Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

A) Professionens arbejdsområder og opgavefelt Hvad, hvorfor og hvordan: Hvad: Vi forventer den studerende får indblik i misbruger/ socialt udsatte, og.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "A) Professionens arbejdsområder og opgavefelt Hvad, hvorfor og hvordan: Hvad: Vi forventer den studerende får indblik i misbruger/ socialt udsatte, og."— Præsentationens transcript:

1 a) Professionens arbejdsområder og opgavefelt Hvad, hvorfor og hvordan: Hvad: Vi forventer den studerende får indblik i misbruger/ socialt udsatte, og de problematikker og livskvalitet der følger med. Hvorfor: For at opnå større indblik og forståelse af borgernes livssituation, og kunne agere ud fra dette. Hvordan: At den studerende følger institutionens daglige praksis, reflektere via vejledning, og får tildelt relevante opgaver ift. Brugergruppen.

2 b) Pædagogiske handleformer og pædagogiske metoder Hvad, hvorfor og hvordan: Hvad: Vi forventer at den studerende i samarbejde med institutionen møder borgeren der hvor de er, med udvikling for øje, og til gode ser den enkeltes borgers behov. Hvorfor: For bedre at kunne højne borgernes livskvalitet, og hjælpe med at tilføre borgeren kompetencer der på sigt kan selvstændiggøre den enkelte. Hvordan: I samarbejde med borger og institutionen og tværfaglige samarbejdspartner identificere borgerens ønsker og fremtidige målsætninger. Lære gennem aktiv deltagelse og samtidig have øje for borgerens perspektiv og handlemuligheder.

3 c) Professionens vidensformer, faglige kernebegreber og terminologi, herunder det videnskabelige grundlag og videnskabelige metoder Hvad, hvorfor og hvordan: Hvad: Vi forventer at den studerende indhenter viden omkring praktikstedet og samarbejdspartners terminologi og kernebegreber. Hvorfor: Så den studerende kan forstå/læse f. eks handleplaner. Taler sammen sprog, så der ikke derigennem bliver misforståelser. Hvordan: Den studerende kan gennem vejledning og dialog, samt nedskrivning af observationer, træne brugen af fagsprog, samtidig øve sig i skriftlighed. Være aktiv til personalemøderne. Læse relevant litteratur.

4 d) Sammenhængen mellem den samfundsmæssige moderniserings- proces og professionens historiske og kulturelle udvikling Hvad, hvorfor og hvordan: Hvad: Vi forventer at den studerende sætter sig ind i stedets historie og udvikling. Hvad betyder moderniseringsudviklingen for stedet og professionen. Hvorfor: For at få kendskab til stedets og professionens udvikling gennem tiden, og de samfundsmæssige modernisering. Hvordan: Den studerende opfordres til at læse relevant litteratur om emnet. Dialog med vejleder omkring moderniseringsprocessen.

5 e) Professions- bevidsthed og -identitet Hvad, hvorfor og hvordan: Hvad: Vi forventer at den studerende kan redegøre for egen professionsidentitet og handlegrundlag. Er bevidst om sin faglige rolle og indgår i den faglige pædagogiske debat på praktikstedet. Hvorfor: Så den studerende får en professions bevidsthed. Og indsigt i hvad er professionens handlegrundlag, arbejdsområde og opgavefelt. Hvordan: Deltage aktivt i personalemøder, temadage og i vejledningstimerne. Være kritisk reflekterende overfor pædagogiske beslutninger og tiltag. Læse relevant litteratur.

6 f) Den pædagogiske professions faglige bidrag til løsning af tværprofessionelle opgaver Hvad, hvorfor og hvordan: Hvad: Vi forventer den studerende læser evalueringer & statusrapporter på vores borgere, for at få indsigt i -og forstå sproget, så den studerende på sigt kan bidrage med observationer og refleksioner, der kan tilskrives fremtidige evalueringer/statusrapporter til brug af revisitation og udarbejdelse af handleplaner. Hvordan: Den studerende bør læse allerede eksisterende evalueringer & statusrapporter på vores borgere, for at danne sig et indtryk af hvilke terminologier og fagbegreb der bruges. Den studerende bør observere og reflektere på borgeren i det daglige samspil. Disse observationer fremlægges og drøftes eventuelt ved et evalueringsmøde, statusmøde eller vejledning. Hvorfor: For at den studerende får en forståelse for hvad, og hvilket arbejde der ligger til grund for de handleplaner som visitator har udarbejdet, ved visitering & revisitering med den enkelte borger.


Download ppt "A) Professionens arbejdsområder og opgavefelt Hvad, hvorfor og hvordan: Hvad: Vi forventer den studerende får indblik i misbruger/ socialt udsatte, og."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google