/ unge og forældre En tidlig forebyggende socialfaglig indsats. Arbejde med børn og familier, der har brug for en helhedsorienteret indsats i et kortere forløb. Støtte til børn og familier, hvori der opstår akutte livsbegivenheder. Systematisk afdækning/ afklaring ift. eksempelvis økonomi, arbejde, sygdom, bolig, netværk, fritid mv. Bistand i forbindelse med håndtering af klagesager og forældremyndighedssager.

8 Koordination Tværfagligt og tværsektorielt samarbejde i forhold familierne. Deltagelse på tværsmøder i området. Vidensformidling Oplæg på eksempelvis personalemøder omkring gældende lovgivning

9 Mødevirksomhed Konsultative møder på skoler og i daginstitutioner. ”Åben dør” på skoler og i daginstitutioner med en fast kadence. Samarbejdsmøder på skoler og i daginstitutioner. Tværsmøder SSP koordinerende møder.

10 Afgrænsninger Ingen myndighedskompetence Indgår som hovedregel ikke i sager, hvor der i forvejen er en aktiv sag i Familieafdelingen – med mindre det handler om nødvendig koordinering mellem dagtilbud og skole og eventuelle foranstaltninger.


Download ppt "Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google